Criteriul National

Beneficiile sucului de aronia

Beneficiile sucului de aronia
mai 07
09:47 2020

Aronia este un tip de arbust originar din America de Nord, care este cultivat acum in Europa de Est. „Aronia” se refera in general la fructele de padure care cresc pe arbust.

Fructele de aronia pot fi consumate proaspete sau utilizate ca ingredient in alimente, precum placinte, sucuri si ceai. Se spune ca fructele de padure au multe beneficii pentru sanatate, inclusiv proprietati anti-cancer. Multe dintre beneficiile aronia propuse pentru sanatate sunt legate de continutul ridicat de substante nutritive numite polifenoli. O analiza din 2015 in domeniul tehnologiei alimentare si biotehnologiei a notat ca cercetarile anterioare au constatat ca aronia are cel mai mare continut de polifenol din 143 de plante.

In acest articol, ne uitam la unele dintre beneficiile posibile pentru sanatate ale aroniei, impreuna cu dovezile pentru acestea. De asemenea, examinam continutul lor nutritiv si cum pot fi incluse intr-o dieta.

Beneficii pentru sanatate ale fructului de aronia

Efecte anti-cancer

Un studiu din 2004 a analizat efectele strugurilor, aroniei si extractelor de mure in prevenirea cresterii cancerului de colon. Studiul a constatat ca in timp ce toate extractele au inhibat dezvoltarea celulelor canceroase, aronia a avut cel mai puternic efect. Un studiu din 2009 a descoperit ca un extract de aronia a ajutat la reducerea daunelor celulare in raport cu cancerul de san. Autorii studiului au concluzionat ca extractul de aronia s-a dovedit a avea calitati de protectie la persoanele care sufera de cancer de san.

Efecte anti-diabetice

Cercetarile par sa sprijine efectele anti-diabetice ale aroniei. In urma unui studiu realizat in anul 2015 a descoperit ca un extract de aronia a ajutat la stimularea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei legate de diabet.Beneficiile sucului de aronia reflecta si asupra nivelului de glucoza din sange si asupra obezitatii.

Sanatatea organelor

Un studiu din 2016 a analizat efectele suc de aronia la sobolani cu leziuni hepatice. Cercetatorii au descoperit ca sucul a redus severitatea si simptomele afectarii ficatului.

Un studiu similar din 2017 a descoperit, de asemenea, ca sucul de aronia are efecte de protectie impotriva leziunilor hepatice la sobolani. Autorii studiului au sugerat ca efectul se poate datora activitatii antioxidante a aroniei.

Sanatatea vaselor de sange

S a descoperit ca fructul de aronia ar putea proteja impotriva bolilor coronariene. Se credea ca Aronia protejeaza impotriva placii care se dezvolta in interiorul arterelor. Atat extractele de aronia, cat si de mure au ajutat la relaxarea tesutului, ceea ce ar permite cresterea fluxului sanguin. Acest lucru este important, intrucat multe boli cardiovasculare au ca rezultat o intarire a arterelor si o capacitate de relaxare a vaselor de sange. Acest lucru poate insemna, de asemenea, ca scade tensiunea arteriala .

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul