Criteriul National

Becurile led ideale

Becurile led ideale
mai 31
12:17 2021

Alegerea becului potrivit reduce semnificativ factura la energie, insa achizitia sa poate fi destul de complicat de facut. Cu toate acestea, avand in vedere numeroasele progrese tehnologice care se fac, aceste becuri au inceput sa fie din ce in ce mai usor de gasit, de aceea nu veti avea probleme in a gasi becuri LED de cea mai buna calitate.

Cum gasiti becuri LED ideale?

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi reprezinta forma becului si anume ca acesta poate avea mai multe forme. El poate fi standard, reflector, glob, precum si lumanare, spirala sau spot. Becurile LED sunt facute pentru a se potrivi corpurilor de iluminat cu incandescenta. Pentru a se trece la aceste becuri LED, nu este nevoie de o schimbare a vreunei lustre sau veioze din casa. Veti putea asadar pur si simplu sa schimbati becurile pe care probabil deja le folositi.

Becul LED are marele avantaj al faptului ca foloseste mai putini Wati, iar economia sa de energie este una mai mare. Selectarea culorii pe care o doriti intr-un anumit spatiu va face o diferenta mare, scara Kelvin fiind folosita pentru a descrie temperatura de culoare. O valoare mai mica inseamna si o lumina mai calda, in timp ce una mai rece este de o valoare mai mare. Este important sa aveti in vedere faptul ca fiecare bec are un scor CRI, acest indice fiind cuprins intre 0 si 100. Puteti avea un bec care sa aiba culoarea pe care o doriti. Cu cat valoarea unui bec se apropie de lumina soarelui, cu atat aceasta culoare care se aseamana cu lumina naturala.

In cazul becurilor LED, durata de viata nu este o problema. Aceste becuri LED sunt recunoscute pentru faptul ca sunt durabile si eficiente, ele avand cea mai lunga perioada de viata dintre toate becurile existente pe piata. Durata de viata al unui bec LED este cuprinsa intre 8000 si 25000 de ore. Un bec cu incandescenta are o durata de viata de 2000 de ore. Puteti alege cu usurinta intre becurile cu led pentru dormitor, cele pentru living, bucatarie, baie, precum si pentru birou.

Un alt avantaj al acestor becuri LED este ca acestea permit si o reglare a intensitatii luminoase. Aceasta intensitate poate fi reglata cu ajutorul unui variator de lumina. In acest fel, se vor putea obtine temperaturi de culori diferite pe care le veti putea modifica in functie de activitatea pe care o desfasurati intr-o anumita incapere.

Multe dintre becurile care se afla pe piata pot fi reglabile, de aceea ele sunt o solutie pe care o puteti avea in vedere. Becurile LED sunt apreciate si pentru eficienta energetica de care dau dovada. Cele mai multe becuri de tip LED au o eficienta energetica A++. In functie de aceasta eficienta, puteti alege un bec potrivit pentru nevoile voastre, acesta fiind alegerea cea mai buna. Un astfel de bec va ajuta mult si va ofera mereu o calitate foarte buna. Veti putea sa va bucurati de fiecare data de toate avantajele oferite de aceste produse.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul