Criteriul National

Benoît Hamon este câştigătorul din partea stângii în Franţa

Benoît Hamon este câştigătorul din partea stângii în Franţa
ianuarie 30
13:59 2017

Benoît Hamon va fi candidatul socialiștilor la președinția Franței, după ce a câștigat detașat turul doi al alegerilor primare ale partidului, în fața lui Manuel Valls. Fost ministru al Educației, Hamon este cotat cu a patra șansă în alegerile prezidențiale din primăvară, după Marine Le Pen, François Fillon și Emmanuel Macron. 

hamon

Fostul ministru al educației Benoît Hamon a obţinut victoria în cel de-al doilea tur al alegerilor din partea  socialiștilor, fiind op’iunea acstora pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Hamon a câștigat aproape 59 la sută din voturi, din aproximativ patru cincimi din secțiile de votare a voturilor numărate. adversarul său în turul doi al doilea tur fiind fostul prim-ministru Manuel Valls.

Acesta a trebuit să se declare învins deoarece a totalizat ceva mai mult de 41 la suta, potrivit organizatorilor. Puțin peste 2 milioane de alegători au participat duminică, fiind totuşi o creştere de la 1,6 milioane din prima rundă disputată fix o săptămână mai devreme. „Această victorie îmi dă putere considerabilă pentru a vă reprezenta și de a câștiga aceste alegeri prezidențiale”, a declarat Hamon în uralele şi aplauzele unei mulțimi aflate la centrul de conferințe Mutualité la Paris Left Bank. „Acesta este stânga care se îndreaptă către viitor și care vrea să câștige.”

Această victorie neaşteptată poate fi considerată ca şi o mustrare puternică venită din partea electoratului cât şi o schimbare pentru moștenirea Valls și a președintelui François Hollande. În vârstă de 49 de ani, Hamon A promis să modernizeze pe toţi francezii  prin aducerea în ton cu mișcarea de bază, cum ar fi gruparea Podemos din Spania

După primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța ce se vor desfăşura la trei luni distanță, el se confruntă cu sarcina dificilă de a regrupa ceea ce reprezintă stânga divizată, ca urmare a lăsării unor oameni în posturi cheie.

 Prima lui provocare va fi de a ajunge la susținătorii luii Valls – mulți dintre ei au declarat duminică că ar susține pe fostul ministru al economiei Emmanuel Macron în alegerile prezidențiale. „Mâine voi începe să adun toți socialiștii,” Hamon a declarat duminică. „Mă adresez tuturor şi aduc mulțumiri sincere și calde lui Manuel Valls … Noi am fost în măsură să spunem că diferențele noastre nu vor fi ireconciliabile atunci când vine vorba de confruntarea cu adversarii noștri reali.”

Sursa foto Euronews

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo