Criteriul National

Beneficiile unei masini de spalat vase pentru o gospodina

Beneficiile unei masini de spalat vase pentru o gospodina
septembrie 28
12:43 2015

In general oamenii nu vad nimic in neregula cu spalarea zilnica a vaselor de bucatarie. Ceea ce nu vad insa, sunt beneficiile de a avea o masina proprie de spalat vase. De aceea vom incerca mai jos sa evidentiem cateva dintre avantajele acestui aparat electrocasnic, mai putin folosit in gospodariile noastre.

Economisim timp si efort. Prin utilizarea unei masini de spalat vase putem sa petrecem timpul in alt mod, citind, mergand la o plimbare, facand sport, jucandu-ne cu copilul. Avem nevoie de aproximativ 10 minute sa asezam vasele murdare in compartimentele corespunzatoare, restul de treaba il face masina. Deci nu vom mai fi blocate ore in sir cu curatarea, spalarea si limpezirea lor. Activitatea de curatare a vaselor murdare devine placuta, si poate fi facuta de orice membru din familie, nu mai este o activitate efectuata exclusiv de doamna casei, poate participa sotul si de ce nu copilul. Vesela murdara este repartizata in sertarul corespunzator, ciclul de spalare este selectat, se apasa butonul de pornire si treaba dificila este gata…

Economisim bani. Programele speciale ale masinii de spalat vase sunt concepute in armonie cu stilul de viata al omului modern, care este prietenos cu mediul in care traieste, de aceea sunt special adaptate pentru a economisi timp si resurse. Prin setarea programelor vom sti dinainte ce cantitate de apa si energie vom folosi. Cheltuiala initiala de achizitionare a aparatului este rapid amortizata prin reducerea facturii la apa si a facturii de energie.

Vasele mai bine igienizate. Oricata apa calda si oricat detergent pentru curatarea vaselor utilizam, nu reusim sa igienizam in totalitate vesela de microbi si bacterii. Spre exemplu producatorul german Bosch ne asigura ca ustensilele curatate in masina sunt supuse la temperatura inalta mai mult timp, de aceea riscul ca germenii sa persiste este minim.

Risc scazut de distrugere a veselei. Un alt beneficiu al utilizarii masinii de spalat vase este ca scade riscul de spargere, si a farfuriilor pe care le utilizam zilnic si a paharelor foarte fine pe care le folosim cu ocazia sabatorilor festive. Eroarea umana poate sa apara oricat de multa grija am avea, dar odata asezate in compartimentele speciale de curatare, acest risc este redus la zero. Deci ne vom bucura de vesela preferata pentru mai mult timp.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo