Criteriul National

Beneficii pentru sănătate cauzate de mersul la mare

Beneficii pentru sănătate cauzate de mersul la mare
iulie 31
16:03 2016

Cercetările demonstrează că sunetul valurilor te ajută să intri într-o stare profundă de relaxare, care promovează reîntinerirea minţii şi a corpului. De asemenea, înotul în apa mării face ca sângele să fie puternic pompat în zona abdominală, partea corpului aflată în apropierea inimii – întrucât în acele momente nu mai eşti în picioare. Sângele proaspăt pompat în corp aduce mai mult oxigen către creier ceea ce înseamnă că puteţi deveni mai alerţi şi activi.

beneficiile-curei-marine-pentru-copii

Unele dintre beneficii de sanatate ca sa fiți la malul marii sunt următoarele :

Aer proaspat pentru a dormi mai bine

Daca te-ai intrebat vreodata de ce adormi mai repede dupa o zi petrecuta pe plaja, raspunsul este: aerul sarat al marii. Acesta este incarcat cu ioni negativi care accelereaza abilitatea corpului de a absorbi oxigen. Totodata, ionii negativi echilibreaza nivelul de serotonina, un neurotrasmitator responsabil cu starea de bine. Acesta este motivul pentru care te simti mai alert, relaxat si plin de energie dupa un concediu pe malul marii.

Soare pentru starea de bine si pentru sanatatea pielii

Cand stai intins pe plaja, caldura soarelui influenteaza pozitiv sistemul endocrin – partea corpului care secreta serotonina – substanta chimica al carui scop este relaxarea.

De asemenea, o cantitate potrivita de soare poate fi de folos in cazul unor afectiuni ale pielii, ca de exemplu psoriazis.

Radiatiile ultraviolete sunt folosite frecvent pentu tratarea unor afectiuni ale pielii, sustine Dr Rodney O’Donnell un medic ce este implicat in studierea efectelor pozitive asupra corpului uman ale Marii Moarte. O cantitate mica de raze ultraviolete ajuta la uscarea pielii care, astfel, se poate vindeca.

Daca psoriazisul apare pe o suprafata mai mare a corpului, medicul specialist ar putea sa-ti recomande fototerapia.

plaja-mare

Si alte studii, realizate la Universitatea Oxford confirma faptul ca apa marii este benefica in cazul dermatitelor. Oamenii de stiinta au dorit sa afle care din compusii din apa marii sunt responsabili pentru vindecare si i-au gasit: sarea si potasiul. Ei etanseaza pielea afectata si astfel permit vindecarea ei.

Cercetatorii mai sustin ca baile in apa marii imbunatatesc elasticitatea si aspectul pielii.

Sursa documentare : Sfatulparintilor.ro

Sursa foto  : viatasisanatate.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo