Criteriul National

Biobaza din Constanta- adevaratul lagar de exterminare al patrupedelor

august 08
06:58 2015

 

 

Stimate doamne si stimati domni,
Doresc a reaminti tortura la care sunt supuse bietele animale de la centru de ecarisaj. Acolo se petrec abuzuri grave reclamate in nenumarate randuri in ultimii ani atat la DSV cat si la Primarie de catre ONG-ul Baricada Verde cat si de catre alti cetateni si cu toate acestea pana astazi NU A FOST LUATA NICI O MASURA impotriva Puppy Vet care raspunde de centrul de ecarisaj.
COLAJ
Am avut discutii personale atat cu directia DSV cat si cu Primaria. Ne aburesc ca la coltul strazii si isi arunca raspunderea de la unii la altii cand ar trebui sa dispuna urgent o ancheta urmata de sanctiuni dure. In ultimele doua trei saptamani, un grup de iubitori de animale format in jurul ONG-ului Baricada verde a mers la discutii cu dl Fagadau si cu Dl Gabi Stan care ne-a rugat sa mergem voluntari acolo zi de zi timp doua saptamani pentru observare si reclamarea neregulilor. Am prezentat un referat scris, enuntand paragraf cu paragraf de lege abuzurile Pupy Vet, desi era o situatie urgenta in care Administratia trebuia sa intervina rapid cu ancheta si sanctiuni grave.
Marti am mers in vizita impreuna cu Sorin Belu la Biobaza si nu mi-a venit sa cred conditiile in care in cotinuare animalele sunt torurate: in cusca 1D am inumarat 15 caini intr-o suprafata de apoximativ 8 mp, intr-o alta cusca fecalele erau amestecate cu mancare, toate vasele de apa erau in soare, sifoanele de scurgere ale custilor erau la interior desi legea spune clar ca pantele de scurgere ale placilor sunt catre exeriorul custilor (defapt aceste placi pe alocuri lipsesc) si o mizerie generala de ti se intoarce stomacul pe dos de cum intri. Cum sa mai convingi in aceste condItii voluntari sa vina pentru ingrijirea animalelor si infierea cainilor.
Dispretul administratie fata de aceasta situatie ILUSTREAZA CLAR UN NIVEL FOARTE SCAZUT DE CIVILIZATIE. Aprope nu mai gasesc nici eu cuvinte in fata atator nenorociri care ne inconjoara, din pacate suntem lipsiti de compasiune si fata de semenii nostri si am simtit-o pe pielea mea cand caram de multe ori de unul singur cazmale, lopeti si alte ajutoare la actiuni umanitare.
Va rog foarte mult daca puteti trage un semnal de alarma si exprima mai bine acesta tragedie pentru a putea trezi constiinta cetatenilor si a administratie care este complet rupta de realitate. In simplitatea gandirii lor, ei chiar cred ca isi fac treaba.
front page caini Criteriul
Pozele atasate le-am facut impreuna cu Sorin Belu in data de 4 august. A doua zi am fost in fata Primariei sa protestam (in cazul unei torturi nu putem astepta o autorizatie de protest) dar au venit imediat jandarmii care m-au invitat in duba, pentru legitimare dupa ce am apucat sa zic doar doua cuvinte la portavoce.
,,Suntem stat de drept Andrei nu face scandal ca deranjezi primarul de la sedintele de retrocedare terenuri, poate mai face un mall ceva in parc. Tu respira esapament cu bicla ta cu tot in continuare si munceste ca fraierul benevol pentru proiectul velo si alte actiuni umanitare si atunci cand te saturi de dispretul autoritatilor ,te mai bagam noi putin in duba, nu de alta dar asa, preventiv ca sa te linistesti.Vorba aia, o viata ai…”
Unul dintre jandarmi mi-a spus pana la urma ca sunt salbatic. Poate nu stie ca la protestele Anti-Ponta alti colegi de-ai lui ma impingeau in fata si ma incurajau sa scandez, disperati find si ei de riscul ce ne pastea pe toti la alegeri.
Daca oamenii nu vor avea curaj si vointa de a se implica in adminstratie, politica sau activitatea ONG-urilor si daca nici media nu ancheteaza, semneala si acuza aceste probleme grave de administratie si lipsa simtului civic, NE VOM SCALDA IN ACEEASI MEDIOCRITATE F MULT TIMP DE ACUM INAINTE iar orasul Constanta va suferii trasformari tot mai grave si mai greu de remediat in zeci de ani ce vor urma.
Cele bune,
Andrei Chivu
Sursa foto : https://www.facebook.com/pages/Baricada-Verde/116968228502606?fref=ts

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo