Criteriul National

Banicioiu cere introducerea de sancţiuni pentru românii care nu merg periodic la doctor

aprilie 05
13:58 2015

Banicioiu

Onor ministru al sanatatii-domnul Nicolae Banicioiu  a declarat ca institutia pe care o conduce va lua in calcul sanctionarea romanilor care nu merg periodic la medic pentru a-si face analize.

„Avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni.Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la Pro TV.
Nicolae Banicioiu a evitat sa spuna exact despre ce fel de sanctiuni este vorba, insa a dat asigurari ca acestea vor fi „destul de dure”.

Din punctul meu de vedere aceasta masura este una de fatada. UIn loc sa se ocupe de neajunsutrile din Sistem el vrea sa instaureze teroarea in populatie, ca sa fie tinuta sub supraveghere stricta!

Se observa cu ochiul liber ca mai exista si predomina unele naravuri ale dictaturii in care acest domn a fost instruit. Acest asa zis ministru confunda Ministerul Sanatatii (daca se presupune ca ar sti cam ce este acest minister si daca ar fi constient de pozitia sa) cu „ograda” sa.

Ceea ce este inadmisibil si deopotriva de rusinos este faptul ca sunt si medici care au impresia ca nu mergem prea des sa le lasam „atentiile” la ei!

Mai bine s-ar ingriji de problemele reale… Ar trebuui intocmita o strategie in care sa puna la punct, in asa fel incat sa nu ne mai plece medicii din tara, sa nu mai desfiinteze spitale necesare, sa nu mai plece asistentele sa ingrijeasca batranii altor tari care sunt guvernate cu responsabilitate.Ar trebui sa rezolve problema sanitarilor de orice grad care sunt corupti si prospera , tocmai pe cheltuiala si investitiile statului (luand spaga) conditionand actul medical pentru care statul ne impoziteaza suficient.

Cam asta ar cam fi necesar sa-l intereseze pe vremelnicul si intamplatorul cetatean aflat la butoanele Sanatatii. Iar restul ce spune domnia sa cu privire la prevenire sunt …vorbe goale.

Sursa foto : www.fanatik.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

4 Comments

 1. Lucaciu
  Lucaciu aprilie 07, 07:46

  Articol corect.
  Si ce ne face otreapa asta? Ca nu mai are timp, o sa iasa din viata politica, nu o sa-i mai voteze nimeni.

  • Daniel Mihai
   Daniel Mihai Author aprilie 07, 12:33

   Da, si eu imi doresc acelasi lucru ca si dumneavoastra! Asemenea om cu o slaba pregatire si cu initiative halucinante de acest gen nu ne fac imagine si cinste nicaieri! Va multumesc pentru comentariu si va invit sa mai lasati impresii si reactii si pe viitor!
   Prof. Dr. Daniel Mihai

  • Popa
   Popa aprilie 10, 09:29

   Nu este o pedeapsa suficienta ca l-au pus pe saritul asta ministru? Se intampla sa am oarecare succes si putere de munca. Astfel, angajatorul si eu paltim ceva mai mult de 1000 lei pe luna pentru sanatate (CASS, nu altceva). In 20 de ani de munca echivaleaza cu 240000 RON! Pot face unele corectii, sa zicem ca ar fi de fapt 200000RON, ceea ce inseamna oricum cca. 46000 Euro. Sa estimam ca voi ajunge doar la 60000 Euro la sfarsit de cariera, bani popriti de stat pentru sanatate.
   Si vine dementul asta si te umileste, zice: ba tie, conform legii MELE ti se anuleaza contributii si trebuie sa platesti iar. Si umilit si cu banii luati.

   • Daniel Mihai
    Daniel Mihai Author aprilie 11, 12:39

    Da, si aici sunt total de acord cu punctul acesta de vedere! Numai ca, daca acestui bani s-ar fi „vazut” materializati in ceva, atunci nu am mai fi atat de revoltati! Insa, asa cum exista atatia ‘baieti destepti” si „iuti de mana”, si n acest sector de activitate ei reusesc sa ne sfideze si sa traiasca bine, asemenea unor paraziti , intretinuti chiar de noi, de restul!….

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo