Criteriul National

,,Băse, mai ţine-ţi fleanca! Ţi-a placut şpriţul, altora cartea şi disciplina!”

ianuarie 04
10:22 2016

imagini articol

Cârciumarului trebuie să-i vorbeşti pe limba lui ca să te înțeleagă. ,,Românul se pricepe la de toate!” zice o vorbă de-a noastră probată ani de-a rândul de eruditul fost președinte Băsescu crezând că este un bestseller stufos. Dânsul face marea confuzie crezând că dacă a avut umorul și talentul unui orator convingător în fața unui popor trădat și dezorientat, asta îl face și deștept. FALS! Succesul dânsului nu este decât cauza permisivității mediului înconjurător care îl susținea sau cu care era în opoziție. Dacă rivalii dânsului, în majoritatea competițiilor electorale, erau foști comuniști cu diplomă, scorțoși cât și lipsiți de deschidere față de comunitate, asta l-a facut să creadă că el este un ,,politician de success”. Băse a fost în primul rând un circar de success dând lecții de politică din cârciumile de pe litoral, lăudăndu-se la elevi că nu i-a plăcut școala și șoptindu-i scriitorului Liiceanu: ,,școala românească produce numai tâmpiți” la un târg de carte de la Romexpo.

Cârciumarul de succes nu-și imaginează că în politică ajung acum și oameni cu carte. Avem un președinte fost profesor și un prim-ministru cu studii la Paris. Asta nu înseamnă că nu se poate și mai bine, dar oricum este un pas uriaș în față amintidu-ne cum venea Nuți pe tocuri noaptea pe la Palat să discute ea cu Băse ca niște erudiți ce este bine de făcut cu Țara Noastră.

Nu a scapat bine de gelozia blondă că îl apucă pe Băse acum invidia față de alți Marinari de succes așa că se apucă dânsul să trăncănească verzi și uscate pe la televizor fel de fel de idei din seria ,,la Dacie, bujia stă legată și cu sârmă” exprimând ca un sclipitor intelectual privitor de cartoon că Amiralul Chițac nu este pregătit sa se implice in politica si că ar fi bine să mai aștepte amintind faptul că el l-a făcut Amiral pe Chițac?!

BASE, NU L-AI FĂCUT TU AMIRAL, DOAR I-AI INMANAT DISTINCTIA – ZECILE DE ANI DE STUDIU SI MUNCA ÎN SLUJBA ACADEMIEI NAVALE L-AU FĂCUT AMIRAL PE CHIȚAC! aşa cum anunța de curând într-o emisiune la B1 TV

Și Vă rog să mă scuzați că nu ma pot adresa cu ,,dumneavoastră” fostului Presedinte, după laudele dânsului că a fost un elev certat cu cartea și alte lecții de morală din birou cu Nuți, cu greu poate câștiga respectul unui român care își iubește țara.

 Politica la malul mării și cea națională au mare nevoie de oameni cu carte și sperăm ca ei să aibă curajul să se arunce în luptă, altfel vom împărți în continuare săracia și mediocritatea ca medie socială locală și națională.

Sedinta Consiliului National de Coordonare a PD-L, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti

2

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro