Criteriul National

,,Băse, mai ţine-ţi fleanca! Ţi-a placut şpriţul, altora cartea şi disciplina!”

ianuarie 04
10:22 2016

imagini articol

Cârciumarului trebuie să-i vorbeşti pe limba lui ca să te înțeleagă. ,,Românul se pricepe la de toate!” zice o vorbă de-a noastră probată ani de-a rândul de eruditul fost președinte Băsescu crezând că este un bestseller stufos. Dânsul face marea confuzie crezând că dacă a avut umorul și talentul unui orator convingător în fața unui popor trădat și dezorientat, asta îl face și deștept. FALS! Succesul dânsului nu este decât cauza permisivității mediului înconjurător care îl susținea sau cu care era în opoziție. Dacă rivalii dânsului, în majoritatea competițiilor electorale, erau foști comuniști cu diplomă, scorțoși cât și lipsiți de deschidere față de comunitate, asta l-a facut să creadă că el este un ,,politician de success”. Băse a fost în primul rând un circar de success dând lecții de politică din cârciumile de pe litoral, lăudăndu-se la elevi că nu i-a plăcut școala și șoptindu-i scriitorului Liiceanu: ,,școala românească produce numai tâmpiți” la un târg de carte de la Romexpo.

Cârciumarul de succes nu-și imaginează că în politică ajung acum și oameni cu carte. Avem un președinte fost profesor și un prim-ministru cu studii la Paris. Asta nu înseamnă că nu se poate și mai bine, dar oricum este un pas uriaș în față amintidu-ne cum venea Nuți pe tocuri noaptea pe la Palat să discute ea cu Băse ca niște erudiți ce este bine de făcut cu Țara Noastră.

Nu a scapat bine de gelozia blondă că îl apucă pe Băse acum invidia față de alți Marinari de succes așa că se apucă dânsul să trăncănească verzi și uscate pe la televizor fel de fel de idei din seria ,,la Dacie, bujia stă legată și cu sârmă” exprimând ca un sclipitor intelectual privitor de cartoon că Amiralul Chițac nu este pregătit sa se implice in politica si că ar fi bine să mai aștepte amintind faptul că el l-a făcut Amiral pe Chițac?!

BASE, NU L-AI FĂCUT TU AMIRAL, DOAR I-AI INMANAT DISTINCTIA – ZECILE DE ANI DE STUDIU SI MUNCA ÎN SLUJBA ACADEMIEI NAVALE L-AU FĂCUT AMIRAL PE CHIȚAC! aşa cum anunța de curând într-o emisiune la B1 TV

Și Vă rog să mă scuzați că nu ma pot adresa cu ,,dumneavoastră” fostului Presedinte, după laudele dânsului că a fost un elev certat cu cartea și alte lecții de morală din birou cu Nuți, cu greu poate câștiga respectul unui român care își iubește țara.

 Politica la malul mării și cea națională au mare nevoie de oameni cu carte și sperăm ca ei să aibă curajul să se arunce în luptă, altfel vom împărți în continuare săracia și mediocritatea ca medie socială locală și națională.

Sedinta Consiliului National de Coordonare a PD-L, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti

2

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo