Criteriul National

BEIZADEAUA CONTEMPORANĂ SAU… „TRAI, NENEACO, CU BANII BABACHII!” PAMFLET

BEIZADEAUA CONTEMPORANĂ SAU… „TRAI, NENEACO, CU BANII BABACHII!” PAMFLET
mai 13
21:39 2020

received_619201758667633
Poate sună paradoxal, dar unii oameni chiar fac umbră pământului degeaba. Iar când spun acest lucru mă gândesc la beizadelele contemporane, urmaşi ai ciocoilor de după mult trâmbiţata Revoluţie din ’89, specimene care îşi fac studiile la Paris şi Londra sau mai degrabă pe malurile Senei şi podul Londrei, pentru că aşa cum n-am fost eu la acele cursuri, pot spune cu mâna pe inimă că nu au fost nici cei mai mulţi dintre aceşti „cucuzeli”.
Este, însă, o modă acum, aşa cum era în urmă cu 100 de ani, ca anumite creiere, desigur, alese, să fie spălate, rase, tunse şi frezate la Paris sau Londra. În ceea ce mă priveşte, însă, permiteţi-mi să am o rezervă în legătură cu modul în care şi-au obţinut diplomele.
Nici în ţară situaţia nu se prezintă mai acătării, pentru că de când cu privatizarea facultăţilor, oricine poate obţine o diplomă dacă îl ţine cureaua. Doar e vorba de bani aici, de foarte mulţi bani.
Că proaspătul nostru licenţiat, masterand sau chiar doctorand (după caz şi mai ales după grosimea pungii!) nu ştie să facă nimic, nu se pune, nu… Are grijă tăticul (sau mămicuţa, după caz!), persoană sus-pusă, de, ca la momentul oportun să îi găsească un portofoliu în vreun minister, că doar un băiat are, nu?! Chiar dacă nu ştie să facă mare lucru, îşi va face ucenicia la locul de muncă.
Şi nu mai cârtiţi atâta, da?! Vă place al dracului să vârâţi băţul prin gard. Uitaţi-vă mai întâi în ograda voastră, şi abia apoi vorbiţi! Sunt atâţia tineri care şomează, încât nu se bagă de seamă că un număr infim are locul asigurat din start.
Înainte, ipochimenii aveau măcar o ocupaţie nobilă. Se duceau la o discotecă, la un club, dar de când cu PANDEMIA chiar au băgat-o pe mânecă. Condamnaţi să stea în casă, ca toată lumea, dealtfel, freacă, pur şi simplu, menta, cum ar zice un amic ardelean, care a postat recent un banc pe FB.
Şi să ne mai descreţim puţin frunţile, iată bancul cu pricina:
– Primăvara, ardelenii culeg cireşele, le pun în coşărci, merg cu ele la tărg, le vând, împart banii şi-apoi freacă… menta.
Vara, culeg prunele, fac palincă, şi-apoi freacă… menta.
Toamna culeg nucile…
– Ştiu… Le pun în coşărci, apoi merg cu ele la târg…
– No, că n-ai bunghit-o! Pe astea le urcă-n pod, aşteaptă primăvara, le duc la târg, le vând, împart banii şi-abia apoi… freacă menta.
Bancul este amuzant, desigur, dar şi mai amuzant este comentariul amicului:
– D-apoi ce tot frecaţ’ menta? No, mereţi cu ea la târg!
Un mucalit, desigur, ce dă o replică foarte inspirată celor care…
freacă menta.
Tot astfel şi cu tinerii noştri, numai că activitatea lor se reduce la… frecat. Dar mai ştii? Poate fac bani frumoşi frecând-o. Doar aţi văzut replica mucalitului la bancul cu pricina! Nu se ştie de unde sare iepurele, nu?!
Dar o ocupaţie trebuie să îşi găsească în cele din urmă şi nu puţini sunt aceia care la început, din plictiseală sau neştiinţă, trag iarbă pe nas, pentru ca într-un final să ajungă distribuitori de droguri, fiind prinşi în malaxorul capitalismului sălbatic ce domneşte la noi de 30 de ani încoace. Şi dacă stăm strâmb şi judecăm drept, nici măcar nu pot fi învinuiţi, pentru că numai societatea este de vină că nu-i integrează şi nu se preocupă de soarta lor. Lăsându-i la voia întâmplării, societatea noastră ce se autoproclamă cu surle şi trâmbiţe democrată, nu face decât să alimenteze o plagă, o pecete malefică, specifică ferocelui capitalism de grotă.
Până să se dezmeticească, tinerii noştri sunt deja prinşi în tentaculele mafiei dâmboviţene, care, din nefericire, nu e cu nimic mai prejos decât cea siciliană.
Cât priveşte beizadeaua, „trai neneaco, cu banii babachii”! Să trăieşti, nea Iancule! Bine ai încondeiat-o!

Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul