Criteriul National

Benoît Hamon şi Manuel Valls sunt câştigătorii primului tur al alegerilor de primari din partea stângii din Hexagon

Benoît Hamon şi Manuel Valls sunt câştigătorii primului tur al alegerilor de primari din partea stângii din Hexagon
ianuarie 23
17:09 2017

Benoît Hamon și Manuel Valls au câștigat primul tur al alegerilor primare pentru desemnarea candidatului socialist la președinția Franțeibătălia finală urmând să aibă loc duminică, 29 ianuarie. Indiferent cine va fi candidatul stângii, acesta va avea șanse minime la alegerile prezidențiale din primăvară, favoriți fiind populista Marine Le Pen și conservatorul François Fillon.

hamon_et_valls_0

Benoît Hamon (stânga) şi Manuel Valls (dreapta)

În Franţa, după primul tur al alegerilor stîngii în contextul prezidenţialelor, s-au detaşat doi candidaţi: Benoît Hamon şi Manuel Valls.În cifre acestea se transpun în 7500 de birouri de vot, şapte candidaţi, trei favoriţi, aproape două milioane de alegători. Râmâne de văzut cum anume se vor desfăşura ostilităţile, deoarece toată lumea e în aşteptarea următorului tur care va avea loc pe 29 ianuarie.

Confuzie, nelinişte şi unele dificultăţi par a fi cuvintele de ordine ale primei runde ale alegerilor de primari din partea stângii franceze.

Totuşi, pentru justeţe vă oferim rezultatele finale cât şi scorurile înscrise pentru fiecare candidat:

Benoît Hamon: 526 573 voturi sau 36,85% din voturile exprimate

Manuel Valls: 456 418 voturi sau 31,94%

Arnaud Montebourg 245 572 voturi sau 17,18%

Vincent Peillon 100 221 voturi sau 7,01%

François de Rugy 56 596 voturi sau 3,96%

Sylvia Pinel: 28,748 voturi sau 2,01%

Jean-Luc Bennahmias: 14,662 voturi sau 1,02%  

Pe site-ul primăriilor cetățenilor, rezultatele au fost publicate în dimineața acestei zile, însumându se dde la 95% din secțiile de votare. Au fost stabilite de 1,58 milioane de voturi exprimate (1,6 milioane de alegători). În conformitate cu această criptare, Benoît Hamon a fost creditat cu 36,35% din voturi, Manuel Valls a fost de 31,1%, iar Arnaud Montebourg la 17.52.

În concluzie, acesta se pare că este verdictul. Benoit Hamon este marele câștigător al primei runde ce vine din partea partidului La Belle Alliance. Creditat ca un outsider, „micul Benedict” a reusit să fie surpriza celor care îşi închipuiau că Manuel Valls ar fi principalul favorit.

Fostul premier Manuel Valls în vârstă de 54 de ani a trebuit să se recunoască învins . De aceea, are toate motivele să se simtă în prezent sancţionat de electorat, în special datorită faptului că este asociat cu bilanţul preşedintelui François Hollande, considerat de mulţi francezi ca fiind deosebit de modest.

Alt aspect demn de remarcat este acela că pe locul al treilea s-a situat Arnaud Montebourg, cu aproximativ 18,7 la sută din voturi. Domnia sa este şi „marele înfrînt” al acestui scrutin, după ce multă vreme a dat impresia că avea o anumită dinamică în favoarea sa.

Miercuri 25 ianuarie va avea loc o dezbatere televizată între cei doi cîştigători. Cu siguranţă că acest prilejva avea darul pentru a aduce noi clarificări în privinţa a ceea ce îi deosebeşte şi îi apropie.

Cei doi oameni politici reprezintă de fapt două curente diferite. Benoît Hamon nu a fost de acord cu politica economică a preşedintelui François Hollande şi a alimentat „fronda” din interiorul formaţiunii socialiste. În ce-l priveşte pe Manuel Valls, el reprezintă un curent reformist dar oarecum pro-guvernamental.

Sursa foto http://www.rfi.fr/france/

Sinteză oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro