Criteriul National

Avem încredere în cel cu experienţă ?

Avem încredere în cel cu experienţă ?
martie 08
07:06 2017
poza1
 
 
                            Motto: ” Toate-s vechi şi nouă toate…/  Vreme trece, vreme vine. ” – Eminescu
 
   Învăţarea unui astfel de ” CITIT ” se face pas cu pas, după cum fiecare dobândeşte cunoaşterea , dar în ritmul impus de vremea în care trăim.
   Şi astăzi ca şi în urmă cu trei decenii, la locul nostru de muncă există un „ŞEF” vizibil sau invizibil , aşa că la prima slujbă a fost greu până când am învăţat să citesc „REZOLUŢIILE „şi să înţeleg ce se vrea de la mine.
 
    Da, dar atunci ca şi acum erau „ŞEFI ” care aveau interese şi doreau ca Tu să fii unul care conlucrează pentru îndeplinirea acestora.
Atitudinea de independenţă într-o organizaţie sau când lucrezi pentru altcineva, care te plăteşte, n-are viaţă lungă, pentru că nu pentru interesul şi spiritul tău liber ai fost angajat !
 
   Ce-i de făcut ?
 
Să învăţăm „ să citim şi să înţelegem ” exigenţele postului !
 
   Ca exemplu, vă redau ce s-a întâmplat la primul meu job. Aveam de rezolvat lucrări care priveau aplicarea legii. Pe fiecare lucrare era pusă o REZOLUŢIE , cum ar fi : – Studiaţi şi propuneri – . Mi-a fost foarte greu să găsesc soluţii -propuneri care să mulţumesc „ŞEFUL „.
După multe frământări ,am ieşit din impas când am ascultat „INTUIŢIA” (acel ceva tainic ce-ţi şopteşte doar ţie) şi , gândind practic , am prezentat materialul cu o singură propunere, potrivită ca valoare, însă aveam deja pregătită şi o altă propunere pe care „Şeful”o aştepta. E ca la volei : ridicătorul pune minge exact acolo unde trebuie şi cel din atac doar o loveşte şi punctează.
    Aşa-i şi astăzi !  Vor reuşi cu brio cei care au soluţii la problemele concrete !  Important e să acţionezi în direcţia pe care o simţi bună, ajustările se fac din mers, în locul şi momentul favorabil .
    Greutăţile sunt mai multe în modul nostru de a simţi şi gândi , decât în exterior. 
   Să fim atenţi şi „să citim” lumea , după care să înţelegem unde ne este rostul ţi locul !
 Să citim „ lumea în care trăim !
ex
Sursa foto ChangerRichGirls Studi
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro