Criteriul National

Avantajele si dezavantajele unui machiaj zilnic

Avantajele si dezavantajele unui machiaj zilnic
decembrie 31
00:20 2018

Ruj, fard pentru ochi, fard pentru pleoape, creion contur, rimel, tus, fond de ten si lista poate continua. Sunt produse cu care fiecare femeie este familiarizata, si pe care o buna parte din reprezentantele sexului frumos le folosesc zilnic. Intrebarea pe care si-o pun foarte multi oameni insa, este daca machiajul zilnic este sanatos. Care sunt avantajele si care sunt dezavantajele aplicarii acestor produse pe piele in fiecare zi?

Avantajele machiajului zilnic

Evident, un prim avantaj este faptul ca arati bine. Printr-un machiaj de bine calitate poti evidentia exact partile care te reprezinta si te poti simti perfect atunci cand te uiti in oglinda.
Pe lista cu avantaje putem trece si faptul ca o multime de produse din trusa de machiaj a oricarei femei protejeaza impotriva poluarii si impotriva razelor solare. Este un beneficiu urias, mai ales pentru cele care locuiesc in orase foarte aglomerate unde poluarea a atins cote alarmante.

In general, daca se folosesc cosmetice naturale, acestea pot proteja tenul si chiar ii pot oferi ingrijirea de care are nevoie.

Totusi, machiajul zilnic nu are doar avantaje, ci vine la pachet si cu o serie de dezavantaje.

Care sunt dezavantajele machiajului zilnic?

Un dezavantaj serios este faptul ca exista riscul de aparitie a iritatiilor. Femeile cu ten sensibil sunt mai expuse la iritatii, motiv pentru care acestor persoane nu le este recomandat machiajul zilnic.

Chiar si cosmeticele bio prezinta anumite riscuri, insa nu mari. In principiu, persoanele care se machiaza in fiecare zi pot ajunge sa aiba acnee, cuperoza si fel de fel de iritatii si probleme.

Nu in ultimul rand, machiajul zilnic duce la minimalizarea efectului pe care il are un make-up de buna calitate. Femeile care mizeaza pe naturalete in fiecare zi si pe machiaj la evenimentele speciale, pot avea un impact mult mai puternic pentru toti cei din jur.

Ce trebuie sa mai stii despre machiaj?

Daca vrei sa te machezi zilnic este indicat sa te folosesti doar de produse de o calitate foarte buna, care sunt potrivite pentru tenul tau. Nu uita sa te demachezi in fiecare seara si foloseste cosmetice care pot fi indepartate cu apa. Produsele waterproof rezista mai mult, insa agreseaza mult mai puternic tenul.

Asigura-te ca buretele de la pudra este bine dezinfectat si curatat. La fel trebuie sa fie si fardul de pleoape sau blushul. In caz contrar pot aparea iritatii de la impuritati si de la praf.

Nu in ultimul rand, acorda atentie foarte mare valabilitatii produselor. Cu siguranta nu iti doresti sa folosesti produse de make-up expirate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu