Criteriul National

Bicicleta eliptica – un aparat de fitness ideal in lupta contra kilogramelor in plus

Bicicleta eliptica – un aparat de fitness ideal in lupta contra kilogramelor in plus
iulie 31
19:32 2017

bicicleta_eliptica

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness stationar care simuleaza mersul pe jos si alergatul. Aparatul este o combinatie intre un stepper si un aparat de ski cross-country. Cea mai remarcabila caracteristica a acestui aparat este ca exercitiile de tip cardio pe care le poti face au un impact minim asupra articulatiilor si ligamentelor. Mai mult, exercitiile se folosesc de propria ta greutate pentru ca vei sta in permanenta in picioare si vei pedala.

Cu ajutorul unei biciclete eliptice, iti poti lucra urmatoarele grupe musculare:

– muschii din partea superioara a corpului, cu ajutorul manerelor: brate, umeri si piept
– muschii din partea inferioara a corpului, cu ajutorul pedalelor: picioare, fese si abdomen

Multi dintre utilizatorii dedicati alergatului pe banda prefera din ce in ce mai mult bicicleta eliptica, datorita impactului redus asupra incheieturilor corpului.

In comparatie cu mersul pe jos sau cu alergatul, nivelul fortelor aplicate articulatiilor si ligamentelor este infim, miscarea acestora fiind una eliptica si continua.

Aparatul de fitness iti permite sa schimbi intensitatea si rezistenta volantei iar in unele cazuri iti poti modifica lungimea pasului si inclinarea. Este foarte important sa te pozitionezi usor si sa stai confortabil cu picioarele pe pedale. Manerele nu ar trebui sa impiedice in niciun fel miscarea partii inferioare a corpului. Mai mult, o bicicleta eliptica atent construita ar trebui sa foloseasca in mod egal puterea picioarelor si a bratelor. Mainile tale nu trebuie sa stea in aer doar pentru a urmari manerele ci sa fie solicitate in aceeasi masura ca picioarele.

Categoriile de muschi pe care bicicleta eliptica le lucreaza:

1. Muschii din partea inferioara a corpului

Muschii din partea inferioara a corpului sunt muschii fesieri si muschii picioarelor. Bicicleta eliptica este conceputa in mod special pentru aceste doua categorii de muschi. Iata care sunt acestea:

Muschii fesieri:

1. fesier mare
2. fesier mijlociu

Pentru modelarea optima a muschilor fesieri este indicat sa maresti inclinatia bicicletei.

Muschii picioarelor:
1. cvadriceps (vast median ,vast intermediar, vast lateral si drept femural) – se contureaza cel mai bine cand maresti intesitatea pedalatului.
2. ischiogambieri (semimembranos, biceps femural, cap scurt, semitendinos, biceps femural, cap lung) – se contureaza cel mai bine cand maresti inclinarea bicicletei pentru simularea mersului pe o panta alternat cu mersul inapoi.
3. triceps sural (gemeni cap median, gemeni, cap lateral, solear) – este indicat sa te folosesti de manere si sa incerci sa impingi picioarele cat mai mult in pedale.

2. Muschii din partea superioara a corpului

Muschii din partea superioara a corpului se pot tonifia cu ajutorul bicicletei eliptice, insa, daca urmaresti cresterea masei musculare, trebuie sa stii ca acest aparat de fitness nu aduce rezultate remarcabile..

Iata care sunt aceste categorii de muschi:
– brate (biceps si triceps)
– umeri (deltoid)
– piept (pectoral mare)

Fiind un aparat de fitness destinat exercitiilor de tip cardio, bicicleta eliptica poate fi folosita cu succes in lupta contra kilogramelor in plus. Iata avantajele slabitului pe bicicleta eliptica:

– impactul mic asupra articulatiilor si ligamentelor;
– poti arde la fel de multe calorii ca prin alergat;
– exercitiile pe bicicleta eliptica sunt la fel de eficiente ca exercitiile pe o banda de alergat pentru ca solicita aceleasi grupe musculare;
– pune in miscare si lucreaza multe categorii de muschi (brate, piept, umeri, picioare si fese);
– majoritatea bicicletelor eliptice iti permit mersul inapoi pentru o diversitate mai mare a exercitiilor;
– nivelul zgomotului este mai redus in comparatie cu alte aparate de fitness;
– este un aparat de fitness ideal pentru persoanele supraponderale care au probleme cu spatele, cu genunchii sau cu alte probleme ale articulatiilor;
– datorita dimensiunii reduse poti folosi bicicleta eliptica acasa (in acest fel te vei mobiliza mai usor si vei slabi mai mult);
– datorita faptului ca poti mari inclinarea, poti pedala in revers si poti mari lungimea pasului, acest aparat este excelent pentru exercitii de tip cardio.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo