Criteriul National

Banicioiu cere introducerea de sancţiuni pentru românii care nu merg periodic la doctor

aprilie 05
13:58 2015

Banicioiu

Onor ministru al sanatatii-domnul Nicolae Banicioiu  a declarat ca institutia pe care o conduce va lua in calcul sanctionarea romanilor care nu merg periodic la medic pentru a-si face analize.

„Avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni.Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la Pro TV.
Nicolae Banicioiu a evitat sa spuna exact despre ce fel de sanctiuni este vorba, insa a dat asigurari ca acestea vor fi „destul de dure”.

Din punctul meu de vedere aceasta masura este una de fatada. UIn loc sa se ocupe de neajunsutrile din Sistem el vrea sa instaureze teroarea in populatie, ca sa fie tinuta sub supraveghere stricta!

Se observa cu ochiul liber ca mai exista si predomina unele naravuri ale dictaturii in care acest domn a fost instruit. Acest asa zis ministru confunda Ministerul Sanatatii (daca se presupune ca ar sti cam ce este acest minister si daca ar fi constient de pozitia sa) cu „ograda” sa.

Ceea ce este inadmisibil si deopotriva de rusinos este faptul ca sunt si medici care au impresia ca nu mergem prea des sa le lasam „atentiile” la ei!

Mai bine s-ar ingriji de problemele reale… Ar trebuui intocmita o strategie in care sa puna la punct, in asa fel incat sa nu ne mai plece medicii din tara, sa nu mai desfiinteze spitale necesare, sa nu mai plece asistentele sa ingrijeasca batranii altor tari care sunt guvernate cu responsabilitate.Ar trebui sa rezolve problema sanitarilor de orice grad care sunt corupti si prospera , tocmai pe cheltuiala si investitiile statului (luand spaga) conditionand actul medical pentru care statul ne impoziteaza suficient.

Cam asta ar cam fi necesar sa-l intereseze pe vremelnicul si intamplatorul cetatean aflat la butoanele Sanatatii. Iar restul ce spune domnia sa cu privire la prevenire sunt …vorbe goale.

Sursa foto : www.fanatik.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

4 Comments

 1. Lucaciu
  Lucaciu aprilie 07, 07:46

  Articol corect.
  Si ce ne face otreapa asta? Ca nu mai are timp, o sa iasa din viata politica, nu o sa-i mai voteze nimeni.

  • Daniel Mihai
   Daniel Mihai Author aprilie 07, 12:33

   Da, si eu imi doresc acelasi lucru ca si dumneavoastra! Asemenea om cu o slaba pregatire si cu initiative halucinante de acest gen nu ne fac imagine si cinste nicaieri! Va multumesc pentru comentariu si va invit sa mai lasati impresii si reactii si pe viitor!
   Prof. Dr. Daniel Mihai

  • Popa
   Popa aprilie 10, 09:29

   Nu este o pedeapsa suficienta ca l-au pus pe saritul asta ministru? Se intampla sa am oarecare succes si putere de munca. Astfel, angajatorul si eu paltim ceva mai mult de 1000 lei pe luna pentru sanatate (CASS, nu altceva). In 20 de ani de munca echivaleaza cu 240000 RON! Pot face unele corectii, sa zicem ca ar fi de fapt 200000RON, ceea ce inseamna oricum cca. 46000 Euro. Sa estimam ca voi ajunge doar la 60000 Euro la sfarsit de cariera, bani popriti de stat pentru sanatate.
   Si vine dementul asta si te umileste, zice: ba tie, conform legii MELE ti se anuleaza contributii si trebuie sa platesti iar. Si umilit si cu banii luati.

   • Daniel Mihai
    Daniel Mihai Author aprilie 11, 12:39

    Da, si aici sunt total de acord cu punctul acesta de vedere! Numai ca, daca acestui bani s-ar fi „vazut” materializati in ceva, atunci nu am mai fi atat de revoltati! Insa, asa cum exista atatia ‘baieti destepti” si „iuti de mana”, si n acest sector de activitate ei reusesc sa ne sfideze si sa traiasca bine, asemenea unor paraziti , intretinuti chiar de noi, de restul!….

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo