Criteriul National

Belgia: Regele a întâlnit-o pentru prima dată pe fiica naturală a tatălui său – International

Belgia: Regele a întâlnit-o pentru prima dată pe fiica naturală a tatălui său – International
octombrie 16
05:41 2020

Regele Philippe al Belgiei și-a întâlnit „pentru prima dată” sora vitregă Delphine de Saxe-Cobourg, pe care justiția tocmai a recunoscut-o ca membră a familiei regale, iar el acum va „dezvolta această legătură fraternă”, a anunțat joi Palatul Regal, relatează AFP.

Fostul rege Albert al II-lea, care a domnit din 1993 până în 2013 și este tatăl lui Philippe, a fost forțat de justiție să facă un test ADN în 2019, ca parte a unei îndelungate confruntări în justiție cu cea care a susținut că este fiica lui.

Epilogul judiciar a venit pe 1 octombrie, când Curtea de Apel din Bruxelles recunoscut-o pe Delphine ca al patrulea copil al fostului rege Albert al II-lea, ea putând să poarte numele de familie Saxe-Cobourg.

Delphine s-a născut în februarie 1968 din lunga aventură (1966-84) pe care mama ei, baroneasa Sibylle de Sélys Longchamps, a avut-o cu Albert. Acesta din urmă era atunci prinț moștenitor, căsătorit din 1959 cu viitoarea regină Paola.

Pe 9 octombrie, la castelul din Laeken, una dintre proprietățile familiei din Bruxelles, a avut loc prima întâlnire dintre Delphine și rege. A fost descrisă ca fiind „călduroasă” de Palatul Regal.

„Am avut ocazia să ne cunoaștem în timpul unui schimb lung și bogat care ne-a permis să vorbim despre viețile noastre și despre zonele noastre comune de interes”, subliniază un comunicat de presă co-semnat „Philippe & Delphine” .

Întâlnirea a durat trei ore, a declarat palatul regal, care a lansat o fotografie a acesteia .

Această legătură fraternă „se va dezvolta acum într-un cadru familial”, mai arată declarația.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul