Criteriul National

Bicicleta eliptica – un aparat de fitness ideal in lupta contra kilogramelor in plus

Bicicleta eliptica – un aparat de fitness ideal in lupta contra kilogramelor in plus
iulie 31
19:32 2017

bicicleta_eliptica

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness stationar care simuleaza mersul pe jos si alergatul. Aparatul este o combinatie intre un stepper si un aparat de ski cross-country. Cea mai remarcabila caracteristica a acestui aparat este ca exercitiile de tip cardio pe care le poti face au un impact minim asupra articulatiilor si ligamentelor. Mai mult, exercitiile se folosesc de propria ta greutate pentru ca vei sta in permanenta in picioare si vei pedala.

Cu ajutorul unei biciclete eliptice, iti poti lucra urmatoarele grupe musculare:

– muschii din partea superioara a corpului, cu ajutorul manerelor: brate, umeri si piept
– muschii din partea inferioara a corpului, cu ajutorul pedalelor: picioare, fese si abdomen

Multi dintre utilizatorii dedicati alergatului pe banda prefera din ce in ce mai mult bicicleta eliptica, datorita impactului redus asupra incheieturilor corpului.

In comparatie cu mersul pe jos sau cu alergatul, nivelul fortelor aplicate articulatiilor si ligamentelor este infim, miscarea acestora fiind una eliptica si continua.

Aparatul de fitness iti permite sa schimbi intensitatea si rezistenta volantei iar in unele cazuri iti poti modifica lungimea pasului si inclinarea. Este foarte important sa te pozitionezi usor si sa stai confortabil cu picioarele pe pedale. Manerele nu ar trebui sa impiedice in niciun fel miscarea partii inferioare a corpului. Mai mult, o bicicleta eliptica atent construita ar trebui sa foloseasca in mod egal puterea picioarelor si a bratelor. Mainile tale nu trebuie sa stea in aer doar pentru a urmari manerele ci sa fie solicitate in aceeasi masura ca picioarele.

Categoriile de muschi pe care bicicleta eliptica le lucreaza:

1. Muschii din partea inferioara a corpului

Muschii din partea inferioara a corpului sunt muschii fesieri si muschii picioarelor. Bicicleta eliptica este conceputa in mod special pentru aceste doua categorii de muschi. Iata care sunt acestea:

Muschii fesieri:

1. fesier mare
2. fesier mijlociu

Pentru modelarea optima a muschilor fesieri este indicat sa maresti inclinatia bicicletei.

Muschii picioarelor:
1. cvadriceps (vast median ,vast intermediar, vast lateral si drept femural) – se contureaza cel mai bine cand maresti intesitatea pedalatului.
2. ischiogambieri (semimembranos, biceps femural, cap scurt, semitendinos, biceps femural, cap lung) – se contureaza cel mai bine cand maresti inclinarea bicicletei pentru simularea mersului pe o panta alternat cu mersul inapoi.
3. triceps sural (gemeni cap median, gemeni, cap lateral, solear) – este indicat sa te folosesti de manere si sa incerci sa impingi picioarele cat mai mult in pedale.

2. Muschii din partea superioara a corpului

Muschii din partea superioara a corpului se pot tonifia cu ajutorul bicicletei eliptice, insa, daca urmaresti cresterea masei musculare, trebuie sa stii ca acest aparat de fitness nu aduce rezultate remarcabile..

Iata care sunt aceste categorii de muschi:
– brate (biceps si triceps)
– umeri (deltoid)
– piept (pectoral mare)

Fiind un aparat de fitness destinat exercitiilor de tip cardio, bicicleta eliptica poate fi folosita cu succes in lupta contra kilogramelor in plus. Iata avantajele slabitului pe bicicleta eliptica:

– impactul mic asupra articulatiilor si ligamentelor;
– poti arde la fel de multe calorii ca prin alergat;
– exercitiile pe bicicleta eliptica sunt la fel de eficiente ca exercitiile pe o banda de alergat pentru ca solicita aceleasi grupe musculare;
– pune in miscare si lucreaza multe categorii de muschi (brate, piept, umeri, picioare si fese);
– majoritatea bicicletelor eliptice iti permit mersul inapoi pentru o diversitate mai mare a exercitiilor;
– nivelul zgomotului este mai redus in comparatie cu alte aparate de fitness;
– este un aparat de fitness ideal pentru persoanele supraponderale care au probleme cu spatele, cu genunchii sau cu alte probleme ale articulatiilor;
– datorita dimensiunii reduse poti folosi bicicleta eliptica acasa (in acest fel te vei mobiliza mai usor si vei slabi mai mult);
– datorita faptului ca poti mari inclinarea, poti pedala in revers si poti mari lungimea pasului, acest aparat este excelent pentru exercitii de tip cardio.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul