Criteriul National

Beneficii in practica BDSM despre care nimeni nu vorbeste

Beneficii in practica BDSM despre care nimeni nu vorbeste
iulie 07
18:06 2020

Biciurile, franghia si catusele nu sunt tocmai cele care iti apar in minte atunci cand majoritatea dintre noi ne gandim la o zi fara stres. Insa cercetarile indica faptul ca practica BDSM, de obicei considerata a fi durerea, dominanta si stresul fizic, are avantaje pentru sanatate dincolo de satisfactia sexuala – inclusiv reducerea stresului. Dupa cum a raportat recent The Science of Us, un studiu din 2013 publicat in Journal of Sexual Medicine sugereaza ca practicienii BDSM pot avea mai putin anxietate si se pot bucura de mai multa siguranta in relatiile lor decat omologii lor de vanilie.

Cercetatorii au examinat 902 de practicanti de BDSM si 434 de non-participanti si au descoperit ca cei care s-au bucurat de activitatile legate de BDSM au impartasit anumite caracteristici psihologice, precum ,,mai putin nervosi, mai extrovertiti, mai deschisi la experiente noi, mai constiinciosi si mai putin sensibili la respingere” decat grupul de control (sau vanilie). Pe scurt, viata sexuala a practicienilor de BDSM i-a facut mult mai putin stresati. Arunca o privire si asupra articolelor de BDSM pe https://esexshop.ro/info/bondage-fetish.

Ce este atat de relaxant? Exista dovezi ca practicile BDSM ar putea afecta starea mentala a unei persoane inainte si dupa scene. O experienta ,,relaxanta” raportata in mod obisnuit pentru practicienii supusi este cea a ,,subspatiului”, o stare modificata de constiinta insotita de sentimente de liniste si denaturare a timpului. In mod similar, dominantii au raportat un ,,spatiu de top”, o expiratie plina de endorfina insotita de sentimente de control si realizare.

Un studiu realizat anul trecut de Northern Illinois University a recrutat 14 ,,switch-uri”, sau practicieni obisnuiti de BDSM, care se bucura atat de roluri supuse, cat si de dominare. Dupa participarea la o scena BDSM, subiectii au fost testati pentru acuitatea mentala si functia de memorie. Rezultatele? Subiectii au cunoscut o reducere semnificativa a scorurilor lor cognitive, ceea ce sugereaza o diminuare mentala sau „stare modificata” care insoteste jocul BDSM, in special atunci cand sangele circula in anumite zone ale creierului.

Topspace-ul pentru mine este ultimul factor care elimina stresul – il simt ca o combinatie ciudata de liniste totala, concentrare incredibila, deoarece este acel loc in lumea reala in care sunt complet controlat”, Gloria Brame , a declarat pentru Mic, un terapeut sexist specializat in BDSM si autorul Sex for Grown-Ups.

Aceasta senzatie de ceata si relaxare se datoreaza probabil modificarilor hormonale. Un studiu din 2008 publicat in Archive of Sexual Behavior a luat probe de saliva de la participantii care se implica in jocul BDSM pentru a le masura nivelul de stres inainte, in timpul si dupa practica. Atat subiectii cat si dominantii au avut niveluri mai scazute de hormoni de stres cortizol dupa scene decat inainte. Cea mai surprinzatoare constatare a fost aceea ca, chiar si in timpul unei scene BDSM deosebit de stresante din punct de vedere fizic, subiectii au raportat un stres psihic scazut.

„Toate aceste efecte – reducerea stresului, cresterea intimitatii si facilitarea starilor placute – indica impactul pozitiv pe care activitatile BDSM il pot avea asupra relatiilor”, a scris Brad Sagarin, cercetatorul principal al studiului, in The Guardian Monday. ,,Ceea ce face ca acest aranjament sa functioneze este daruirea de cadouri sexuale, bunavointa fiecarei persoane de a-i oferi partenerului actiuni care il excita.”

Din ce in ce mai multi oameni simt beneficiul. Important este ca, daca nu sunteti deja inclinati catre partea mai perversa din dormitor, este posibil ca scenele BDSM sa nu aiba acelasi efect relaxant asupra voastra (deci nu sariti salteaua de yoga si sa va indreptati catre franghii). Activitatile BDSM in sine nu sunt sursa de calmare si ameliorare a stresului; mai degraba sunt personalitatile indivizilor atrasi de comunitatile BDSM. Dupa cum i-a explicat Brame lui Mic, practicienii BDSM sunt ,,conectati astfel”.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul