Criteriul National

Bicicleta eliptica – un aparat de fitness ideal in lupta contra kilogramelor in plus

Bicicleta eliptica – un aparat de fitness ideal in lupta contra kilogramelor in plus
iulie 31
19:32 2017

bicicleta_eliptica

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness stationar care simuleaza mersul pe jos si alergatul. Aparatul este o combinatie intre un stepper si un aparat de ski cross-country. Cea mai remarcabila caracteristica a acestui aparat este ca exercitiile de tip cardio pe care le poti face au un impact minim asupra articulatiilor si ligamentelor. Mai mult, exercitiile se folosesc de propria ta greutate pentru ca vei sta in permanenta in picioare si vei pedala.

Cu ajutorul unei biciclete eliptice, iti poti lucra urmatoarele grupe musculare:

– muschii din partea superioara a corpului, cu ajutorul manerelor: brate, umeri si piept
– muschii din partea inferioara a corpului, cu ajutorul pedalelor: picioare, fese si abdomen

Multi dintre utilizatorii dedicati alergatului pe banda prefera din ce in ce mai mult bicicleta eliptica, datorita impactului redus asupra incheieturilor corpului.

In comparatie cu mersul pe jos sau cu alergatul, nivelul fortelor aplicate articulatiilor si ligamentelor este infim, miscarea acestora fiind una eliptica si continua.

Aparatul de fitness iti permite sa schimbi intensitatea si rezistenta volantei iar in unele cazuri iti poti modifica lungimea pasului si inclinarea. Este foarte important sa te pozitionezi usor si sa stai confortabil cu picioarele pe pedale. Manerele nu ar trebui sa impiedice in niciun fel miscarea partii inferioare a corpului. Mai mult, o bicicleta eliptica atent construita ar trebui sa foloseasca in mod egal puterea picioarelor si a bratelor. Mainile tale nu trebuie sa stea in aer doar pentru a urmari manerele ci sa fie solicitate in aceeasi masura ca picioarele.

Categoriile de muschi pe care bicicleta eliptica le lucreaza:

1. Muschii din partea inferioara a corpului

Muschii din partea inferioara a corpului sunt muschii fesieri si muschii picioarelor. Bicicleta eliptica este conceputa in mod special pentru aceste doua categorii de muschi. Iata care sunt acestea:

Muschii fesieri:

1. fesier mare
2. fesier mijlociu

Pentru modelarea optima a muschilor fesieri este indicat sa maresti inclinatia bicicletei.

Muschii picioarelor:
1. cvadriceps (vast median ,vast intermediar, vast lateral si drept femural) – se contureaza cel mai bine cand maresti intesitatea pedalatului.
2. ischiogambieri (semimembranos, biceps femural, cap scurt, semitendinos, biceps femural, cap lung) – se contureaza cel mai bine cand maresti inclinarea bicicletei pentru simularea mersului pe o panta alternat cu mersul inapoi.
3. triceps sural (gemeni cap median, gemeni, cap lateral, solear) – este indicat sa te folosesti de manere si sa incerci sa impingi picioarele cat mai mult in pedale.

2. Muschii din partea superioara a corpului

Muschii din partea superioara a corpului se pot tonifia cu ajutorul bicicletei eliptice, insa, daca urmaresti cresterea masei musculare, trebuie sa stii ca acest aparat de fitness nu aduce rezultate remarcabile..

Iata care sunt aceste categorii de muschi:
– brate (biceps si triceps)
– umeri (deltoid)
– piept (pectoral mare)

Fiind un aparat de fitness destinat exercitiilor de tip cardio, bicicleta eliptica poate fi folosita cu succes in lupta contra kilogramelor in plus. Iata avantajele slabitului pe bicicleta eliptica:

– impactul mic asupra articulatiilor si ligamentelor;
– poti arde la fel de multe calorii ca prin alergat;
– exercitiile pe bicicleta eliptica sunt la fel de eficiente ca exercitiile pe o banda de alergat pentru ca solicita aceleasi grupe musculare;
– pune in miscare si lucreaza multe categorii de muschi (brate, piept, umeri, picioare si fese);
– majoritatea bicicletelor eliptice iti permit mersul inapoi pentru o diversitate mai mare a exercitiilor;
– nivelul zgomotului este mai redus in comparatie cu alte aparate de fitness;
– este un aparat de fitness ideal pentru persoanele supraponderale care au probleme cu spatele, cu genunchii sau cu alte probleme ale articulatiilor;
– datorita dimensiunii reduse poti folosi bicicleta eliptica acasa (in acest fel te vei mobiliza mai usor si vei slabi mai mult);
– datorita faptului ca poti mari inclinarea, poti pedala in revers si poti mari lungimea pasului, acest aparat este excelent pentru exercitii de tip cardio.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo