Criteriul National

Bilanţul „juriului” alegerilor locale din 2016

Bilanţul „juriului” alegerilor locale din 2016
iunie 09
09:46 2016
               Bilantul „juriului” alegerilor locale -2016
Bilant-2011
 
    Partidele şi candidaţii independenţi îşi fac analiza rezultatelor obţinute în alegeri şi se pregătesc pentru alegerile din toamna.
    Alegătorii, „Juriul ” alegerilor locale şi-au terminat treaba chiar la momentul introducerii votului în urnă, ca singurul gest de participare la conducerea democratică a societăţii româneşti.
     Având în vedere o astfel de conduită a alegătorilor, încerc să aflu care a fost resortul intim, ce au gândit sau doar au simţit, când au ales să-i voteze tot pe aceia care au dovedit că -„FONCŢIA”- nu o vor pentru interesul public, ci pentru sine şi grupul său de influenţă.
 
   Sunt multe necunoscute, dar şi răspunsuri evidente, cum ar fi :
 
   – alegătorul s-a pus pentru o clipă în situaţia candidatului ce vrea realegereşi , în taină, a gândit : La fel aş face şi eu dacă aş fi în locul lui; să-mi fie mai bine decât înainte ! 
 
   – de când lumea cel ajuns „Mare” uită de cei „mici”, unul conduce şi ceilalţi execută, de aceea – i „Şef „;
 
     -nu mă priveşte că-i condamnat, anchetat, pentru mine e cel mai bun; a trecut cu vederea când m-a prins că lucrez la negru, când am construit casa nouă zicând că-i extindere, să scap de autorizaţii şi taxe, e popular, e de-al nostru…
 
   – şi de ce aş vota pe altul „NOU „, ce credeţi voi, acela nu va fura ? Oricine care va avea de unde ia, va lua; aşa a fost înainte de ’89 şi aşa va fi; ce a coborât cineva din CER să ne înveţe altfel ?
 
    – cei mai „independenţi”se bat cu pumnul în piept şi spun : Azi sunt şi EI la mâna mea ! Sunt Şef, votez cum „vrea muşchii mei „!
 
    Câţi dintre noi ne regăsim printre cei care „ au simţit „  aşa cum am aratat mai sus ? De unde educaţie politică şi civică iîn ultimii 25 de ani ? Din nimic, nimic răsare şi rămânem cu ochii în soare !
b
 
    Şi aceste alegeri au făcut dovada faptului că : Vrem schimbare, dar să rămână tot la fel !
 
     SALUTARE şi ne vedem la REPETIŢIA din toamnă !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro