Criteriul National

Beneficiile activitatilor fizice la copii

Beneficiile activitatilor fizice la copii
mai 29
18:03 2020

Abilitatile sportive si de miscare ajuta copiii sa se dezvolte armonios fizic dar si psihic. Copiii care fac miscare de la varste fragede isi pot controla corpul mai usor si au mai multa incredere in ei. Iata care sunt beneficiile activitatilor fizice si cum poti integra miscarea in viata de zi cu zi.

Beneficiile activitatii fizice la copii

Exista nenumarate beneficii ale miscarii la copii. Printre cele mai importante: imbunatatirea posturii, a fortei fizice si a somnului precum si sporirea increderii si a abilitatii de a forma prietenii. Nu uita!

 1. Activitatea fizica dezvolta abilitatile de control al corpului.
 2. Copiii castiga coordonare si echilibru
 3. Miscarea ajuta la dezvoltarea simtului muzical si al ritmului.

Activitatile fizice ii ajuta pe copii sa se exprime mai usor si sa formeze, mai usor, prietenii. Miscarea incurajeaza participarea la diverse activitati si le sporeste increderea in ei, iar sportul le creste capacitatea de concentrare si disciplina.

Cum introduci activitatile fizice, in viata de zi cu zi

Din momentul in care cel mic se poate misca liber, parintii pot incuraja activitatile fizice. In prima faza, acestea se pot desfasura la un spatiu de joaca, adaptat varstei. Copiii se pot catara, alerga sau se pot tari. Ulterior, la varste mai mari, se pot da pe tobogan sau se pot juca frumos cu mingea sau alte accesorii sportive.

Miscarea poate continua si acasa. Copiii pot fi incurajati sa mimeze anumite lucruri pe care vor sa le comunice, prin intrebari ale adultilor de tipul „Cum merge pisica?” sau „Cum zboara albina?”. Tot acasa, se pot juca precum “Baba Oarba” sau “Leapsa”, jocuri care implica miscare. Si dansul este o activitate fizica extrem de benefica si placuta pentru cei mici.

Ce miscari poti face cu pruncii pana la sase ani

Pana la aceasta varsta, miscarea si activitatile fizice trebuie incorporate in joaca. Iata ce il poti invata pe cel mic:

 • Aruncarea – poti folosi o minge mica, moale si usoara. Invata-l sa arunce cu ambele maini, apoi cu o mana. Pe masura ce copilul creste, indeamna-l sa arunce catre o tinta.
 • Echilibru – Invata-l pe cel mic sa stea cand intr-un picior, cand in celalalt. La aceasta varsta, copiii pot fi sfatuiti sa mearga urmarind o linie dreapta sau sa sara de pe un picior pe celalalt. Mersul pe tricicleta si, ulterior, pe bicicleta imbunatateste, de asemenea, echilibrul.

Recomandari pentru copiii cu varsta intre sase si noua ani

In acest interval, se dezvolta viteza mainilor si a picioarelor. De asemenea, este varsta la care copiii incep sa invete sa prezica miscarile celor din jur si sa actioneze in consecinta.

 • Prinderea – invata-l pe cel mic sa prinda obiecte, mai intai cu ambele maini, apoi cu cate una. Exersati cu mingi de diferite marimi, precum si prinderea din miscare sau din repaus.
 • Sutul – la aceasta varsta copilul invata sa loveasca mingea cu fiecare picior. Il poti invata sa suteze la tinta, sau foarte departe, la nivelul solului sau in aer.
 • Este varsta la care copiii pot incepe diferite sporturi care sporesc coordonarea, flexibilitatea, echilibrul si viteza. Cele mai recomandate acum sunt fotbalul, inotul, atletismul, patinajul sau tenisul.

Activitati potrivite intre noua si doisprezece ani

Majoritatea copiilor intre 9 si 12 ani si-au dezvoltat, deja, abilitatile de miscare si pot face activitati mai avansate:

 • Pot invata sa suteze intr-o minge fara a si-o pregati inainte cu mainile sau sa o paseze catre un coechipier.
 • Pot arunca la cosul de baschet si pot invata sa dribleze sau sa paseze unui coechipier
 • Pot face exercitii fizice, folosind greutatea corpului, pentru cresterea fortei sau intarirea masei musculare – flotari, genuflexiuni, abdomene.
 • Pot face sporturi mai solicitante, precum fotbal la un nivel mai ridicat, baschet sau hochei pe gheata.

Indiferent de varsta copilului tau, incurajeaza-l sa faca miscare si include activitati fizice in jocurile voastre. Beneficiile nu vor intarzia.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul