Criteriul National

BARONIADA ŞI COVID – UL PAMFLET

BARONIADA ŞI COVID – UL PAMFLET
mai 07
22:01 2020

received_2571879693061947

Vreme de 30 de ani am tot sperat că lucrurile se vor schimba în ţărişoara asta şi că vor veni şi zile mai bune, dar realizăm azi un fapt indubitabil. Câtă vreme baronii locali fac legea şi sunt mai presus de lege, punând în fruntea primăriilor păpuşi pe care le manevrează după bunul plac, nimic nu se va schimba sau cel puţin nu prea curând.
Indiferent pe cine am vota, ca buni cetăţeni ce ne aflăm, persoana aleasă, chiar dacă este de bună – credinţă, va fi nevoită să joace în ritmul sforilor trase din culise. Caracatiţa cu tentaculele ei îl va strânge ca într-o menghină şi nu va avea decât să îi cânte în strună.
Nu contează culoarea politică. Indiferent din ce partid ar face parte, noul ales se va izbi de acelaşi zid impenetrabil al baroniadei ce face legea la nivel local. Aşadar, în niciun caz nu trebuie să trăim cu iluzia deşartă că alegând reprezentantul altui partid într-o anume zonă geografică, la un moment dat, lucrurile se vor schimba în bine.
De ce? Pentru că aceiaşi baroni fac legea şi sunt mai presus de lege, precum am menţionat. Chiar dacă edilul e bine intenţionat şi doreşte să facă ceva pentru comunitate, nu va putea din cauza mafiei.
Numai stârpind această mafie s-ar putea schimba ceva, dar este greu, foarte greu, pentru că are rădăcini mult prea adânci şi este prea puternică pentru a fi doborâtă, aşa că nu ştiu dacă că se va întâmpla acest lucru prea curând.
Aşadar, nu ne rămâne decât să ne resemnăm că suntem o generaţie de sacrificiu şi că, poate, odată cu schimbul de generaţii, se va schimba, în sfârşit, ceva. De ce? Pentru că pur şi simplu nu avem de ales în noua conjunctură naţională şi mondială. Ba chiar am fi de-a dreptul hilari dacă am ieşi acum în stradă pentru a striga schimbare cu orice preţ, în condiţiile în care nu poţi ieşi nici măcar până în faţa blocului fără teama de a da nas în nas cu un poliţist, aflat la datorie, se înţelege, pentru a-ţi verifica acte, declaraţii etc., că, deh, este PANDEMIE.
No comment!

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul