Criteriul National

Avantajele si dezavantajele tapetului

Avantajele si dezavantajele tapetului
iulie 25
17:13 2019

Te gandesti sa folosesti tapet pentru obtinerea unor pereti foarte frumosi? Alegerea poate sa fie cat se poate de inteligenta, atata vreme cat alegi corect tipul de tapet pe care il vei folosi, il montezi corect si stii la ce sa te astepti. Tapetul vine cu o serie de avantaje, dar si cu dezavantaje pentru care este bine sa fii pregatit.

Care sunt principalele avantaje ale tapetului?

  1. Poate fi pus oriunde. Poti pune tapet pe orice tip de perete, fie ca este din chirpici, din beton, tencuiala, caramida sau panouri prefabricate. Practic, atunci cand nu ai alte solutii, tapetul este o varianta foarte buna.
  2. Te ajuta sa maschezi defectele peretilor. Daca ai crapaturi in pereti, tapetul este una dintre cele mai bune variante cu care le poti ascunde. Evident, cel mai bine este sa le repari si abia apoi sa le acoperi din punct de vedere estetic.
  3. Se aplica foarte usor. Spre deosebire de zugravit, tapetul se aplica foarte usor. Il poti aplica singur, atata vreme cat esti foarte atent la micile detalii.
  4. Este usor de intretinut. IN functie de materialul din care este realizat tapetul poate sa fie curatat fie cu o carpa umeda, fie pur si simplu cu o carpa uscata.
  5. Poate sa reziste foarte mult timp. Anumite tipuri de tapet pot sa reziste pana la 20 de ani fara sa isi piarda din culoare sau din proprietati.
  6. Poate veni in zeci de variante de modele, ceea ce iti ofera libertatea de a-ti amenaja incaperea in ce mod doresti.
  7. Daca te plictisesti de el il poti inlatura cu o foarte mare usurinta.

Care sunt principalele dezavantaje ale tapetului?

Daca alegi tapet de hartie s-ar putea sa nu reziste foarte multa vreme, in conditiile in care este sensibil la umezeala si la socuri fizice. De asemenea, anumite tipuri de tapet nu lasa peretii sa respire iar altele se fixeaza ceva mai greu. Este foarte important, asadar, sa alegi cu atentie materialul din care este realizat tapetul, in asa fel incat sa nu fie doar un element de decor, ci si un produs care sa contribuie la confortul pe termen lung.

Articolul Avantajele si dezavantajele tapetului apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei