Criteriul National

Bilanţul „juriului” alegerilor locale din 2016

Bilanţul „juriului” alegerilor locale din 2016
iunie 09
09:46 2016
               Bilantul „juriului” alegerilor locale -2016
Bilant-2011
 
    Partidele şi candidaţii independenţi îşi fac analiza rezultatelor obţinute în alegeri şi se pregătesc pentru alegerile din toamna.
    Alegătorii, „Juriul ” alegerilor locale şi-au terminat treaba chiar la momentul introducerii votului în urnă, ca singurul gest de participare la conducerea democratică a societăţii româneşti.
     Având în vedere o astfel de conduită a alegătorilor, încerc să aflu care a fost resortul intim, ce au gândit sau doar au simţit, când au ales să-i voteze tot pe aceia care au dovedit că -„FONCŢIA”- nu o vor pentru interesul public, ci pentru sine şi grupul său de influenţă.
 
   Sunt multe necunoscute, dar şi răspunsuri evidente, cum ar fi :
 
   – alegătorul s-a pus pentru o clipă în situaţia candidatului ce vrea realegereşi , în taină, a gândit : La fel aş face şi eu dacă aş fi în locul lui; să-mi fie mai bine decât înainte ! 
 
   – de când lumea cel ajuns „Mare” uită de cei „mici”, unul conduce şi ceilalţi execută, de aceea – i „Şef „;
 
     -nu mă priveşte că-i condamnat, anchetat, pentru mine e cel mai bun; a trecut cu vederea când m-a prins că lucrez la negru, când am construit casa nouă zicând că-i extindere, să scap de autorizaţii şi taxe, e popular, e de-al nostru…
 
   – şi de ce aş vota pe altul „NOU „, ce credeţi voi, acela nu va fura ? Oricine care va avea de unde ia, va lua; aşa a fost înainte de ’89 şi aşa va fi; ce a coborât cineva din CER să ne înveţe altfel ?
 
    – cei mai „independenţi”se bat cu pumnul în piept şi spun : Azi sunt şi EI la mâna mea ! Sunt Şef, votez cum „vrea muşchii mei „!
 
    Câţi dintre noi ne regăsim printre cei care „ au simţit „  aşa cum am aratat mai sus ? De unde educaţie politică şi civică iîn ultimii 25 de ani ? Din nimic, nimic răsare şi rămânem cu ochii în soare !
b
 
    Şi aceste alegeri au făcut dovada faptului că : Vrem schimbare, dar să rămână tot la fel !
 
     SALUTARE şi ne vedem la REPETIŢIA din toamnă !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo