Criteriul National

Beneficiile unei masini de spalat vase pentru o gospodina

Beneficiile unei masini de spalat vase pentru o gospodina
septembrie 28
12:43 2015

In general oamenii nu vad nimic in neregula cu spalarea zilnica a vaselor de bucatarie. Ceea ce nu vad insa, sunt beneficiile de a avea o masina proprie de spalat vase. De aceea vom incerca mai jos sa evidentiem cateva dintre avantajele acestui aparat electrocasnic, mai putin folosit in gospodariile noastre.

Economisim timp si efort. Prin utilizarea unei masini de spalat vase putem sa petrecem timpul in alt mod, citind, mergand la o plimbare, facand sport, jucandu-ne cu copilul. Avem nevoie de aproximativ 10 minute sa asezam vasele murdare in compartimentele corespunzatoare, restul de treaba il face masina. Deci nu vom mai fi blocate ore in sir cu curatarea, spalarea si limpezirea lor. Activitatea de curatare a vaselor murdare devine placuta, si poate fi facuta de orice membru din familie, nu mai este o activitate efectuata exclusiv de doamna casei, poate participa sotul si de ce nu copilul. Vesela murdara este repartizata in sertarul corespunzator, ciclul de spalare este selectat, se apasa butonul de pornire si treaba dificila este gata…

Economisim bani. Programele speciale ale masinii de spalat vase sunt concepute in armonie cu stilul de viata al omului modern, care este prietenos cu mediul in care traieste, de aceea sunt special adaptate pentru a economisi timp si resurse. Prin setarea programelor vom sti dinainte ce cantitate de apa si energie vom folosi. Cheltuiala initiala de achizitionare a aparatului este rapid amortizata prin reducerea facturii la apa si a facturii de energie.

Vasele mai bine igienizate. Oricata apa calda si oricat detergent pentru curatarea vaselor utilizam, nu reusim sa igienizam in totalitate vesela de microbi si bacterii. Spre exemplu producatorul german Bosch ne asigura ca ustensilele curatate in masina sunt supuse la temperatura inalta mai mult timp, de aceea riscul ca germenii sa persiste este minim.

Risc scazut de distrugere a veselei. Un alt beneficiu al utilizarii masinii de spalat vase este ca scade riscul de spargere, si a farfuriilor pe care le utilizam zilnic si a paharelor foarte fine pe care le folosim cu ocazia sabatorilor festive. Eroarea umana poate sa apara oricat de multa grija am avea, dar odata asezate in compartimentele speciale de curatare, acest risc este redus la zero. Deci ne vom bucura de vesela preferata pentru mai mult timp.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul