Criteriul National

Benoît Hamon şi Manuel Valls sunt câştigătorii primului tur al alegerilor de primari din partea stângii din Hexagon

Benoît Hamon şi Manuel Valls sunt câştigătorii primului tur al alegerilor de primari din partea stângii din Hexagon
ianuarie 23
17:09 2017

Benoît Hamon și Manuel Valls au câștigat primul tur al alegerilor primare pentru desemnarea candidatului socialist la președinția Franțeibătălia finală urmând să aibă loc duminică, 29 ianuarie. Indiferent cine va fi candidatul stângii, acesta va avea șanse minime la alegerile prezidențiale din primăvară, favoriți fiind populista Marine Le Pen și conservatorul François Fillon.

hamon_et_valls_0

Benoît Hamon (stânga) şi Manuel Valls (dreapta)

În Franţa, după primul tur al alegerilor stîngii în contextul prezidenţialelor, s-au detaşat doi candidaţi: Benoît Hamon şi Manuel Valls.În cifre acestea se transpun în 7500 de birouri de vot, şapte candidaţi, trei favoriţi, aproape două milioane de alegători. Râmâne de văzut cum anume se vor desfăşura ostilităţile, deoarece toată lumea e în aşteptarea următorului tur care va avea loc pe 29 ianuarie.

Confuzie, nelinişte şi unele dificultăţi par a fi cuvintele de ordine ale primei runde ale alegerilor de primari din partea stângii franceze.

Totuşi, pentru justeţe vă oferim rezultatele finale cât şi scorurile înscrise pentru fiecare candidat:

Benoît Hamon: 526 573 voturi sau 36,85% din voturile exprimate

Manuel Valls: 456 418 voturi sau 31,94%

Arnaud Montebourg 245 572 voturi sau 17,18%

Vincent Peillon 100 221 voturi sau 7,01%

François de Rugy 56 596 voturi sau 3,96%

Sylvia Pinel: 28,748 voturi sau 2,01%

Jean-Luc Bennahmias: 14,662 voturi sau 1,02%  

Pe site-ul primăriilor cetățenilor, rezultatele au fost publicate în dimineața acestei zile, însumându se dde la 95% din secțiile de votare. Au fost stabilite de 1,58 milioane de voturi exprimate (1,6 milioane de alegători). În conformitate cu această criptare, Benoît Hamon a fost creditat cu 36,35% din voturi, Manuel Valls a fost de 31,1%, iar Arnaud Montebourg la 17.52.

În concluzie, acesta se pare că este verdictul. Benoit Hamon este marele câștigător al primei runde ce vine din partea partidului La Belle Alliance. Creditat ca un outsider, „micul Benedict” a reusit să fie surpriza celor care îşi închipuiau că Manuel Valls ar fi principalul favorit.

Fostul premier Manuel Valls în vârstă de 54 de ani a trebuit să se recunoască învins . De aceea, are toate motivele să se simtă în prezent sancţionat de electorat, în special datorită faptului că este asociat cu bilanţul preşedintelui François Hollande, considerat de mulţi francezi ca fiind deosebit de modest.

Alt aspect demn de remarcat este acela că pe locul al treilea s-a situat Arnaud Montebourg, cu aproximativ 18,7 la sută din voturi. Domnia sa este şi „marele înfrînt” al acestui scrutin, după ce multă vreme a dat impresia că avea o anumită dinamică în favoarea sa.

Miercuri 25 ianuarie va avea loc o dezbatere televizată între cei doi cîştigători. Cu siguranţă că acest prilejva avea darul pentru a aduce noi clarificări în privinţa a ceea ce îi deosebeşte şi îi apropie.

Cei doi oameni politici reprezintă de fapt două curente diferite. Benoît Hamon nu a fost de acord cu politica economică a preşedintelui François Hollande şi a alimentat „fronda” din interiorul formaţiunii socialiste. În ce-l priveşte pe Manuel Valls, el reprezintă un curent reformist dar oarecum pro-guvernamental.

Sursa foto http://www.rfi.fr/france/

Sinteză oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo