Criteriul National

Biden: Mulți alți oameni ar putea muri dacă Trump blochează transferul de putere și cooperarea privind combaterea pandemiei VIDEO – Esential

Biden: Mulți alți oameni ar putea muri dacă Trump blochează transferul de putere și cooperarea privind combaterea pandemiei VIDEO – Esential
noiembrie 17
09:26 2020
Preşedintele ales Joe Biden a avertizat, luni, că ”mulţi alţi oameni ar putea muri” dacă preşedintele Donald Trump va continua să blocheze eforturile de a planifica transferul puterii, în timp ce pandemia de coronavirus se agravează, el adăugând că nu va ezita să se vaccineze.

Biden a mai spus că liderii de afaceri şi de sindicat au semnalat dorinţa de a coopera pentru a reface economia americană afectată de pandemie, însă a subliniat că mai întâi este nevoie ca pandemia de COVID-19 să fie adusă sub control şi a cerut Congresului să adopte programul de măsuri de susţinere.

Preşedintele ales a susţinut un discurs şi a răspuns la întrebările jurnaliştilor la Wilmington, Delaware, după ce s-a consultat luni cu directorii generali ai unor companii de top din SUA şi cu liderii sindicatelo, relatează Reuters citată de news.ro.

El a salutat şi progresele în dezvoltarea a încă un vaccin pentru COVID-19. Biden a spus că directorii generali şi liderii de sindicat sunt ”gata să se unească” şi că ”unitatea lor a fost extraordinară”.

Joe Biden va moşteni o economie care a pierdut milioane de locuri de muncă în timpul unei pandemii care a ucis peste 246.000 de oameni în Statele Unite. Cazurile de COVID-19 din SUA sunt în creştere, în timp ce Biden se pregăteşte să îşi preia funcţia pe 20 ianuarie.

”Intrăm într-o iarnă foarte întunecată. Lucrurile vor deveni mult mai dificile înainte de a deveni mai uşoare ”, a spus Biden despre pandemie. Ca răspuns la o întrebare cu privire la consecinţele faptului că administraţia Trump nu cooperează cu echipa de tranziţie a lui Biden în privinţa luptei împotriva pandemiei, el a spus: ”Mai multe alte persoane pot muri dacă nu ne coordonăm”.

”Pe măsură ce luptaţi cu Covid-19, trebuie să ne asigurăm că firmele şi lucrătorii au instrumentele, resursele şi recomandările naţionale şi standardele de sănătate şi siguranţă pentru a opera în siguranţă”, a adăugat Biden.

Biden a spus că ar fi mult mai uşor pentru tranziţia prezidenţială dacă Trump ar coopera, dar a spus despre refuzul preşedintelui în funcţie de a-şi recunoaşte înfrângerea: ”Mi se pare mai jenant pentru ţară decât debilitant pentru capacitatea mea de a-mi începe activitatea”. El a cerut o cooperare bipartizană împotriva pandemiei şi a îndemnat Congresul să adopte programul de sprijin în pandemie. Discuţiile despre o astfel de legislaţie s-au oprit cu luni de zile înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Biden a declarat că noul coronavirus continuă să se răspândească ”aproape neîntrerupt” şi că guvernatorii statelor îşi intensifică măsurile. În ceea ce priveşte alte chestiuni economice, Biden a spus că intenţionează să promoveze ”o structură fiscală mai echitabilă”, cu corporaţii care să plătească o cota echitabilă, şi a adăugat că vrea să vadă un salariu minim de 15 dolari pe oră la nivel naţional. Biden a spus că nu vor fi acordate contracte guvernamentale companiilor care nu produc produse în Statele Unite.

Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris au avut o conferinţă video, la prânz, cu mai mulţi directori executivi, printre care Mary Barra, CEO al General Motors, Satya Nadella, CEO al Microsoft, Brian Cornell, CEO al Target, şi Sonia Syngal, preşedintă şi CEO al Gap. Au participat, de asemenea, preşedintele AFL-CIO, Richard Trumka, şi şefii Uniunii Internaţionale a Angajaţilor din Servicii, United Auto Workers şi ai altor două sindicate mari.

Biden declarat tot luni, mai devreme, că anunţul Moderna, potrivit căruia vaccinul experimental pentru Covid-19 are o eficacitate de 94,5%, pe baza datelor intermediare dintr-un studiu în stadiu târziu, a oferit o nouă speranţă pentru învingerea noului coronavirus. Împreună cu rezultatele pozitive de săptămâna trecută publicate de grupul Pfizer, referitoare la o eficacitate de peste 90% a vaccinului său pentru noul coronavirus, ştirile anunţate de Moderna au amplificat optimismul că vaccinarea pe scară largă, în lunile următoare, ar putea ajuta la atenuarea pandemiei. Întrebat dacă personal ar fi dispus să se vaccineze cu unul dintre vaccinurile nou dezvoltate, Biden a spus: ”Nu aş ezita să iau vaccinul”.

De asemenea, Biden i-a îndemnat pe americani să limiteze numărul de persoane participante la reuniunile pentru Ziua Recunoştinţei de săptămâna viitoare, încurajând distanţarea socială şi purtarea măştilor. Biden l-a învins pe Trump cu aceeaşi marjă de 306-232 în Colegiul Electoral care l-a determinat pe Trump să proclame o victorie ”răsunătoare” în alegerile din 2016. Biden a câştigat şi votul popular naţional, cu cel puţin 5,5 milioane de voturi, sau 3,6 puncte procentuale, unele buletine de vot fiind încă numărate.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul