Criteriul National

Avem încredere în cel cu experienţă ?

Avem încredere în cel cu experienţă ?
martie 08
07:06 2017
poza1
 
 
                            Motto: ” Toate-s vechi şi nouă toate…/  Vreme trece, vreme vine. ” – Eminescu
 
   Învăţarea unui astfel de ” CITIT ” se face pas cu pas, după cum fiecare dobândeşte cunoaşterea , dar în ritmul impus de vremea în care trăim.
   Şi astăzi ca şi în urmă cu trei decenii, la locul nostru de muncă există un „ŞEF” vizibil sau invizibil , aşa că la prima slujbă a fost greu până când am învăţat să citesc „REZOLUŢIILE „şi să înţeleg ce se vrea de la mine.
 
    Da, dar atunci ca şi acum erau „ŞEFI ” care aveau interese şi doreau ca Tu să fii unul care conlucrează pentru îndeplinirea acestora.
Atitudinea de independenţă într-o organizaţie sau când lucrezi pentru altcineva, care te plăteşte, n-are viaţă lungă, pentru că nu pentru interesul şi spiritul tău liber ai fost angajat !
 
   Ce-i de făcut ?
 
Să învăţăm „ să citim şi să înţelegem ” exigenţele postului !
 
   Ca exemplu, vă redau ce s-a întâmplat la primul meu job. Aveam de rezolvat lucrări care priveau aplicarea legii. Pe fiecare lucrare era pusă o REZOLUŢIE , cum ar fi : – Studiaţi şi propuneri – . Mi-a fost foarte greu să găsesc soluţii -propuneri care să mulţumesc „ŞEFUL „.
După multe frământări ,am ieşit din impas când am ascultat „INTUIŢIA” (acel ceva tainic ce-ţi şopteşte doar ţie) şi , gândind practic , am prezentat materialul cu o singură propunere, potrivită ca valoare, însă aveam deja pregătită şi o altă propunere pe care „Şeful”o aştepta. E ca la volei : ridicătorul pune minge exact acolo unde trebuie şi cel din atac doar o loveşte şi punctează.
    Aşa-i şi astăzi !  Vor reuşi cu brio cei care au soluţii la problemele concrete !  Important e să acţionezi în direcţia pe care o simţi bună, ajustările se fac din mers, în locul şi momentul favorabil .
    Greutăţile sunt mai multe în modul nostru de a simţi şi gândi , decât în exterior. 
   Să fim atenţi şi „să citim” lumea , după care să înţelegem unde ne este rostul ţi locul !
 Să citim „ lumea în care trăim !
ex
Sursa foto ChangerRichGirls Studi
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo