Criteriul National

Beneficii pentru sănătate cauzate de mersul la mare

Beneficii pentru sănătate cauzate de mersul la mare
iulie 31
16:03 2016

Cercetările demonstrează că sunetul valurilor te ajută să intri într-o stare profundă de relaxare, care promovează reîntinerirea minţii şi a corpului. De asemenea, înotul în apa mării face ca sângele să fie puternic pompat în zona abdominală, partea corpului aflată în apropierea inimii – întrucât în acele momente nu mai eşti în picioare. Sângele proaspăt pompat în corp aduce mai mult oxigen către creier ceea ce înseamnă că puteţi deveni mai alerţi şi activi.

beneficiile-curei-marine-pentru-copii

Unele dintre beneficii de sanatate ca sa fiți la malul marii sunt următoarele :

Aer proaspat pentru a dormi mai bine

Daca te-ai intrebat vreodata de ce adormi mai repede dupa o zi petrecuta pe plaja, raspunsul este: aerul sarat al marii. Acesta este incarcat cu ioni negativi care accelereaza abilitatea corpului de a absorbi oxigen. Totodata, ionii negativi echilibreaza nivelul de serotonina, un neurotrasmitator responsabil cu starea de bine. Acesta este motivul pentru care te simti mai alert, relaxat si plin de energie dupa un concediu pe malul marii.

Soare pentru starea de bine si pentru sanatatea pielii

Cand stai intins pe plaja, caldura soarelui influenteaza pozitiv sistemul endocrin – partea corpului care secreta serotonina – substanta chimica al carui scop este relaxarea.

De asemenea, o cantitate potrivita de soare poate fi de folos in cazul unor afectiuni ale pielii, ca de exemplu psoriazis.

Radiatiile ultraviolete sunt folosite frecvent pentu tratarea unor afectiuni ale pielii, sustine Dr Rodney O’Donnell un medic ce este implicat in studierea efectelor pozitive asupra corpului uman ale Marii Moarte. O cantitate mica de raze ultraviolete ajuta la uscarea pielii care, astfel, se poate vindeca.

Daca psoriazisul apare pe o suprafata mai mare a corpului, medicul specialist ar putea sa-ti recomande fototerapia.

plaja-mare

Si alte studii, realizate la Universitatea Oxford confirma faptul ca apa marii este benefica in cazul dermatitelor. Oamenii de stiinta au dorit sa afle care din compusii din apa marii sunt responsabili pentru vindecare si i-au gasit: sarea si potasiul. Ei etanseaza pielea afectata si astfel permit vindecarea ei.

Cercetatorii mai sustin ca baile in apa marii imbunatatesc elasticitatea si aspectul pielii.

Sursa documentare : Sfatulparintilor.ro

Sursa foto  : viatasisanatate.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo