Criteriul National

BENEFIC! Protestele studentilor de genul miscarilor „occupy” continua in toata tara!!!

mai 08
12:51 2015

Studenţii continuă să ocupe un amfiteatru al Universităţii „Babeş-Bolyai” şi vor picheta şi sediul Prefecturii din Cluj!

proteste-ale-studentilor

Peste 70 de studenţi de la UBB, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), Universitatea de Arte şi Design (UAD) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu” au ocupat, joi seară, amfiteatrul "Nicolae Mărgineanu", din cadrul Facultăţii de Psihologie al UBB şi au dezbătut, în cursul nopţii de joi spre vineri, problemele specifice educaţiei şi cele privind drepturile studenţilor.

Printre revendicările lor se numără alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, includerea studenţilor în proporţie de 25% în procesele de luare a deciziilor din universităţi, creşterea investiţiilor în servicii pentru studenţi, creşterea burselor studenţeşti.

Si aceste lucruri se produc nu numai in Cluj!

Dupa ce au pichetat sediul Consiliul Judetean Timis si au dormit intr-un amfiteatru al Universitatii de Vest, studentii din Timisoara au apelat la transportul in comun. S-au urcat intr-un autobuz care i-a dus in apropierea universitatilor din oras, unde studentii si-au prezentat revendicarile.

Ei au purtat banderole negre la gura si au afisat pancarte cu lozinci de genul „Vrem 25%”, „Azi in Timisoara, maine in toata tara” sau „Vorbim doar in amf. A13 din UVT”.

Alte proteste de acest gen urmeaza sa se desfasoare si la Universitatea Maritima din Constanta, precum si la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati.

Sursa foto : www.hotnews.ro

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo