Criteriul National

Bianca Andreescu, noul fenomen în tenisul feminin. Reacția neașteptată a Nadiei Comăneci la adresa canadiencei – Criteriul.ro |

Bianca Andreescu, noul fenomen în tenisul feminin. Reacția neașteptată a Nadiei Comăneci la adresa canadiencei – Criteriul.ro |
aprilie 08
21:46 2019

Nadia Comăneci, românca de nota zece, a vorbit de curând cu jurnaliștii canadieni de la The Star și a comentat legătura pe care Bianca Andreescu o are cu România. Sportiva în vârstă de 57 de ani a vorbit și despre motivul pentru care românii „au adoptat-o” pe Bianca, în ciuda faptului că ea nu ne reprezintă țara.

La începutul interviului Nadia a făcut câteva glume despre succesul românilor din Canada.

“Trebuie să fie ceva în apa din Canada”, a spus Nadia Comăneci.

Când Bianca juca finala de la Indian Wells cu Angelique Kerber, Nadia se afla în California.

“Nu mă mișc de aici. Trebuie să mă uit la asta”, i-a spus Nadia soţului ei, Bart Conner, făcând referire la meciul Biancăi.

Nadia Comăneci a spus că toți românii sunt mândri de Bianca Andreescu, chiar dacă ea nu reprezintă România pe terenul de tenis, conform Fanatik.

“Suntem mândri pentru că este româncă. Uitați-vă la numărul mare de fani români pe care îi are și cum a vorbit cu poporul român în limba română. Ce îți spune asta?”, a declarat Nadia pentru sursa citată.

“A fost momentul care a întărit ceea ce am știut de-a lungul timpului: e de-a noastră. Am fost atât de fericită că a făcut asta. Nu știu cât de mult vorbește limba română cu familia ei, dar faptul că s-a întors la rădăcinile sale a fost apreciat foarte mult de poporul român. Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată două steaguri pe stadion pentru o singură persoană în același timp. Este uimitor cum poate sportul să unească oamenii. I-am spus soțului meu, până acum era o singură jucătoare de tenis pentru care mă trezeam la 2-3 dimineața pentru a mă uita la meciurile sale, Simona. Acum mai am una și numele ei este Bianca”, a mai spus Nadia.

Te-ar putea interesa și:
CRITERIUL NATIONAL
www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei