Criteriul National

Avantajele schimbarii furnizorului de energie electrica

Avantajele schimbarii furnizorului de energie electrica
iulie 14
15:00 2020

Facturile lunare reprezinta un subiect ce necesita atentie sporita pentru multi dintre noi. Dar stiati ca s-ar putea ca in prezent sa platiti mai mult decat ar fi necesar pe electricitate si gaze naturale?

Din fericire, pietele energetice s-au liberalizat, ceea ce inseamna ca pretul de furnizare a energiei electrice nu mai este stabilit de autoritati, ci este negociat liber intre consumatori si furnizori.

Este util sa facem diferentierea corecta intre serviciul de furnizare si cel de distributie a energiei electrice. De asemenea, este important de precizat ca schimbarea furnizorului nu va afecta frecventa sau durata intreruperilor programate sau accidentale in alimentarea cu energie electrica.

Si utilizatorii casnici, si companiile, sunt liberi sa schimbe furnizorii de energie electrica in momentul in care considera ca nu le mai indeplinesc asteptarile.

Majoritatea consumatorilor casnici si firmelor se bazeaza pe un furnizor de energie electrica de incredere, dar cel mai important este ca serviciile primite sa va multumesca.

De asemenea, pot exista o serie de alte avantaje care decurg din alegerea unui nou furnizor de energie electrica:

Reduceti facturile

Consumatorii casnici care primesc oferte de la furnizori pentru a trece din piata reglementata in piata concurentiala sau pentru a prelungi valabilitatea contractului pe piata libera trebuie sa fie foarte atenti la valoarea totala a facturii estimate si sa analizeze ofertele mai multor furnizori inainte de a alege.

Pentru a reduce facturile trebuie sa alegeti corect tariful pentru energia electrica, stabilind intervalul orar  in care se consuma energie electrica mai multa sau adaptarea la tipul de consum aferent locuintei. Exista mai multe tipuri de tarife adaptate nevoilor si stilului de viata al clientilor casnici, fie ca este vorba despre o casa de vacanta cu un consum de energie electrica foarte mic, o proprietate cu un consum de energie electrica foarte mare sau pentru clienti cu venituri reduse.

Descoperiti optiuni mai ecologice

Exista furnizori de servicii de energie electrica care ofera mai multe optiuni de energie regenerabila si durabila, precum hidro, energie solara, eoliana si biomasa. Daca doriti sa va reduceti impactul asupra mediului, anumiti furnizori va pot ajuta sa gasiti un plan energetic mai „curat”, mai ecologic, care sa va ajute sa si economisiti bani.

Servicii mai bune

Nu trebuie sa platiti preturi ridicate pentru servicii medii. Daca nu sunteti multumiti de serviciile oferite de actualul furnizor, luati in calcul ca unii furnizori ofera interventii de urgenta si disconturi la lucrari de reparatii, sau alte tipuri de suport pentru situatii neprevazute.

Nu te costa nimic

Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit. Este interzisa perceperea oricaror taxe sau tarife legate de acest proces. Invocand caracterul gratuit de schimbare a furnizorului, conferit in mod expres de lege, se apreciaza ca o potentiala conditionare a procesului de plata unor compensatii banesti este de natura sa obstructioneze finalizarea schimbarii furnizorului si crearea de obligatii financiare, in sarcina clientului final.

Luand in calcul toate cele de mai sus, daca, in urma unei analize atente, constatati ca actualul furnizor de energie nu va indeplineste asteptarile, puteti oricand sa alegeti sa incheiati contract cu o alta companie, fara impedimente de ordin financiar.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul