Criteriul National

Biobaza din Constanta- adevaratul lagar de exterminare al patrupedelor

august 08
06:58 2015

 

 

Stimate doamne si stimati domni,
Doresc a reaminti tortura la care sunt supuse bietele animale de la centru de ecarisaj. Acolo se petrec abuzuri grave reclamate in nenumarate randuri in ultimii ani atat la DSV cat si la Primarie de catre ONG-ul Baricada Verde cat si de catre alti cetateni si cu toate acestea pana astazi NU A FOST LUATA NICI O MASURA impotriva Puppy Vet care raspunde de centrul de ecarisaj.
COLAJ
Am avut discutii personale atat cu directia DSV cat si cu Primaria. Ne aburesc ca la coltul strazii si isi arunca raspunderea de la unii la altii cand ar trebui sa dispuna urgent o ancheta urmata de sanctiuni dure. In ultimele doua trei saptamani, un grup de iubitori de animale format in jurul ONG-ului Baricada verde a mers la discutii cu dl Fagadau si cu Dl Gabi Stan care ne-a rugat sa mergem voluntari acolo zi de zi timp doua saptamani pentru observare si reclamarea neregulilor. Am prezentat un referat scris, enuntand paragraf cu paragraf de lege abuzurile Pupy Vet, desi era o situatie urgenta in care Administratia trebuia sa intervina rapid cu ancheta si sanctiuni grave.
Marti am mers in vizita impreuna cu Sorin Belu la Biobaza si nu mi-a venit sa cred conditiile in care in cotinuare animalele sunt torurate: in cusca 1D am inumarat 15 caini intr-o suprafata de apoximativ 8 mp, intr-o alta cusca fecalele erau amestecate cu mancare, toate vasele de apa erau in soare, sifoanele de scurgere ale custilor erau la interior desi legea spune clar ca pantele de scurgere ale placilor sunt catre exeriorul custilor (defapt aceste placi pe alocuri lipsesc) si o mizerie generala de ti se intoarce stomacul pe dos de cum intri. Cum sa mai convingi in aceste condItii voluntari sa vina pentru ingrijirea animalelor si infierea cainilor.
Dispretul administratie fata de aceasta situatie ILUSTREAZA CLAR UN NIVEL FOARTE SCAZUT DE CIVILIZATIE. Aprope nu mai gasesc nici eu cuvinte in fata atator nenorociri care ne inconjoara, din pacate suntem lipsiti de compasiune si fata de semenii nostri si am simtit-o pe pielea mea cand caram de multe ori de unul singur cazmale, lopeti si alte ajutoare la actiuni umanitare.
Va rog foarte mult daca puteti trage un semnal de alarma si exprima mai bine acesta tragedie pentru a putea trezi constiinta cetatenilor si a administratie care este complet rupta de realitate. In simplitatea gandirii lor, ei chiar cred ca isi fac treaba.
front page caini Criteriul
Pozele atasate le-am facut impreuna cu Sorin Belu in data de 4 august. A doua zi am fost in fata Primariei sa protestam (in cazul unei torturi nu putem astepta o autorizatie de protest) dar au venit imediat jandarmii care m-au invitat in duba, pentru legitimare dupa ce am apucat sa zic doar doua cuvinte la portavoce.
,,Suntem stat de drept Andrei nu face scandal ca deranjezi primarul de la sedintele de retrocedare terenuri, poate mai face un mall ceva in parc. Tu respira esapament cu bicla ta cu tot in continuare si munceste ca fraierul benevol pentru proiectul velo si alte actiuni umanitare si atunci cand te saturi de dispretul autoritatilor ,te mai bagam noi putin in duba, nu de alta dar asa, preventiv ca sa te linistesti.Vorba aia, o viata ai…”
Unul dintre jandarmi mi-a spus pana la urma ca sunt salbatic. Poate nu stie ca la protestele Anti-Ponta alti colegi de-ai lui ma impingeau in fata si ma incurajau sa scandez, disperati find si ei de riscul ce ne pastea pe toti la alegeri.
Daca oamenii nu vor avea curaj si vointa de a se implica in adminstratie, politica sau activitatea ONG-urilor si daca nici media nu ancheteaza, semneala si acuza aceste probleme grave de administratie si lipsa simtului civic, NE VOM SCALDA IN ACEEASI MEDIOCRITATE F MULT TIMP DE ACUM INAINTE iar orasul Constanta va suferii trasformari tot mai grave si mai greu de remediat in zeci de ani ce vor urma.
Cele bune,
Andrei Chivu
Sursa foto : https://www.facebook.com/pages/Baricada-Verde/116968228502606?fref=ts

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei