Criteriul National

Beneficiile apei filtrate pentru sanatate

Beneficiile apei filtrate pentru sanatate
mai 05
16:51 2019

Daca vrei sa te asiguri ca bei apa curata, care nu contine substante periculoase, trebuie sa folosesti un sistem de filtrare a apei potabile. Daca nu este purificata, apa care vine prin conductele vechi si murdare poate contine bacterii, pesticide sau chimicale care, in timp, te pot imbolnavi. Iata de ce este bine sa folosesti un filtru de apa si cum iti poate proteja sanatatea.

 

Exista multe optiuni pentru filtrarea apei de la robinet, in functie de bugetul pe care il ai si de spatiul de care dispui in baie sau bucatarie. Vei gasi in magazine sisteme de filtrare apa cu alcalinizare sau cu osmoza inversa, purificatoare de apa, ori cani filtrante, care pot fi depozitate usor in frigider sau pe bufetul din bucatarie. Filtrul din aceste aparate va retine toate impuritatile, care altfel ar ajunge in organismul tau.

robinet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/water-tap-black-and-white-macro-2825771/

Iata de ce trebuie sa bei si tu apa filtrata:

Filtrul elimina chimicalele periculoase si parazitii

Clorul si fluorul sunt doua substante care sunt introduse in apa potabila, ca sa o curete de bacterii si alte substante periculoase. Totusi, nu este bine sa bei apa care contine prea mult clor si fluor, pentru ca te poti imbolnavi. Daca este inhalat, clorul este asociat cu boli de plamani, dar si cu mai multe tipuri de cancer, atunci cand este ingerat. Apa care nu este filtrata risca sa-ti provoace si boli gastrointestinale, din cauza unor paraziti pe care ii poate contine, asa cum este Giardia.

Sistemul de filtrare ajuta la asimilarea nutrientilor

Aparatele care filtreaza apa nu doar o curata de compusii periculosi, dar apa filtrata iti asigura si o asimilare mai buna a nutrientilor pe care ii contine. In plus, apa purificata va avea un gust bun, astfel incat vei bea mai multa, iar acest obicei este foarte bun pentru sanatate. Poti alege un filtru cu ionizare sau cu alcalinizare a apei, functii care iti vor permite sa consumi o apa de calitate mult mai buna, benefica pentru sanatatea ta.

 

Apa filtrata te va ajuta sa pierzi in greutate, va stimula metabolismul si digestia si te va ajuta la hidratare. Acest lucru se va observa inclusiv la nivelul pielii, care va deveni mai hidratata si mai frumoasa.

Apa filtrata detoxifica organismul

Apa alcalina sau cea filtrata ajuta la detoxifierea organismului. Un aparat bun de filtrare va elimina aproximativ 99% din compusii periculosi din apa de la robinet si va pastra toate calitatile apei curate, inclusiv substantele minerale esentiale pentru sanatate.

spalat vase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/hQOHDAibf6A

Apa filtrata are gust bun si poate fi folosita la gatit

Pentru ca apa filtrata are un gust bun, vei scapa de tentatia de a bea mai multe sucuri si mai putina apa. In plus, daca folosesti si la gatit apa filtrata, mancarea va avea un gust mult mai bun si va fi mai sanatoasa. Nu uita ca fierberea apei, in timpul gatitului, nu elimina toti compusii periculosi, ci doar anumite substante.

Nu vei mai cumpara apa imbuteliata

Daca bei apa filtrata vei putea renunta la cumpararea sticlelor de apa imbuteliata. Asta va insemna o economie semnificativa pentru bugetul tau. Totodata, vei proteja mediul, pentru ca sticlele si bidoanele din plastic in care este vanduta apa imbuteliata sunt printre cele mai mari surse de poluare. Nu este vorba doar de deseurile de plastic care sunt aruncate fara discernamant in loc sa fie reciclate, ci si de modul in care aceste ambalaje sunt produse. Fabricarea ambalajelor din plastic reprezinta o mare sursa de poluare.

Acestea sunt principalele avantaje ale consumului de apa filtrata. Alege cel mai bun sistem de filtrare pentru nevoile tale si asigura-ti astfel o viata sanatoasa, plus alte beneficii care nu sunt deloc de neglijat.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul