Criteriul National

Bheeeyy… Drăgănici BATE PUȚA de gardul Parlamentului, nu face nimeni nimic?

Bheeeyy… Drăgănici BATE PUȚA de gardul Parlamentului, nu face nimeni nimic?
septembrie 08
20:29 2017

imag_articol

de la alegerile din 11 decembrie si pana astazi ma uit ca vitelul la tv din cand in cand si nu-mi vine sa cred, de multe ori la grupajele de stiri si ma minunez de adunatura de C.A.P.-isti din fruntea tarii. Ciumosii au mintit ordinar in campanie, ca apoi dupa alegeri sa inceapa lupta impotriva poporului pe care-l amagea cu mariri de pensii, salarii si reduceri de taxe. Este adevarat ca si campania dreptacilor a fost catastrofala, dar parca PSD a intrat intr-o noua epoca avand o noua teorie si strategie de a prosti masele in scopul proprii mariri. Dupa nemernicia OUG 13 dezastrul continua pas cu pas. Economia se misca din inertia investitiilor ce au urmat aderarii la UE si acum adunatura de ciumosi se prefac ca sunt contabili priceputi pentru a manageriza ministerele guvernului. Am ajuns in halul de a-i compara cu predecesorii Nastase, Ponta, care pe undeva pareau parca genul sa mai fi calcat intr-o sala de teatru sau sa mai fi deschis o carte dupa absolvirea facultatii, dar Draganici saracul, dupa ce a poposit mai mult repetent in scoala decat a trecut prin, probabil ca si lectura unui haiku este extenuanta pentru el. Cand ma duc si cumpar pietris pentru santierul meu, parca-l vad pe draganici in insii care joaca table acolo. Din povestea aceea este, sef de autobaza sau depozit de materiale.

Din zecile de mii de cercetatori, profesori si lectori, scriitori, medici, arhitecti, ingineri, artisti si mai ales ong-isti de cariera chiar nu se gaseste un grup de tineri si seniori sa tina in mana fraiele acestei tari? Chiar asa o tara de 18 milioane bogata in resurse si talenta a ajuns sa fie condusa de niste semi-oligofreni. Chiar nu este vizibil ca Draganici este un tablagiu de ultima speta impachetat intr-un costum scump si cu limbaj de lemn: „vom discuta in sedinta la parlament” „guvernul trebuie sa ia atitudine si masuri” „sa fie bine ca sa nu fie rau”?

Dupa tensiunea creata in Ukraina vis-a-vis de accesul roamanilor la educatie in limba materna, Draganici tablagiul isi da cu parerea in conferinta pentru o problema de politica externa, dupa problema de la Targu-Mures vis-a-vis de licentierea colegiului teolegic, Draganici iar se exprima: „ministrul educatie trebuie sa ia masuri” iar in sedinta de guvern ministrul declara ca este o problema locala. Un circ grotesc a unor semi-oligofreni care chipurile conduc o tara de 18 milioane de locuitori. Ce este cel mai grav este ca ei in prostia lor chiar au impresia ca se pricep.

Draganici la zid

Dupa si in timpul protestelor Rezist, Draganici Tablagiul indemna la calm la tv (asta-i virusul ciumosilor din frunte, sunt prosti de dau in gropi dar le place sa se auda la tv). Draganici are un singur stres si doar cand ies oamenii in strada. Stresul lui este sa nu ajunga la zid ca Ceausestii. Daca omul asta ajunge si presedinte, chiar ca se alege praful de tara asta. Nu va instaura nici o dicatura, ii este frica de zid, tablagiu cum este posibil ca se gandeste si la un regim totalitar, dar n-o va face. Insa ca cei care stiu ca au puterea si cunostintele pentru a tine in mana fraiele unei tari ratacitoare, ar face bine sa se arunce in lupta cat mai repede, pana nu este prea tarziu. Chiar si in PSD, printr-o infunzie masiva de noi membri, traiectoria partidului se poate schimba, dar mai sunt si alte partide dispuse la refomra. PNL-ul a ajuns o fantoma iar PMP-ul de asemenea are nevoie de cadre. O noua formatiune politica este o varinta. Este adevarat ca USR concetreaza deja grupuri mari de activisti mai mult si mai putin ong-isti (adica mai multa atitudine, dar mai putina organizare), le lipsesc insa seniorii iar daca ei cred ca vor ajunge sa faca majoritatea in parlament manifestand doar bun-simt, se insala amarnic ca vor reusi sa convinga in alegeri asa masele prostite ani de zile cu pomeni. Viitorul nu suna bine deloc, traim vremuri de pace, ceea ce este foarte important, dar riscam sa ramanem apendicele bolnav al Europei civilizate.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo