Criteriul National

Avantajele stepper-ului. Tipuri de steppere ce pot fi utilizate in confortul locuintei

Avantajele stepper-ului. Tipuri de steppere ce pot fi utilizate in confortul locuintei
martie 10
08:42 2017

Stepperele sunt aparate de fitness ce permit realizarea unor tipuri de exercitii variate, asigura un antrenament cardio excelent, si te ajuta sa te mentii in forma. Aceste aparate sunt usor de utilizat, iar riscul de a produce rani in timpul folosirii sunt minime.

Aceste aparate pot fi utilizate de orice persoana, adult, varstnic sau copil in deplina siguranta. Exercitiile pot fi combinate in numeroase  moduri, astfel ca se pot bucura de avantajele acestora atat incepatorii cat si persoanele care obisnuiesc sa faca efort fizic de intensitate ridicata.

Ce beneficii aduce?

In primul rand, un stepper de calitate ajuta la mentinerea unui tonus muscular excelent. Cu ajutorul acestui tip de aparat pot fi lucrate mai multe grupe musculare:

  • cvadricepsii – grupe de muschi situati in partea anterioara a coapselor;
  • grupa de muschi hamstring – muschii situati in partea posterioara a pulpelor
  • glutealii – muschii fesieri, cei mai puternici ai corpului care raspund cel mai bine la exercitiile de tipul urcatului pe scari.

Asadar, prin lucrul la acest aparat se obtin rezultate pe zona inferioara a corpului, posterior si picioare.

Un alt avantaj al acestui aparat este ca intensifica arderea caloriilor, deci utilizarea acestui aparat ajuta la slabirea rapida. Conform specialistilor, 60 de minute de exercitii cu un aparat stepper ajuta la arderea a 400-600 calorii.  Numarul de calorii creste cu cat sunt marite intensitatea si gradul de dificultate al exercitilor realizate.

Folosirea constanta a acestui dispozitiv imbunatateste functionarea metabolismului si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Exercitiile regulate au efecte pozitive asupra sistemului nervos si a starii de spirit. Studiile au demonstrat ca personele care utilizeaza aparatele de fitness sunt mai putin predispuse la astenie, depresie, si au o parere mai buna despre sine.

Exercitiile realizate imbunatatesc activitatea cardio-vasculara, iar realizarea acestora poate preveni numeroase boli  – precum infarctul miocardic, atacul vascular cerebral, sau acumularea de colesterol.

Exerseaza in confortul locuintei

Poate cel mai mare avantaj al acestui aparat de fitness este faptul ca poate fi achizitionat si de persoanele care nu dispun de locuinte spatioase. Pe piata sunt disponibile numeroase modele ce au dimensiuni foarte mici, sunt extrem de mobile si foarte eficiente. Deci persoanele care nu au timp sa ajunga la sala se pot bucura de avantajele lui din confortul locuintei la orice ora!

Fata de alte aparate de fitness – bicicleta, bicicleta elipica, banda de alergat, banca de abdomene, care necesita spatii mari pentru a fi depozitate si utilizate, aceste produse sunt mai confortabile, iar rezultatele oferite de acestea sunt deosebite.

Iata care sunt tipurile de steppere disponibile in magazinele de specialitate si cum pot fi aceste intrebuintate.

  1. Step-ul, adica treapta clasica, este cel mai comun si mai utilizat accesoriu in salile de fitness. Permite realizarea unei game foarte variate de exercitii, care lucreaza atat partea inferioara cat si grupele de muschi aflate in partea superioara a corpului. Este extrem de mobil si poate fi depozitat cu usurinta in orice locuinta.
  1. Stepperul vertical: este un dispozitiv conceput pentru a maximiza efectele exercitiilor realizate. Cu acest aparat, muschii din zona inferioara a corpului sunt mai intens lucrati, iar rezultatele dorite se observa mai rapid.
  1. Stepperul lateral: este un dispozitiv care permite realizarea miscarilor in lateral. Lucreaza mai profund muschii aflat in interiorul pulpelor si muschii fesieri. Acest dispozitiv este mai voluminos fata de cele mentionate anterior, insa se pliaza cu usurinta, deci poate fi exploatat si in confortul locuintei. Unele modele prezinta suport de sustinere ce poate fi reglat in functie de inaltimea utilizatorului
  1. Stepperul twist: este o combinatie intre modelul lateral si vertical, permite realizarea unei game foarte mari de exercitii complexe, cu diferite grade de dificultate. Poate fi utilizat de incepatori si de cei care doresc sa mentina in stare perfecta musculatura inferioara a corpului.
  1. Stepperul eliptic: este un aparat ce prezinta brate eliptice. Acest dispozitiv permite lucrarea concomitenta a musculaturii bratelor, umerilor si a picioarelor. Este foarte eficient si foarte placut de utilizat.
  1. Stepperul tip scara: este un aparat intalnit cu precadere in salile de fitness, insa poate fi utilizat si din confortul locuintei. Permite lucrarea mai multor grupe musculare, permite ajustarea intensitatii pasilor in functie de starea de sanatate, sex, etc.

Unele modele sunt prevazute cu computere care monitorizeaza intensitatea antrenamentelor, numarul pasilor efectuati in timpul antrenamentului, numarul de calorii arse si durata antrenamentului.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo