Criteriul National

Băiețașii scuipă și amenință lumea cu cafteala lângă C-ța, apel 112 – DEGEABA

Băiețașii scuipă și amenință lumea cu cafteala lângă   C-ța, apel 112 – DEGEABA
octombrie 12
08:18 2017

foto art

INCEPTION am cunoscut foarte multe tipuri de oameni care apartin diferitelor categorii sociale, dar nu am cunoscut niciodata pe cineva din categoria „Muschi cu tatuaje si jeep”. Am avut ieri in sfarsit ocazia. Pana acum cateva luni eram implicat in activitatea ong-ista dar lucram mai mult la calculator in cursul saptamanii, acum de cand sunt nevoit sa fac mai multe drumuri pe zi prin oras si in apropiere vad o gramada de probleme zilnic ca abia gasesc timp sa le reclam. Ieri am fost dinnou protagonistul unui eveniment nefericit. Lucrez la santierul unei case in comuna Valul lui Traian, comuna de care eu unul sunt foarte multumit in plan administrativ (infrastructura, locuri de joaca, curatenie) iar masina politiei locale trece zilnic pe strada noastra. Am avut parte insa de o supriza ieri. Eu sunt usor tolerant la proasta crestere, dar pana la un anumit nivel, sau pana la o anumita varsta. Nu stiu ce s-a intamplat in ultima vreme, ca foarte multa lume saliveaza si ii vezi scuipand pe strada. Am patit-o chiar cu un prieten cu super educatie uni, care in timp ce-i explicam ceva a scuipicit pe jos niste saliva in exces probabil. Sunt asa surprins cateodata, ca raman si eu fara reactie.

CUPRINS „Norocul” meu ca ieri am avut reactie. In fata unui magazin din comuna Valul lui Traian si vis-a-vis de gradinita din localitate, parcheaza un jeep BMW ultimul ragnet, din el coboara doi insi. Cel care coboara din dreapta, corpolent, scund, par scurt, cioc si cu tatuaje pe brat reuseste o flegma de zile mari, a carui proces a durat timp de cateva secunde bune – hrrrrrrr -ciuuup – Nu am rezistat si i-am astras atentia respectivului ca nu este decent un asemenea comportament (nici macare legal, este interzis prin lege a scuipa pe strada cred) la care dansul ma apostrofeaza, ma scuipa de doua ori si intentioneaza sa ma loveasca. Amicul sau prietenul dansului se opune o leaca, mai lanseaza eruditul insa una bucata flegma catre mine, eu dibaci deja la cata cafteala am mancat pe acilea, nu m-a nimierit nici o lansare. Ma refugiez in magazinul de materiale de constructii, sun la 112, mi se face legatura la politie, indic adresa unde ma refugiasem cu agresorul afara, dar ce sa vezi, politia mi-a inchis telefonul fara a-mi confirma ca trimite vreun echipaj si nici nu a trimis. Astept pana se calmeaza lansatorul de scuipici cu tatuaje, merg la sectia de politie din comuna si ii intreb de ce nu au trimis echipaj. Mi se raspunde ca apelul 112 nu a ajuns la dansii, am completat o sesizare inafara sectiei si o plangere in sectie pentru cele patite. La cateva ore dupa, alt jeep bemweu, cu numar aproape identic de inmatriculare dadea tarcoale santierului meu accelerand in tromba, ceva de genul „noi suntem gasca de baietashi”… au prins elan eruditii acum de cand cu statul Dady

DEZNODAMANT Politistul national din comuna, un om foarte de treaba, mi-a explicat cum functioneaza apelul 112. De la dispeceratul national, se face legatura telefonica sau se transmite un mesaj la IPJ, iar la sediul IPJ un lucrator se uita intr-un tabel cine este politistul pe tura la ora respectiva (in localitatea din care s-a facut apelul de urgenta) si il apeleaza prin reteaua gsm ?!?! pe telefonul cu touch nenica, ca tot este la moda, nu prin statie. Apelul meu 112 nu a ajuns la politie in localitatea in care ma aflam. Lantul slabiciunilor asadar in sistemul MAI, si apoi vine romanul acasa cu cosul plin de la supermarket, halimos si hai sa vedem la stiri cine a mai fost calcat, linsat, violat, etc…

MORALA: supriza a venit si din partea martorilor pe care i-am rugat sa noteze numarul masinii, (eu fiind putin retras sa se calmeze lansatorul de scuipici) – „…. aaa, sunt ocupat, am treaba” „… dar de ce te-ai luat dom’ne de el” – adica tot eu sunt vinovat ca i-am atras atentia respectivului ca se comporta ca in jungla, baietasii pot scuipa si injura pe strada de capul lor, pe toata lumea deranjeaza lucrul acesta, daca cineva le atrage atentia, tot respectivul este vinovat, de-a-rasu-plansu nenica… Am reclamat la politie in localitate incidentul si voi inainta o petitie catre IPJ si minister in legatura cu lipsa de functionare a solicitarii de urgenta prin apel 112, sa le cumpere la centrala acolo niste touch-uri mai moderne, poate nu le priesc sistemele actuale ca nu reusesc sa comunice cateodata sau chiar a raspunde, cum am mai patit acum cateva zile. Cred ca multi „fani” de-ai mei ale caror caractere indoielnice le-am pus pe tapet scrasneau din dinti, abia asteptau sa primesc si eu o cafteala calumea, ehhh ce sa-i faci, n-a fost sa fie :)

scoala Dady de vara

140919170850-body-art-corbis-horizontal-large-gallery

statul Dady ia elan

22195246_1813399265354154_2808016860374996416_n

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo