Criteriul National

Avantajele peretilor cortina pentru fatadele cladirilor

Avantajele peretilor cortina pentru fatadele cladirilor
martie 16
15:09 2021

Ultimele decenii au adus numeroase abordari moderne in domeniul constructiilor. In acest context si fatadele cladirilor construite in ultimele decenii arata diferit fata de cladirile construite inainte de anii 90’. Una dintre tendintele in materie de fatade se refera la folosirea sistemelor de pereti cortina. Acest tip de sisteme folosite pentru fatadele cladirilor rezulta in fatadele din sticla pe care le putem vedea adesea in zonele cladirilor de birouri din marile orase.Cladirile avand fatade din sticla sunt considerate printre cele mai atractive din punct de vedere al aspectului arhitectural modern. Insa dincolo de aspectul estetic foarte apreciat, sistemele de pereti cortina ofera si alte avantaje constructorilor si beneficiarilor proiectelor respective. In ceea ce urmeaza sunt evidentiate principalele avantaje ale peretilor cortina.

Constructia rapida

Un prim avantaj luat in calcul de cei care lucreaza in domeniul constructiilor atunci cand vine vorba despre peretii cortina se refera la timpul scurt necesar pentru ridicarea unei cladiri care foloseste acest sistem de pereti cortina. Chiar si pentru cladirile cu foarte multe etaje timpul pentru montarea si ridicarea fatadelor din sticla si aluminiu este mult mai scurt comparativ cu alte sisteme de fatade.

Gradul ridicat de izolare

Peretii cortina asigura o izolare excelenta atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere fonic. Prin urmare, orice cladire care opteaza pentru fatade din sticla si aluminiu va beneficia de o eficienta energetica la cele mai ridicate standarde, dar in acelasi timp va avea si o izolare fonica foarte buna. In consecinta, cei care isi desfasoara activitatea in spatiile interioare ale cladirii respective nu vor fi deranjati de eventuala poluare fonica din zona unde se afla amplasata cladirea respectiva.

Intretinere usoara

Un al treilea avantaj pentru sistemele de pereti cortina este intretinerea foarte usoara a fatadelor construite pe baza acestor sisteme. Intretinerea din interiorul cladirii se face extrem de usor datorita accesului la fiecare parte din fatada cladirii, iar in exterior intretinerea se poate face eficient cu ajutorul unei firme de alpinism utilitar care sa presteze servicii periodice.

Cantitatea de lumina naturala

Un alt atuu al fatadelor din sticla si aluminiu este cantitatea mare de lumina naturala care poate patrunde in cladirile care opteaza pentru aceste fatade. Lumina naturala este esentiala pentru buna dispozitie a persoanelor care petrec timp si lucreaza in cladirea respectiva, dar si pentru o stare de sanatate optima.

Versatilitatea in privinta destinatiei cladirilor

Desi la prima vedere s-ar putea crede ca fatadele din sticla sunt potrivite doar pentru cladirile de birouri, trebuie subliniat faptul ca aceste fatade se pot adapta foarte bine pentru o foarte mare varietate de imobile si cladiri. Astfel, peretii cortina pot fi alegerea ideala pentru spatiile unor companii multinationale, pentru sedii administrative de firme sau de institutii publice, pentru spatii ale unitatilor de invatamant, dar chiar si pentru unitati medicale.Daca toate aceste avantaje ale peretilor de tip cortina te-au convins, firma Arcom Glass pune la dispozitie diferite tipuri de pereti cortina. Pentru oferta completa si pentru servicii profesionale de montaj acceseaza www.arcomglass.ro.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul