Criteriul National

Beneficiile apei filtrate pentru sanatate

Beneficiile apei filtrate pentru sanatate
mai 05
16:51 2019

Daca vrei sa te asiguri ca bei apa curata, care nu contine substante periculoase, trebuie sa folosesti un sistem de filtrare a apei potabile. Daca nu este purificata, apa care vine prin conductele vechi si murdare poate contine bacterii, pesticide sau chimicale care, in timp, te pot imbolnavi. Iata de ce este bine sa folosesti un filtru de apa si cum iti poate proteja sanatatea.

 

Exista multe optiuni pentru filtrarea apei de la robinet, in functie de bugetul pe care il ai si de spatiul de care dispui in baie sau bucatarie. Vei gasi in magazine sisteme de filtrare apa cu alcalinizare sau cu osmoza inversa, purificatoare de apa, ori cani filtrante, care pot fi depozitate usor in frigider sau pe bufetul din bucatarie. Filtrul din aceste aparate va retine toate impuritatile, care altfel ar ajunge in organismul tau.

robinet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/water-tap-black-and-white-macro-2825771/

Iata de ce trebuie sa bei si tu apa filtrata:

Filtrul elimina chimicalele periculoase si parazitii

Clorul si fluorul sunt doua substante care sunt introduse in apa potabila, ca sa o curete de bacterii si alte substante periculoase. Totusi, nu este bine sa bei apa care contine prea mult clor si fluor, pentru ca te poti imbolnavi. Daca este inhalat, clorul este asociat cu boli de plamani, dar si cu mai multe tipuri de cancer, atunci cand este ingerat. Apa care nu este filtrata risca sa-ti provoace si boli gastrointestinale, din cauza unor paraziti pe care ii poate contine, asa cum este Giardia.

Sistemul de filtrare ajuta la asimilarea nutrientilor

Aparatele care filtreaza apa nu doar o curata de compusii periculosi, dar apa filtrata iti asigura si o asimilare mai buna a nutrientilor pe care ii contine. In plus, apa purificata va avea un gust bun, astfel incat vei bea mai multa, iar acest obicei este foarte bun pentru sanatate. Poti alege un filtru cu ionizare sau cu alcalinizare a apei, functii care iti vor permite sa consumi o apa de calitate mult mai buna, benefica pentru sanatatea ta.

 

Apa filtrata te va ajuta sa pierzi in greutate, va stimula metabolismul si digestia si te va ajuta la hidratare. Acest lucru se va observa inclusiv la nivelul pielii, care va deveni mai hidratata si mai frumoasa.

Apa filtrata detoxifica organismul

Apa alcalina sau cea filtrata ajuta la detoxifierea organismului. Un aparat bun de filtrare va elimina aproximativ 99% din compusii periculosi din apa de la robinet si va pastra toate calitatile apei curate, inclusiv substantele minerale esentiale pentru sanatate.

spalat vase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/hQOHDAibf6A

Apa filtrata are gust bun si poate fi folosita la gatit

Pentru ca apa filtrata are un gust bun, vei scapa de tentatia de a bea mai multe sucuri si mai putina apa. In plus, daca folosesti si la gatit apa filtrata, mancarea va avea un gust mult mai bun si va fi mai sanatoasa. Nu uita ca fierberea apei, in timpul gatitului, nu elimina toti compusii periculosi, ci doar anumite substante.

Nu vei mai cumpara apa imbuteliata

Daca bei apa filtrata vei putea renunta la cumpararea sticlelor de apa imbuteliata. Asta va insemna o economie semnificativa pentru bugetul tau. Totodata, vei proteja mediul, pentru ca sticlele si bidoanele din plastic in care este vanduta apa imbuteliata sunt printre cele mai mari surse de poluare. Nu este vorba doar de deseurile de plastic care sunt aruncate fara discernamant in loc sa fie reciclate, ci si de modul in care aceste ambalaje sunt produse. Fabricarea ambalajelor din plastic reprezinta o mare sursa de poluare.

Acestea sunt principalele avantaje ale consumului de apa filtrata. Alege cel mai bun sistem de filtrare pentru nevoile tale si asigura-ti astfel o viata sanatoasa, plus alte beneficii care nu sunt deloc de neglijat.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei