Criteriul National

„Big” Făgădău, Big Brother și …Big Four Partea I

„Big” Făgădău, Big Brother și …Big Four  Partea I
ianuarie 29
19:47 2016

big four

Istoria recentă a Constanței se leagă inevitabil de multe personalități destul de controversate, ce au făcut obiectul mai multor anchete penale ale Departamentului Național Anticorupție și continuă să suscite interes. Mai precis, au început de la statutul de a fi suspectați că ar avea legături cu lumea interlopă constănțeană și de afaceri ilegale (conform unor acuzații apărute în unele ziare românești), până la acțiunea justiției de a avea acces și de a pune  control judiciar averii aflată „la vedere”.

După sperietura provocată de luarea ” pe sus” a lui Momo care se credea urmașul lui Che Guevara, dovedit fiind de acte de corupție, el demisionează din funcția de primar.

La conducere a ajuns domnul Decebal Făgădău ce este primarul interimar al Primăriei Constanța și totodată președintele PSD din județ. Același domn care a fost, deja, desemnat și confirmat ca și candidatul social democraților la Primăria Constanța pentru alegerile locale din luna iunie din 2016.

Domnul Făgădău a prins curaj și e gata să ne „ia la mișto”.Poate nu vă vine să credeți, dar cam așa stau lucrurile…

Grumeza

Ca să puteți înțelege ce vă vom spune în rândurile de mai jos, considerăm oportun să vă amintim faptul că experimentatul jurnalist Ion Cristoiu a denumit perechea SRI-DNA „binom”, iar unele dintre metodele pe care ei le folosesc ca să prindă făptașii ” cu mâța-n sac ” a fost supranumit…Big Brother.

Având în vedere că la unele din dosarele DNA că o „șpăguță ” din ” Republică” a fost cotată între 2 și 9 milioane de euro,atunci când scriem un titlu ca acesta „Big” Făgădău, Big Brother și …Big Four suntem foarte siguri că vă veți gândi și la o…BIG ȘPAGĂ!

 

Dar totuși ceva nu este clar! De ce am început acest articol afirmând în mod răspicat că domnul Făgădău ne ia la mișto?

Cei care au urmărit ultimele cinci articole publicate de redacția ziarului nostru știu că am atras atenția autorităților competente cât și Uniunii Europene asupra unor fapte de o gravitate ieșite din tipare și comun, care pot fi considerată abuz în serviciu și care nu doar cetățenilor,familiilor , firmelor și economiei locale cât și NATO și UE!

Ca să puteți urmări logica faptelor pe care dorim să vi le prezentăm o să vă adresăm de data aceasta aceleași patru întrebări destinate tuturor cetățenilor și în mod special celor care au intenția de a se prezenta la vot:

1) De ce tocmai cetățenii din Constanța trebuie să plătească pentru ceea ce poate fi considerat neglijență în serviciu din partea altora ?

2) De ce trebuie să acceptăm în mod tacit că venitul din bugetul să provină doar din buzunarele cetățenilor cât și a firmelor și nu și din surse provenite din venituri externe ?

3) De ce legiutorii nu prevăd că aplicarea taxelor și impozitelor cetățenilor să poată fi făcută numai după ce s-a realizat maxim din ceea ce se poate face pentru a atrage veniturile externe ?

4) De ce nu se fac toate cele necesare pentru a descuraja pe cei care stau cu mâinile în sân și nu fac ceea ce ar trebui , iar apoi aplică și taxează în mod abuziv pe cetățeni si pe firme?

În timp ce dumneavoastră-societatea academică cât și autoritățile competente se gândesc și analizează cu multă atenție conținutul și răspunsurile ce rezultă de la aceste întrebări, revenim cu permisiunea dumenavoastră la subiectul central. Așa cum se face la programele de televiziune de mare succes,în momentul în care dumenavoastră doriți să aflați și mai multe amănunte picante ce v-au stârnit interesul, „nenorociții” aceia…introduc publicitate!

big-brother

Considerând că acest subiect v-a trezit atenția, atunci nici noi nu vom face abatere de la această regulă. Ca atare vom încheia acest articol, dar nu înainte să vă anunțăm că în următorul document „Big” Făgădău, Big Brother și …Big Four vă vom demonstra ce planuri diabolice a pus la cale domnul Făgădău pentru a ne demonstra că instituția pe care a preluat-o, atunci când vorbim de șpăguță cu șapte zerouri în coadă, ca să reluăm o vorbă de duh neaoșă…”nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu-i miroase!”

Tot atunci, în viitorul articol al acestui serial vă vom prezenta o declarație halucinantă în care instituția patronată de domnia sa-domnul Făgădău se pregătește să bage mâna adânc în buzunarul dumneavoastră ca să ia niște bani pentru ca cineva din Big Four să…realizeze o „analiză de risc”.

Având în vedere că pînă și domniile voastre vă întrebați retoric -” ce o fi asta?” și ce legătură are această analiză cu problemele dumneavoastră prioritare, vom reveni cu mai multe amănunte despre acest subiect.

Vă mulțumim!

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Grumeza Sandu pentru amabilitatea și dreptul de a folosi fotografia personală, prin intermediul căreia se atrage atenția comunității asupra unor nereguli grave la care suntem victime, dar din păcate puțini dintre cetățenii acestui oraș au curajul de a lua atitudine!

Sursa foto  : https://www.facebook.com/sandu.grumeza.1?fref=ts, bigbrothernetwork.combusiness-sa.com

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo