Criteriul National

Avocatul Poporului confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Solicitari urgente de la M.A.I.

Avocatul Poporului confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Solicitari urgente de la M.A.I.
iulie 24
07:01 2020

Vin vremuri grele pentru liderii PMP

Zile tot mai grele pentru Partidul Mișcarea Populară, Traian Băsescu primind vești din ce în ce mai proaste din partea pupilului său, Eugen Tomac. Cel care ar urma să candideze la viitoarele alegeri parlamentare tot pe un loc în Diaspora, sperându-se că basarabeanul va reuși să mobilizeze o parte importantă din electoratul româno-moldovean. Astfel încât PMP-ul să poată să treacă pragul electoral și părintele Traian Băsescu să își vadă din nou împlinit marele vis cu ochii. Pentru că, așa după cum susțin surse din anturajul apropiat al conducătorului de facto al PMP, acesta i-ar fi ”terorizat” deja practic pe ceilalți lideri ai partidului pentru ca ”slăbiciunea” sa Elena Băsescu să fie trecută pe un loc sigur pe lista pentru Camera Deputaților.

Fostul președinte o vrea pe EBA deputată

Ceea ce pare să fi fost prea mult chiar și pentru un ”yesman” ca Eugen Tomac. Cel care, după cum l-au informat ”bătrînii securiști” care încă mișună în jurul fostului președinte jucător pe Traian Băsescu, ar fi negociat în mare secret cu premierul Ludovic Orban trecerea în barca liberală. Fără înștiințarea prealabilă a ”creatorului” său politic. Și chiar dacă Băsescu și-a păstrat impulsivitatea care l-a și promovat de altfel în prim-planul scenei politice amenințându-l inițial pe Tomac că îl distruge, acesta a mai primit o veste de ultimă oră. Și care l-a făcut să schimbe total macazul, încercând acum cu disperare să îl scape pe Tomac din ghearele procurorilor anticorupție. Pentru că în urma dezvăluirilor din ”Național” din data de 20 mai 2020, când titram ”Cutremur! Orban trecut de SUA pe lista neagră a FSB”, Direcția Națională Anticorupție i-a deschis dosar penal președintelui PMP! Numele lui Eugen Tomac regăsindu-se inclusiv în mai multe note contrainformative care  ar confirma  pe deplin concluziile ”deciziei istorice” a Anei Birchall, fostul minsitru al Justiției care a ”rupt pisica” fenomenului acordării a sute de mii de cetățenii de către ANC pentru ruși și ucraineni fără nicio legătură cu statul român!

Orban a scăpat de ”scandalul FSB” prin demiterea lui De Mezzo de la vârful ANC

127.000 de ruși! Orban reacționează!

Agențiile partenere de peste Ocean au transmis la București îngrijorarea față de descoperirea Anei Birchall, după ce fostul ministru al Justiției a sesizat organele de urmărire penală cu privire la identificarea unei filiere de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin care s-a acordat cetățenia română pentru 127.000 de ruși și ucraineni! Iar presiunea americană a crescut odată cu informarea că printre cei 127.000 de noi români care au împânzit astfel întreaga Uniune Europeană s-ar afla infiltrați numeroși agenți acoperiți ai serviciilor secrete rusești FSB, GRU și SVR! Mai mult chiar, tot americanii ar fi luat foc când ar fi aflat că în spatele unui troc politic între Ludovic Orban și Eugen Tomac pentru voturile PMP din Parlament, premierul i-ar fi ”predat” ANC-ul acestuia din urmă.

Numai că structurile contrainformative au intrat în stare de alertă zero după ce ar fi fost trase de mânecă tot de către americani că serviciile secrete rusești ar fi declanșat chiar sub nasul guvernului român o minuțioasă operațiune de ștergere a urmelor. Operațiune care ar fi debutat prin unele din numirile de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, fiind astfel ”documentate” legăturile primejdioase ale ”triunghiului” Lenghel – De Mezzo – Gându. Iar cea mai bună confirmare a informațiilor ”Național” a venit imediat din chiar partea premierului Ludovic Orban, cel care după solicitarea unei ”perii” informative a reacționat prompt prin demiterea liberalului Mario de Mezzo. Teama că mâna cea lungă a oligarhilor ruși care activează în România la adăpostul ALRO Slatina ar fi putut ajunge la chiar vârful ANC, convingându-l pe Orban să ia măsuri drastice și să ofere tot sprijinul guvernamental procurorilor anticorupție.

Dar și structurilor contrainformative care au descoperit că pe lângă ”umilința” primită din partea FSB, GRU și SVR, sistemul de siguranță națională ar fi fost penetrat, în scandalul ”cetățeniilor acoperite” și de către serviciile secrete ucrainene. Printr-o grupare monitorizată de multă vreme de către SIE într-un complicat caz de falsificare de monedă… Și care ar avea ”plantați” agenți acoperiți la niveluri extrem de îngrijorătoare ale statului român, cu toții promovați pe filiera Ucraina – Republica Moldova – România. Cu toate că în perioada vizată acum de ancheta procurorilor, monitorizarea spațiului transfrontalier pe zona de Est din partea SRI îi revenea chiar actualului prim-adjunct, Răzvan Ionescu…

”Flit” de la Predoiu!

Uite de ce nu îi răspunde Cătălin Predoiu lui Băsescu!

Acum nu trebuie să ai musai acces la analize contrainformative strict secret penrtu a conștientiza că dacă Eugen Tomac ”strănută” la DNA – acolo unde va fi chemat mult mai curând decât se așteaptă! – atunci Traian Băsescu ”răcește” imediat! Ceea ce și poate explica în mare măsură ”dragostea subită” care l-ar fi apucat față de fostul pedelist Cătălin Predoiu. Numai că, ocupat cu strategia comună stabilită cu ambasadorul american Adrian Zuckerman privind destructurarea clanurilor interlope, ministrul Justiției i-a dat cu flit! Și bine a făcut…

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul