Criteriul National

BACALAUREAT- PAMFLET Partea a III-a

BACALAUREAT- PAMFLET Partea a III-a
iunie 25
22:06 2020

received_743355123095003

Ce păcat! Auz’ că în acest an, experimental, desigur, fiecare candidat participant la examenul de bacalaureat va avea ca număr de identificare un cod. Va fi un număr, cu alte cuvinte, aşa că absolventul, el şi numai el va şti dacă a reuşit sau nu, cu ce medie a luat Bac-ul sau cu ce medie l-a picat, în cazul nefericit în care pică.
Mă întreb şi vă întreb dacă nu cumva acest procedeu al anonimatului absolventului s-a introdus numai şi numai pentru împricinatul nostru vicepreşedinte despre care făceam „voroavă” zilele trecute. Nu de alta, dar spre a nu fi subiect de băşcălie în cazul în care obţine Bac-ul cu o notă mică la venerabila sa vârstă sau, Doamne fere’, pică examenul cu brio, chit că probele au fost, precum el însuşi aprecia la un moment dat, „nici prea prea nici foarte foarte”.
Parcă şi văd că la anul se renunţă la procedeul anonimatului pe motiv că experimentul a eşuat. Dar mai ştii? Poate şi atunci va mai fi vreun candidat căruia i se doreşte păstrarea anonimatului, iar experimentul de acum va fi considerat unul de succes şi va fi continuat. Şi cu toate că această depersonalizare nu este în firea omului, încet-încet ne vom obişnui cu ideea şi nu ni se va mai părea o încălcare a drepturilor noastre fundamentale.
Cât despre tinerii absolvenţi, aceştia se adaptează din mers situaţiei, ba chiar am văzut reacţia unora la TV, reacţie care m-a şocat, e drept. Nevăzând mai departe de lungul nasului, desigur, aceştia consideră metoda de bun augur, pentru că, nemaifiind publică media de la Bac, nu mai este ştiută de toată lumea şi nu mai constituie subiect de bârfă în comunitate.
Limitat punctul lor de vedere, cred că sunteţi de acord cu mine, dar pe ăştia îi avem, cu aceştia defilăm. Deocamdată.
Cât despre vicele nostru, cred că este foarte fericit că media sa la Bac nu va fi accesibilă marelui public, dar mai ales presei atât de băgăcioase. În fond, e problema lui dacă ia sau nu examenul.
Oricum, îl felicităm încă de pe acum pentru că numai şi numai datorită domniei sale s-a introdus codul fiecărui candidat – procedeu ce zăcea, cu siguranţă, de ani buni în arhivele Ministerului Învăţământului. Cu acest prilej, se cheamă că am dat şi noi înainte.
Dar aşa să fie oare?

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul