Criteriul National

Avantajele unei lazi frigorifice, in special pe timp de vara

Avantajele unei lazi frigorifice, in special pe timp de vara
august 07
18:43 2020

În ziua de astăzi, nu foarte multă lume are nevoie de un congelator separat față de combina frigorifică sau de congelatorul din frigider. Dar încă sunt destui cei care preferă să păstreze alimente suficiente, pentru timp îndelungat, de la carne la legume și fructe congelate, conserve pentru iarnă și așa mai departe. Pentru a nu mai spune de cei și cele care preferă să-și congeleze de vara anumite legume de sezon pentru a le avea la dispoziție și iarna. Atunci este momentul în care un congelator, fie el vertical sau orizontal (asa numita ladă frigorifică), devine absolut necesar.

 

Lăzi frigorifice – oferte

 

Dacă și tu te-ai decis să achiziționezi un congelator de uz casnic, ai, așadar, două variante: cel clasic, vertical, într-o formă care imită frigiderul, sau unul orizontal, cunoscut mai mult sub numele ladă frigorifică. Cum decizi care este mai potrivit pentru tine și casa ta?

 

Iată, de exemplu, care sunt avantajele unei lăzi frigorifice:

Mai mult spațiu de depozitare, consum mai redus

Lăzile frigorifice au un consum mai redus de energie, cu aproximativ 20%, față de congelatoarele verticale. Motivul? Aerul rece este mult mai etanșeizat în lada frigorifică, neproducându-se un schimb atât de mare de aer cald-aer rece la deschiderea ușii. În plus, greutatea ușii apasă pe garnitura de etanșare, reducând la maximum scăpările de aer rece.

lada frigorifica beko de la emag

Avantaj în cazul penelor de curent

 

Un alt avantaj al lăzii frigorifice este că aceasta este mult mai potrivită pentru depozitarea unor cantități mai mari de produse, fiind o soluție mai avantajoasă și în ceea ce privește produsele voluminoase sau cu forme neregulate.

 

În zonele cu frecvente căderi de curent, lăzile frigorifice sunt din nou alegerea mai potrivită, acestea menținând mai mult timp produsele congelate. Din cauza închiderii mai etanșe, are pierderi mai reduse de aer rece, astfel că poate rezista mai mult timp deconectată de la curent.

 

Lăzi frigorifice – oferte speciale emag.ro

Preț mai accesibil

 

Nu în cele din urmă, prețul este un alt avantaj de luat în calcul. O ladă e o alegere mai bună din punct de vedere economic, fiind mai ieftină raportat la capacitate decât un congelator vertical.

 

Printre puținele dezavantaje ale lăzii frigorifice comparativ cu congelatorul vertical este spațiul mai mare ocupat într-o casă, respectiv un acces puțin mai dificil la produsele de dimensiuni mici. Congelatorul vertical are, din fabricație, rafturi și cutii de depozitare ușor accesibile și bine compartimentate. Lada frigorifică, în schimb, nu permite un acces la fel de ușor la produsele congelate.

 

În fine, nu în ultimul rând, având încuietori, lada frigorifică este mai sigură pentru casele cu copii mici și curioși iar pe timp de vara este absolut necesara.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul