Criteriul National

BEIZADEAUA CONTEMPORANĂ SAU CE NAŞTE DIN PISICĂ ŞOARECI MĂNÂNCĂ -PAMFLET

BEIZADEAUA CONTEMPORANĂ SAU CE NAŞTE DIN PISICĂ ŞOARECI MĂNÂNCĂ -PAMFLET
mai 26
22:41 2020

received_2781623735298165

Prin diferite sforării, în apele tulburi de după aşa-zisa Revoluţie din ’89 s-au prins cei mai mari peşti. Tot atunci au răsărit ca ciupercile după ploaie miliardarii de carton despre care atâta s-a făcut voroavă. Dar atât. Parole… A lătrat presa o vreme, dar ei, sub adăpostul legilor permisive, şi-au făcut mai departe de cap.
Noii ciocoi au ajuns atunci în posturi – cheie şi nu este de mirare că astăzi avem la conducere tot felul de ciudaţi de o prostie crasă, dar cu ifose de mari domni.
Dar astăzi mi-am propus să vorbesc despre urmaşii acestora, care nu sunt cu nimic mai prejos, că doar se ştie: ce naşte din pisică, tot şoareci mănâncă.
La volanul bolizilor de sute de mii de Euro încă din faşă, beizadeaua contemporană are şi câte trei masterate, doctorate în varii domenii, că, deh, nu se ştie! Dar, mai ales, în drept. Aici e o pâine bună de mâncat, iar ca absolvent de drept (sic!) poate accede mai uşor la un portofoliu de ministru, că, trebuie să recunoaştem, acesta este şi scopul pentru care tăticuţul sau mămicuţa (după caz!) s-au zbătut din poziţia deţinută vremelnic să-i asigure un viitor celui de-„al doilea Cucuzel, podoaba creştinătăţii”.
Şi apoi dacă pune de-un chef straşnic la Belina, de exemplu, sau face un accident cu bolidul, nu se pune, nu, că e ditai beizadea, să ne-nţelegem! Eventual, intră pe uşa din faţă a judecătoriei şi iese elegant pe din dos, da?! Aşa că băgaţi-vă minţile în cap! Este omul care cât de curând va propune şi va promulga legi în parlament pentru viitorul luminos al ţărişoarei. Ursitorile au avut grijpă ca încă de la naştere să-i creioneze destinul, un destin de om ales.
Este predestinat să conducă, cel puţin aşa consideră el în infatuarea –i fără margini. Uitându-se în oglindă dimineaţa când se bărbiereşte, dacă se bărbiereşte, pentru că nu mai e moda (sic!), se admiră în taină şi chiar dacă îşi trage palme când se dă cu after-shave, nu se trezeşte. Nu… E mult prea dulce somnul ipocriziei în care se bălăceşte, alimentat, desigur, şi de linguşitorii care urmărindu-şi interesul, nu pierd niciun prilej să-l perie, exacerbându-i calităţile, astfel încât nu este de mirare că i-au crescut ditamai coarne.
Nenorocirea este, însă, că degeaba zăboveşte la oglindă. Nu şi le vede. Nu… Şi perseverează în prostie, fiind convins că este pe drumul cel bun, ba chiar crede că nu are egal în ceea ce priveşte ascuţimea minţii. Aşadar, prostia, tupeul şi nesimţirea sunt trăsăturile beizadelei noastre. Dar dacă nici mama, nici tata şi nici aşa-zişii prieteni nu îl trag de mânecă şi nu îi spun că greşeşte, nu este de mirare că Narcis persistă în comportamentul de stăpân atotputernic şi fără cusur. Precum ciocanul care vede în jurul său numai cuie, tot aşa şi el se crede stăpân şi vede în juru-i numai slugi.
Şi cum sunt slugoi destui dispuşi să se ploconească şi să-i perie orgoliul pentru un blid de linte, pe gratis dacă se poate, nu trebuie să ne surprindă că vanitatea sa nu are măsură. Poate că viaţa îi va trage palme odată şi odată, dar fiind prea plin de sine, mă îndooiesc că se va trezi. Şi, desigur, va primi lecţia prea târziu şi va fi făcut deja mult, prea mult rău lumii, societăţii.
Dar cine stă să mai despice firul în patru când beizadeaua noastră rămâne tot beizadea? Căci, să ne înţelegem, un asemenea specimen, înconjurat de nulităţi şi servili, nu se va maturiza. Cât despre schimbarea comportamentului şi a caracterului mizer, este puţin probabilă, având în vedere că cei şapte ani de acasă îi lipsesc cu desăvârşire.
Dixit!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul