Criteriul National

Becurile inteligente, primul pas spre o locuinta smart

Becurile inteligente, primul pas spre o locuinta smart
aprilie 21
13:36 2020

O casa inteligenta are, pe langa multe gadgeturi utile, interconectate si conectate la Internet, si un iluminat inteligent. Iluminatul inteligent este simplu de obtinut prin montarea rapida a unor becuri inteligente.

 

Becurile inteligente se folosesc de tehnologia LED pentru a oferi cea mai buna lumina in camerele unde sunt montate sau in exterior, controlul lor se face de la distanta prin tehnologia Bluetooth sau prin WiFi. Utilizatorul e cel care stabileste intensitatea de lumina pe toate becurile din casa, culoarea luminii, cat de mult este aprins becul, intervale in care se aprinde si se stinge automat.

 

Anumite modele de becuri inteligente se controleaza direct din telefon, fara a mai avea nevoie de fire trase prin toata casa si de intrerupatoare, cele mai multe sunt dimabile, fara sa mai fie nevoie de instalarea unui dimmer in plus. Dupa montarea becurilor inteligente in dulie se regleaza intensitatea luminoasa din aplicatiile smart.

 

Culoarea luminii se poate regla foarte usor, se pot alege din sute de variante de culori, se pot aplica si efecte speciale pentru o atmosfera de poveste. Daca vrei mai mult de la un bec inteligent afla ca sunt si modele care au difuzor, o boxa wireless, care poate reda muzica si poate fi controlata din telefon. Terapia cu lumina pentru un somn odihnitor este una dintre functiile incorporate de multe modele de becuri inteligente, la fel si amplificarea semnalelor WiFi din zona becului inteligent.

 

Folosind becuri inteligente economisim si la factura de energie electrica, costurile vor scadea cu pana la 80-85%. Daca sunteti curiosi sa testati becurile inteligente cateva modele noi gasiti si pe site-ul Egloromania.ro, la preturi accesibile si cu o livrare foarte rapida.

 

Becurile inteligente de la Eglo Romania sunt dimabile, au o intensitate luminoasa perfecta, se pot monta rapid, sunt eficiente energetic si se gasesc mereu in stoc. In pagina de produs aveti toate caracteristicile tehnice detaliate, date utile in momentul in care vreti sa comparati mai multe produse din aceeasi categorie.

 

Eglo garanteaza pentru calitatea produselor sale si le ofera mereu la preturi bune, sunt si lichidari de stoc in magazinul online, asa ca aveti toate motivele sa va schimbati becurile obisnuite cu unele inteligente.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul