Criteriul National

BACALAUREAT – PARTEA A PATRA- PAMFLET

BACALAUREAT – PARTEA A PATRA-  PAMFLET
iulie 01
19:20 2020

received_276876243527278

Deşi nu am avut pe nimeni în familie care să susţină bacalaureatul în acest an (2020), am aşteptat, cum se spune, cu sufletul la gură rezultatele, sperând să mă fi înşelat în privinţa prim-vicepreşedintelui PNL Vrancea la un moment dat. Se pare însă, că n-a fost aşa.
Cu tot anonimatul candidaţilor, a răsuflat ştirea că onor vicele ar fi picat cu brio examenul, având nota 3,60 la limba şi literatura română, probă în privinţa căreia se pronunţase la ieşirea din examen că a fost „nici prea prea nici foarte foarte!
Nu ştiu ce înţelege dumnealui prin această sintagmă, dar este evident că după cum a apreciat-o, tot astfel se vede şi pe dumnealui, adică, de mijloc, aşa.
Nedumerirea mea şi, cu siguranţă, şi a dumneavoastră este ce caută în fruntea PNL Vrancea un asemenea om. Devotamentul faţă de partid, slugărnicia, pupatul în, pardon, cui trebuie la momentul oportun?
Am avut dreptate înseamnă atunci când mă întrebam la ce îi mai trebuie patalama. Dar se pare că omul a ţinut cu orice preţ să demonstreze ceva cuiva şi, precum vedem, a demonstrat cu prisosinţă. A reuşit să se facă de râs în faţa naţiei întregi şi pe deasupra a pus sub semnul întrebării însuşi PNL-ul. Pentru că ne întrebăm, desigur, dacă şeful unui partid este agramat, cum sunt oare cei de sub ordinea lui. Nişte agramaţi, desigur, dar la scară mai mică.
Nu ştiu ce să zic, dar cred că sunteţi de acord cu mine că loazele de pe vremea lui Caragiale şi Eminescu erau mici copii pe lângă cele de azi. Măcar cele de pe vremea lor nu emiteau pretenţii de doctoranzi plagiatori. Se mulţumeau cu portofoliul de ministru candidând la plesneală, cum se spune, dar loazele de azi sunt mai cu moţ.
Se pretind „din zei scoborâtori” şi „ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie”, dar sunt, în fond, nişte agramaţi cu diplomă. Doctoranzi făcuţi cu damigeana după aşa-zisa Revoluţie din ’89 au predat şi încă predau în facultăţi private, câştigând un ban „cinstit”. Învaţă în acelaşi timp cu studenţii sau le indică paginile pe care să le consulte pentru a se pregăti.
Şi nu mai fiţi cârcotaşi! Aşa este orice început. În apele tulburi se prinde peştele cel mare. Asta se ştie de când lumea.
Că între timp s-au desfiinţat acele facultăţi, constatându-se că nu aveau autorizaţie de funcţionare de la Ministerul Învăţământului, funcţionând ilegal, asta e altă căciulă. Poate vom reveni şi asupra acestui subiect cândva. Doar sunt mii de absolvenţi care pe baza diplomei obţinute aici ocupă funcţii-cheie în societatea contemporană.

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în data de 01.07.2020 și trimis în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul