Criteriul National

Banicioiu cere introducerea de sancţiuni pentru românii care nu merg periodic la doctor

aprilie 05
13:58 2015

Banicioiu

Onor ministru al sanatatii-domnul Nicolae Banicioiu  a declarat ca institutia pe care o conduce va lua in calcul sanctionarea romanilor care nu merg periodic la medic pentru a-si face analize.

„Avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni.Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la Pro TV.
Nicolae Banicioiu a evitat sa spuna exact despre ce fel de sanctiuni este vorba, insa a dat asigurari ca acestea vor fi „destul de dure”.

Din punctul meu de vedere aceasta masura este una de fatada. UIn loc sa se ocupe de neajunsutrile din Sistem el vrea sa instaureze teroarea in populatie, ca sa fie tinuta sub supraveghere stricta!

Se observa cu ochiul liber ca mai exista si predomina unele naravuri ale dictaturii in care acest domn a fost instruit. Acest asa zis ministru confunda Ministerul Sanatatii (daca se presupune ca ar sti cam ce este acest minister si daca ar fi constient de pozitia sa) cu „ograda” sa.

Ceea ce este inadmisibil si deopotriva de rusinos este faptul ca sunt si medici care au impresia ca nu mergem prea des sa le lasam „atentiile” la ei!

Mai bine s-ar ingriji de problemele reale… Ar trebuui intocmita o strategie in care sa puna la punct, in asa fel incat sa nu ne mai plece medicii din tara, sa nu mai desfiinteze spitale necesare, sa nu mai plece asistentele sa ingrijeasca batranii altor tari care sunt guvernate cu responsabilitate.Ar trebui sa rezolve problema sanitarilor de orice grad care sunt corupti si prospera , tocmai pe cheltuiala si investitiile statului (luand spaga) conditionand actul medical pentru care statul ne impoziteaza suficient.

Cam asta ar cam fi necesar sa-l intereseze pe vremelnicul si intamplatorul cetatean aflat la butoanele Sanatatii. Iar restul ce spune domnia sa cu privire la prevenire sunt …vorbe goale.

Sursa foto : www.fanatik.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

4 Comments

 1. Lucaciu
  Lucaciu aprilie 07, 07:46

  Articol corect.
  Si ce ne face otreapa asta? Ca nu mai are timp, o sa iasa din viata politica, nu o sa-i mai voteze nimeni.

  • Daniel Mihai
   Daniel Mihai Author aprilie 07, 12:33

   Da, si eu imi doresc acelasi lucru ca si dumneavoastra! Asemenea om cu o slaba pregatire si cu initiative halucinante de acest gen nu ne fac imagine si cinste nicaieri! Va multumesc pentru comentariu si va invit sa mai lasati impresii si reactii si pe viitor!
   Prof. Dr. Daniel Mihai

  • Popa
   Popa aprilie 10, 09:29

   Nu este o pedeapsa suficienta ca l-au pus pe saritul asta ministru? Se intampla sa am oarecare succes si putere de munca. Astfel, angajatorul si eu paltim ceva mai mult de 1000 lei pe luna pentru sanatate (CASS, nu altceva). In 20 de ani de munca echivaleaza cu 240000 RON! Pot face unele corectii, sa zicem ca ar fi de fapt 200000RON, ceea ce inseamna oricum cca. 46000 Euro. Sa estimam ca voi ajunge doar la 60000 Euro la sfarsit de cariera, bani popriti de stat pentru sanatate.
   Si vine dementul asta si te umileste, zice: ba tie, conform legii MELE ti se anuleaza contributii si trebuie sa platesti iar. Si umilit si cu banii luati.

   • Daniel Mihai
    Daniel Mihai Author aprilie 11, 12:39

    Da, si aici sunt total de acord cu punctul acesta de vedere! Numai ca, daca acestui bani s-ar fi „vazut” materializati in ceva, atunci nu am mai fi atat de revoltati! Insa, asa cum exista atatia ‘baieti destepti” si „iuti de mana”, si n acest sector de activitate ei reusesc sa ne sfideze si sa traiasca bine, asemenea unor paraziti , intretinuti chiar de noi, de restul!….

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul