Criteriul National

Bilanț prezidențial după primele 100 de zile

Bilanț prezidențial după primele 100 de zile
martie 31
18:53 2015

100 de zile au trecut de când noul Președinte al României a fost numit în funcție. Acesta a fost și motivul pentru care Klaus Iohannis a ieșit astăzi la rampă pentru a face bilanțul acestei perioade.

Preambulul conferinței de la Palatul Cotroceni, menită să puncteze ceea ce a făcut noul șef de stat, a fost pe rețelele de socializare, mai precis pe Facebook. Aici Iohannis a ținut să sublinieze ce a întreprins în toată această perioadă, dar și ce are drept îndatoriri prevăzute în Constutție, mai precis securitatea națională, politica externă și apărarea țării.

Discursul său a adus în discuție subiecte fierbinți și de real interes, care au suscitat interesul celor prezenți, pregătiți să intervină cu întrebări. Totuși iohannis a ținut să precizeze că nu el este în măsură să reacționeze direct la ceea ce se întâmplă, ci el trebuie să respecte Constituția și să reprezinte România cât mai bine în plan extern. „Toate instituţiile statului sunt în serviciul cetăţeanului şi sunt chemate să apere democraţia. De ce face preşedintele atâtea vizite externe? Pentru că politica externă este un atribut fundamental, iar o politică externă puternică şi eficientă înseamnă un stat puternic şi eficient. În aceste 100 de zile România a reînceput să-şi redobândeasză respectul şi credibilitatea în lume. Voi merge în cât mai multe locuri unde trăiesc comunităţile mari de români. Reperul meu este litera şi spiritul Constituţiei. Preocuparea mea este să fac ce am spus că fac. Singura direcţie este viitorul pe care îl creăm împreună”, a opinat președintele.

După această precizare destul de seacă și la obiect, președintele a simțit nevoia să aducă în discuție și activitatea actualului Guvrn și a clasei politice: „Guvernul nu s-a schimbat în esenţă. Nu aştept de la acest Guvern să devină mai eficient. Când va veni alt Guvern este o întrebare care trebuie pusă partidelor politice şi în Parlament. Eu nu am de gând să preiau rolul opoziţiei. Dacă opoziţia va reuşi să adune voturi pentru o moţiune de cenzură, vom avea alt Guvern”, a mai adăugat Iohannis. Totodată, acesta ține să lanseze invitația, sau mai precis să anunțe noi întrevederi după Sărbătorile Pascale cu partidele politice pentru nou runde de discuții. „După Sărbători, voi propune partidelor o nouă rundă de consultări, pentru a vedea unde s-a ajuns cu modificarea legislaţiei şi ce se mai poate face în această sesiune parlamentară”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro