Criteriul National

Avem încredere în cel cu experienţă ?

Avem încredere în cel cu experienţă ?
martie 08
07:06 2017
poza1
 
 
                            Motto: ” Toate-s vechi şi nouă toate…/  Vreme trece, vreme vine. ” – Eminescu
 
   Învăţarea unui astfel de ” CITIT ” se face pas cu pas, după cum fiecare dobândeşte cunoaşterea , dar în ritmul impus de vremea în care trăim.
   Şi astăzi ca şi în urmă cu trei decenii, la locul nostru de muncă există un „ŞEF” vizibil sau invizibil , aşa că la prima slujbă a fost greu până când am învăţat să citesc „REZOLUŢIILE „şi să înţeleg ce se vrea de la mine.
 
    Da, dar atunci ca şi acum erau „ŞEFI ” care aveau interese şi doreau ca Tu să fii unul care conlucrează pentru îndeplinirea acestora.
Atitudinea de independenţă într-o organizaţie sau când lucrezi pentru altcineva, care te plăteşte, n-are viaţă lungă, pentru că nu pentru interesul şi spiritul tău liber ai fost angajat !
 
   Ce-i de făcut ?
 
Să învăţăm „ să citim şi să înţelegem ” exigenţele postului !
 
   Ca exemplu, vă redau ce s-a întâmplat la primul meu job. Aveam de rezolvat lucrări care priveau aplicarea legii. Pe fiecare lucrare era pusă o REZOLUŢIE , cum ar fi : – Studiaţi şi propuneri – . Mi-a fost foarte greu să găsesc soluţii -propuneri care să mulţumesc „ŞEFUL „.
După multe frământări ,am ieşit din impas când am ascultat „INTUIŢIA” (acel ceva tainic ce-ţi şopteşte doar ţie) şi , gândind practic , am prezentat materialul cu o singură propunere, potrivită ca valoare, însă aveam deja pregătită şi o altă propunere pe care „Şeful”o aştepta. E ca la volei : ridicătorul pune minge exact acolo unde trebuie şi cel din atac doar o loveşte şi punctează.
    Aşa-i şi astăzi !  Vor reuşi cu brio cei care au soluţii la problemele concrete !  Important e să acţionezi în direcţia pe care o simţi bună, ajustările se fac din mers, în locul şi momentul favorabil .
    Greutăţile sunt mai multe în modul nostru de a simţi şi gândi , decât în exterior. 
   Să fim atenţi şi „să citim” lumea , după care să înţelegem unde ne este rostul ţi locul !
 Să citim „ lumea în care trăim !
ex
Sursa foto ChangerRichGirls Studi
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro