Criteriul National

Avertismentul Rusiei adresat Statelor Unite şi Canadei privind decizia acestora de a furniza armament Ucrainei

Avertismentul Rusiei adresat Statelor Unite şi Canadei privind decizia acestora de a furniza armament Ucrainei
decembrie 20
18:19 2017

224x145

Federatia Rusā a avertizat Statele Unite şi Canada cu privire la consecinţele furnizării de armament guvernului de la Kiev. Pyotr Ilyichev- adjunctul reprezentantului Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU-a afirmat că o astfel de decizie ar împinge Kievul în noi aventuri militare.
Oficialul rus a avut de comentat informaţiile apărute în presa occidentală conform cărora Canada urmează să ofere companiilor de armament licenţe pentru exportul în Ucraina.

De aceea,mārul discordiei,în ceea ce priveşte companiile americane, îl reprezintā în special producătorul de grenade Airtronic USA care „deja livrează arme către Kiev, cu aprobarea tacită atât a Departamentului de Stat cât şi a Pentagonului, în ciuda faptului că nu există încă o decizie oficială a administraţiei Trump în această privinţă”.

„Vrem să recomandăm celor ce militează pentru astfel de decizii cât şi factorilor de decizie din aceste ţări să se gândească la responsabilitatea pe care o au. Este evident că alimentarea Ucrainei cu armament canadian şi american va împinge conducerea acestei ţări, ce a sabotat acordurile de la Minsk, către noi aventuri militare. Toată lumea trebuie să înţeleagă că prezentul conflit din regiunea Donbass nu va fi rezolvat prin mijloace de forţă, iar cei ce aleg să înarmeze criminalii vor purta responsabilitatea pentru victimele acestui conflict”, a declarat Ilyichev.

646x404

 

Anterior, Canada Gazette – publicaţia oficială a guvernului canadian-anunţase că Ucraina a intrat în lista ţărilor către care sunt permise exporturile de armament.

Oficialii ruşi au criticat cu obstinatie guvernele occidentale, şi în mid cu totul special Statele Unite, de fiecare dată când a fost ridicată posibilitatea de a furniza armament Kievului.

În urmă cu câteva luni, ministerul de Externe rus a catalogat orice decizie de această natură drept „o măsură ce pune paie în foc”, ale cărei efect nu poate fi decât o escaladare a acestui conflictul.

Sursa foto : http://Google.com

Sinteza acestei stiri a fost realizata de catre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor-sef al platformei media Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo