Criteriul National

Benoît Hamon este câştigătorul din partea stângii în Franţa

Benoît Hamon este câştigătorul din partea stângii în Franţa
ianuarie 30
13:59 2017

Benoît Hamon va fi candidatul socialiștilor la președinția Franței, după ce a câștigat detașat turul doi al alegerilor primare ale partidului, în fața lui Manuel Valls. Fost ministru al Educației, Hamon este cotat cu a patra șansă în alegerile prezidențiale din primăvară, după Marine Le Pen, François Fillon și Emmanuel Macron. 

hamon

Fostul ministru al educației Benoît Hamon a obţinut victoria în cel de-al doilea tur al alegerilor din partea  socialiștilor, fiind op’iunea acstora pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Hamon a câștigat aproape 59 la sută din voturi, din aproximativ patru cincimi din secțiile de votare a voturilor numărate. adversarul său în turul doi al doilea tur fiind fostul prim-ministru Manuel Valls.

Acesta a trebuit să se declare învins deoarece a totalizat ceva mai mult de 41 la suta, potrivit organizatorilor. Puțin peste 2 milioane de alegători au participat duminică, fiind totuşi o creştere de la 1,6 milioane din prima rundă disputată fix o săptămână mai devreme. „Această victorie îmi dă putere considerabilă pentru a vă reprezenta și de a câștiga aceste alegeri prezidențiale”, a declarat Hamon în uralele şi aplauzele unei mulțimi aflate la centrul de conferințe Mutualité la Paris Left Bank. „Acesta este stânga care se îndreaptă către viitor și care vrea să câștige.”

Această victorie neaşteptată poate fi considerată ca şi o mustrare puternică venită din partea electoratului cât şi o schimbare pentru moștenirea Valls și a președintelui François Hollande. În vârstă de 49 de ani, Hamon A promis să modernizeze pe toţi francezii  prin aducerea în ton cu mișcarea de bază, cum ar fi gruparea Podemos din Spania

După primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța ce se vor desfăşura la trei luni distanță, el se confruntă cu sarcina dificilă de a regrupa ceea ce reprezintă stânga divizată, ca urmare a lăsării unor oameni în posturi cheie.

 Prima lui provocare va fi de a ajunge la susținătorii luii Valls – mulți dintre ei au declarat duminică că ar susține pe fostul ministru al economiei Emmanuel Macron în alegerile prezidențiale. „Mâine voi începe să adun toți socialiștii,” Hamon a declarat duminică. „Mă adresez tuturor şi aduc mulțumiri sincere și calde lui Manuel Valls … Noi am fost în măsură să spunem că diferențele noastre nu vor fi ireconciliabile atunci când vine vorba de confruntarea cu adversarii noștri reali.”

Sursa foto Euronews

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro