Criteriul National

Avocații lui Joe Biden au avertizat-o pe nepoata vicepreședintelui Kamala Harris să nu mai profite de numele mătușii sale în afaceri – International

Avocații lui Joe Biden au avertizat-o pe nepoata vicepreședintelui Kamala Harris să nu mai profite de numele mătușii sale în afaceri – International
februarie 15
18:57 2021
​Avocații președintelui american Joe Biden i-au spus nepoatei vicepreședintelui Kamala Harris să nu se mai folosească de imaginea mătușii sale în proiectele ei de afaceri, relatează Insider.

Meena Harris, o femeie de afaceri și autoare în vârstă de 36 de ani, a folosit imaginea vicepreședintelui în liniile ei de îmbrăcăminte și pentru coperta cărții pentru copii publicate de aceasta în 2020, „Ideea mare a lui Kamala și Maya” (Maya este numele surorii lui Kamala, mama lui Meena)

Compania Phenomenal Woman deținută de Meena a vândut anterior costume de baie de vicepreședinte și pulovere inscripționate cu „Vice President Aunty” (Vicepreședintele Mătușica).

Dar după ce Biden și Kamala Harris au câștigat alegerile prezidențiale, avocații echipei de tranziție i-au spus lui Meena Harris că nu mai are voie să folosească imaginea mătușii sale, a declarat un oficial al Casei Albe pentru LA Times.

Avocații în materie de etică în tranziție i-au spus că are permisiunea de a vinde din produsele legate de vicepreședinte, dar nu și să facă stocuri noi, potrivit Politico.

„Unele lucruri nu pot fi date înapoi”, a declarat pentru LA Times un alt oficial, adăugând însă că „acestea fiind spuse: comportamentul trebuie să se schimbe”.

Sabrina Singh, o purtătoare de cuvânt a vicepreședintelui, a declarat pentru LA Times: „Politica Casei Albe este ca numele vicepreședintelui să nu fie utilizat în legătură cu activități comerciale care ar putea fi înțelese în mod rezonabil ca implicând o susținere sau sprijin”.

Meena Harris a declarat pentru Times într-un comunicat: „De la începutul campaniei, am insistat să respect toate standardele legale și etice și voi continua să respect cu strictețe regulile de etică ale Casei Albe Biden”.

Însă nepoata vicepreședintelui a participat la câteva proiecte în care s-a folosit de numele mătușii sale și în ultimele săptămâni.

Potrivit LA Times, Meena Harris a înființat o companie de producție care a realizat un videoclip care lăudă realizările mătușii sale și a colaborat cu o firmă la realizarea unei perechi de căști inscripționate cu „primul, dar nu ultimul”, un citat popularizat de Harris, prima femeie vicepreședinte.

Ultima carte scrisă de Meena Harris, „Ambitious Girl”, a fost lansată în noaptea de dinaintea învestirii în funcție a mătușii sale și a președintelui Joe Biden.

Politicienii Partidului Democrat l-au criticat în ultimii patru ani pe fostul președinte Donald Trump că s-ar fi folosit de funcție pentru a ajuta afacerile familiei sale iar Casa Albă Biden dorește să se distanțeze de acest comportament.

„L-am atacat pe Trump de ani de zile cu privire la toate escrocheriile sale grave”, a declarat pentru LA Times un fost consilier al Kamala Harris, acesta adăugând că „ar trebui să fim mult mai curați”.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul