Criteriul National

Big Brother ne vegheaza atent vietile ,”la comanda”- Contra-editorial

mai 06
18:53 2015

 

  Astazi am asistat la punerea in scena a unui spectacol extrem de bine regizat dar si tragic in esenta lui! Tocmai de la Olimpul politic autohton- din semetul Palat al Cotrocenilor, asemeni unei vesti proaste si agresive , nu mica mi-a fost mirarea ca parca am fi asistat la niste episoade amintind de „vremurili” tulburi ale tovarasului Ceausescu…

Totalitarism

Va rog sa nu va speriati!

Imaginea acestei zile a fost una extrem de tulbure si totdata invaluita in mister, derutanta!

Cu toate acestea, Big Brother incepand de astazi nu mai este deloc mit ci realitate, stimabililor!

Pentru cei mai in varsta si care isi aduc aminte tin doar sa le aduc respectuos aminte , asemenea unui flash-back faptul ca presa nu avea alta valoare decat sa il laude pe marele conducator, iar Marea Adunare Nationala se ocupa de interesul national cum stia ea mai bine, intr-un consens unanim care ii excludea doar pe fostii lideri ai Opozitiei, trimisi cu treburi la …Canal.

Mai precis o sa dau „partea Cezarului” si am s-o expun, spre a nu crea confuzie…

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, s-a intalnit miercuri, 6 mai a.c., la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor si formatiunilor politice parlamentare, in vederea unor discutii referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

In baza prerogativelor sale constitutionale de mediere, presedintele a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice.

Discutiile au pornit de la premisa imbunatatirii cadrului normativ pentru a pune in acord nevoia de securitate cu apararea drepturilor si libertatilor individului. Cu aceasta ocazie, liderii partidelor politice au semnat o initiativa legislativa parlamentara de modificare si completare a Legii nr. 506/2004privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice”, se arata in comunicatul postat pe site de Administratia Prezidentiala.

Totodata, se arata ca presedintele Klaus Iohannis „si-a exprimat speranta ca acest proiect, care este rezultatul unui efort comun, va fi aprobat de Parlament si a subliniat, inca o data, faptul ca intr-o societate democratica securitatea, respectarea legii si libertatea trebuie puse in acord”.

Desi in comunicat se spune ca „presedintele a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice”, nu se precizeaza cine a reprezentat societatea civila, Ministerul Public sau SRI la aceste consultari.

INCREDIBIL! AM RAMAS DE-A DREPTUL MUT, CONSTERNAT! NU CREDEAM CA AM SA TRAIESC ASEMENEA „ISTORIC EVENIMENT”….

Poate ca nu sesizati acest lucru extrem de sensibil si totodata nebagat in seama! Cum adica ACESTI DOMNI au avut atata putere si au semnat o initiativa legislativa?

Sa nu-mi spuneti ca as fi partinitor! Insa, doar in istoria recenta, cea a comunismului mai intalnim asemenea episoade „memorabile”. Am ajuns sa scriem despre Romania , de parca eram stat de drept, aveam chiar Putere si Opozitie, nu un singur Partid Comunist Roman sau un mare Front al Salvarii Nationale, chiar daca fantoma fostului USL pare sa mai bantuie Parlamentul.

Nici vorba ca proiectul de lege, al carui subiect este foarte sensibil, sa fi fost prezentat public de Administratia Prezidentiala care l-ar fi conceput! Cu tot respectul intreb si eu asa ingenuu si nevinovat- In ce calitate?  Din cate am ionvatat ,conform Constitutiei, presedintele nu are drept de initiativa legislativa.

Mai mult, in comunicat se precizeaza faptul ca „presedintele a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice”, dar in imagini nu apar decat liderii de partide. Care dintre ei o fi sustinut pozitia SRI la consultari si cine s-a jucat de-a reprezentantul societatii civile?

Si liderii de partide au fost la fel de secretosi ca si domnul Klaus Iohannis, desi, pana la urma, trasi de maneca de jurnalisti, au inceput sa spuna cate ceva. De exemplu, sa se contrazica.

Dovezi doriti?

1) Intr-un comunicat de presa, liderul partidului UNPR Gabriel Oprea a sustinut ca nu s-a semnat decat „un acord politic”, nicidecum o initiativa legislativa, in timp ce Victor Ponta a declarat asa cum il cunoastem, tare si raspicat ulterior ca proiectul de lege nestiut-nevazut-necunoscut a fost semnat de toti liderii politici „ca si initiatori”.

2)Singurul care le-a aruncat jurnalistilor cateva idei despre ce s-a intamplat cu adevarat a fost deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor, care a dezvaluit, printre altele, ca proiectul nestiut-nevazut-necunoscut le fusese pus la dispozitie liderilor de partide inca de acum 2 saptamani.

„L-am vazut, am avut timp sa il analizam”, a dezvaluit Varujan Pambuccian. Totodata, liderul deputatilor minoritatilor a precizat ca are cateva rezerve cu privire la initiativa legislativa, care urmeaza sa fie discutata in Parlament.

Asadar Big Brother este ca si introdus! Din partea politicienilor , a acestor „oameni de bine” totul e clar!

Nu a existat si nu va exista niciun fel d dezbatere publica deoarece ei ne dispretuiesc si ne ignora! Nu insemnam absolut nimic pentru ei….

Si asa izul de comunism a inceput incet dar si sigur sa persiste…Aromele lui au inceput sa ne innebuneasca inca d pe acum….

Sa existe oare in istorie vreo intelegere unanima in care sa se rspecte numai la ordinelor „de afara „?Sau acest scenariu il vedeti doar u iz ationist din partea mea?conspirt

Graba cu care se forteaza o astfel de modificare la o lege sensibila poate fi explicata doar prin faptul ca trebuie executat „la comanda” .

Insa acesti „oameni de bine” habar nu au ca Romania este inca o democratie neasezata care permite mari abuzuri la aplicarea oricaror legi!  Nu este de mirare , dar cei de afara ar trebui sa cunoasca acest adevar si sa o lase mai incet cu astfel de initiative bune acum doar pentru ei . Oricum , atat presedintele Iohannis cat si liderii intruniti la Cotroceni devin o tot mai mare deziluzie . Si nu ma refer doar la secretomania pe care-o manifesta fata de cei care i-au ales…

Inchei aici, nu inainte de a defini cam ceea ce inseamna pentru mine societate civila!

Societatea civila este poporul si acesta poate fi consultat numai prin referendum asupra unui subiect cunoscut, nu prin activitati secrete si ilegale ale birocratilor care vor sa ingradeasca drepturile si libertatile constitutionale ale cetatenilor. Nu stiu, dar poate ca unora dintre dumneavoastra Incepe sa le cam lipseasca Radio Europa Libera care, in acele vremuri crunte ale comunismului milita impotriva totalitarismului…

Sursa foto : podziemnyblog.pl

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu