Criteriul National

Big Brother ne vegheaza atent vietile ,”la comanda”- Contra-editorial

mai 06
18:53 2015

 

  Astazi am asistat la punerea in scena a unui spectacol extrem de bine regizat dar si tragic in esenta lui! Tocmai de la Olimpul politic autohton- din semetul Palat al Cotrocenilor, asemeni unei vesti proaste si agresive , nu mica mi-a fost mirarea ca parca am fi asistat la niste episoade amintind de „vremurili” tulburi ale tovarasului Ceausescu…

Totalitarism

Va rog sa nu va speriati!

Imaginea acestei zile a fost una extrem de tulbure si totdata invaluita in mister, derutanta!

Cu toate acestea, Big Brother incepand de astazi nu mai este deloc mit ci realitate, stimabililor!

Pentru cei mai in varsta si care isi aduc aminte tin doar sa le aduc respectuos aminte , asemenea unui flash-back faptul ca presa nu avea alta valoare decat sa il laude pe marele conducator, iar Marea Adunare Nationala se ocupa de interesul national cum stia ea mai bine, intr-un consens unanim care ii excludea doar pe fostii lideri ai Opozitiei, trimisi cu treburi la …Canal.

Mai precis o sa dau „partea Cezarului” si am s-o expun, spre a nu crea confuzie…

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, s-a intalnit miercuri, 6 mai a.c., la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor si formatiunilor politice parlamentare, in vederea unor discutii referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

In baza prerogativelor sale constitutionale de mediere, presedintele a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice.

Discutiile au pornit de la premisa imbunatatirii cadrului normativ pentru a pune in acord nevoia de securitate cu apararea drepturilor si libertatilor individului. Cu aceasta ocazie, liderii partidelor politice au semnat o initiativa legislativa parlamentara de modificare si completare a Legii nr. 506/2004privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice”, se arata in comunicatul postat pe site de Administratia Prezidentiala.

Totodata, se arata ca presedintele Klaus Iohannis „si-a exprimat speranta ca acest proiect, care este rezultatul unui efort comun, va fi aprobat de Parlament si a subliniat, inca o data, faptul ca intr-o societate democratica securitatea, respectarea legii si libertatea trebuie puse in acord”.

Desi in comunicat se spune ca „presedintele a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice”, nu se precizeaza cine a reprezentat societatea civila, Ministerul Public sau SRI la aceste consultari.

INCREDIBIL! AM RAMAS DE-A DREPTUL MUT, CONSTERNAT! NU CREDEAM CA AM SA TRAIESC ASEMENEA „ISTORIC EVENIMENT”….

Poate ca nu sesizati acest lucru extrem de sensibil si totodata nebagat in seama! Cum adica ACESTI DOMNI au avut atata putere si au semnat o initiativa legislativa?

Sa nu-mi spuneti ca as fi partinitor! Insa, doar in istoria recenta, cea a comunismului mai intalnim asemenea episoade „memorabile”. Am ajuns sa scriem despre Romania , de parca eram stat de drept, aveam chiar Putere si Opozitie, nu un singur Partid Comunist Roman sau un mare Front al Salvarii Nationale, chiar daca fantoma fostului USL pare sa mai bantuie Parlamentul.

Nici vorba ca proiectul de lege, al carui subiect este foarte sensibil, sa fi fost prezentat public de Administratia Prezidentiala care l-ar fi conceput! Cu tot respectul intreb si eu asa ingenuu si nevinovat- In ce calitate?  Din cate am ionvatat ,conform Constitutiei, presedintele nu are drept de initiativa legislativa.

Mai mult, in comunicat se precizeaza faptul ca „presedintele a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice”, dar in imagini nu apar decat liderii de partide. Care dintre ei o fi sustinut pozitia SRI la consultari si cine s-a jucat de-a reprezentantul societatii civile?

Si liderii de partide au fost la fel de secretosi ca si domnul Klaus Iohannis, desi, pana la urma, trasi de maneca de jurnalisti, au inceput sa spuna cate ceva. De exemplu, sa se contrazica.

Dovezi doriti?

1) Intr-un comunicat de presa, liderul partidului UNPR Gabriel Oprea a sustinut ca nu s-a semnat decat „un acord politic”, nicidecum o initiativa legislativa, in timp ce Victor Ponta a declarat asa cum il cunoastem, tare si raspicat ulterior ca proiectul de lege nestiut-nevazut-necunoscut a fost semnat de toti liderii politici „ca si initiatori”.

2)Singurul care le-a aruncat jurnalistilor cateva idei despre ce s-a intamplat cu adevarat a fost deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor, care a dezvaluit, printre altele, ca proiectul nestiut-nevazut-necunoscut le fusese pus la dispozitie liderilor de partide inca de acum 2 saptamani.

„L-am vazut, am avut timp sa il analizam”, a dezvaluit Varujan Pambuccian. Totodata, liderul deputatilor minoritatilor a precizat ca are cateva rezerve cu privire la initiativa legislativa, care urmeaza sa fie discutata in Parlament.

Asadar Big Brother este ca si introdus! Din partea politicienilor , a acestor „oameni de bine” totul e clar!

Nu a existat si nu va exista niciun fel d dezbatere publica deoarece ei ne dispretuiesc si ne ignora! Nu insemnam absolut nimic pentru ei….

Si asa izul de comunism a inceput incet dar si sigur sa persiste…Aromele lui au inceput sa ne innebuneasca inca d pe acum….

Sa existe oare in istorie vreo intelegere unanima in care sa se rspecte numai la ordinelor „de afara „?Sau acest scenariu il vedeti doar u iz ationist din partea mea?conspirt

Graba cu care se forteaza o astfel de modificare la o lege sensibila poate fi explicata doar prin faptul ca trebuie executat „la comanda” .

Insa acesti „oameni de bine” habar nu au ca Romania este inca o democratie neasezata care permite mari abuzuri la aplicarea oricaror legi!  Nu este de mirare , dar cei de afara ar trebui sa cunoasca acest adevar si sa o lase mai incet cu astfel de initiative bune acum doar pentru ei . Oricum , atat presedintele Iohannis cat si liderii intruniti la Cotroceni devin o tot mai mare deziluzie . Si nu ma refer doar la secretomania pe care-o manifesta fata de cei care i-au ales…

Inchei aici, nu inainte de a defini cam ceea ce inseamna pentru mine societate civila!

Societatea civila este poporul si acesta poate fi consultat numai prin referendum asupra unui subiect cunoscut, nu prin activitati secrete si ilegale ale birocratilor care vor sa ingradeasca drepturile si libertatile constitutionale ale cetatenilor. Nu stiu, dar poate ca unora dintre dumneavoastra Incepe sa le cam lipseasca Radio Europa Libera care, in acele vremuri crunte ale comunismului milita impotriva totalitarismului…

Sursa foto : podziemnyblog.pl

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo