Criteriul National

Baron al drogurilor comparat cu El Chapo, căutat de poliție – International

Baron al drogurilor comparat cu El Chapo, căutat de poliție – International
octombrie 16
01:45 2019
​Tse Chi Lop, care conduce un imperiu de 17 miliarde de dolari din traficul de metamfetamină, căutat de polițiști. Catalogat ca fiind în ”aceeași ligă” cu El Chapo, Chi Lop a devenit cel mai căutat om din toată Asia din cauza afacerilor sale, scrie Sky News.

Canadian la origine dar născut în China, Chi Lop este suspectat că ar conduce un grup uriaș care se ocupă cu traficul de droguri din Japonia și până în Noua Zeelandă. Chi Lop ar conduce două grupuri infracționale care au generat aproximativ 17 miliarde de dolari. Cele două grupuri vindeau și alte droguri ilegale cum ar fi Ketamina.

Amploarea afacerilor baronului l-a făcut pe Chi Lop principala țintă a unuia dintre cele mai mari operațiuni de prindere a traficanților de droguri din Asia, Operațiunea Kungur. Autoritățile australiene sunt cele care conduc operațiunea, ajutate fiind de China, Canada, Statele Unite și nu numai.

Drogurile erau deseori introduse în pliculețe de ceai, fiind greu de depistat de autorități. Această strategie a garantat rețelei între 40 și 70% din piața drogurilor din zonele respective. Unul dintre experții americani în crimă organizată și traficul de droguri, Jeremy Douglas, este de părere că Chi Lop este chiar de talia lui Pablo Escobar în această industrie.

Baronul a fost nevoit să se mute în Canada după un scandal în grup infracțional din care făcea parte iar în New York a fost condamnat pentru traficul de heroină. Deși putea primi o sentință pe viață, acesta a primit doar 9 ani de închisoare, invocând faptul că părinții săi au nevoie de îngrijire iar fiul său are o boală de plămâni. După eliberare, s-a concentrat pe afacerile sale, câștigând sume uriașe din traficul de droguri. Chi Lop este cunoscut ca fiind un iubitor al luxului, organizând petreceri fastuoase și frecventând numeroase cazinouri. Zvonurile spun că ar fi pierdut într-o singură noapte 66 de milioane de dolari.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul