Criteriul National

Black Sea Air Show 2019

Black Sea Air Show 2019
iulie 13
10:35 2019

Peste 10000 de turisti sunt asteptati pe 13 iulie, pe Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” la spectacolul aviatic din acest an de pe litoralul romanesc – „Black Sea Air Show”.

Vor fi filmate din acest show secvente pentru un film de actiune regizat de Alain Depardieu au anuntat marti 12 iulie intr-o conferinta de presa organizatorii evenimentului.

„Black Sea Air Show” va fi un eveniment senzational de forta aeriana, pentru cetatenii Constantei cat si pentru vizitatorii litoralului romanesc, a spus presedinta Asociatiei de Promovare Turistica, Corina Martin.

George Barcaru de la aeroportul ” Mihail Kogalniceanu” a informat ca startul evolutiilor aeriene va fi dat la ora 12:30 de catre pilotii aviatiei civile, urmand apoi cei ai aviatiei militare.

Startul va fi dat de „Aeroclubul Romaniei” ,Scoala Superioara de Aviatie Civila si Regional Air Services. Vor evolua aproximativ 2 ore si 30 de minute aeronavele civile, urmata de 2 ore de evolutie a aeronavelor militare. De mentionat aici elicopterul Puma R330, Mi g21  Lancer, aeronavele de vanatoare Typhoon ale Italian Air Force.

Vor putea fi urma fi urmarite de catre spectatori atat evolutii ale aeronavelor cat si lansari de parasutisti.

Directorul general al aeroportului constantean, Bogdan Artagea, a adaugat ca, in cadrul unei expozitii, vizitatorii vor avea posibilitatea sa vada un elicopter militar, o autospeciala PSI militara, diferite aeronave si echipamente, fiind amenajate totodata „o zona de food, o zona VIP” si creata o parcare auto cu 900 de locuri.

La dispozitia vizitatorilor vor fi puse mijloace de transport speciale, pe ruta Constanta – Aeroportul „Mihail Kogalniceanu”.

Deschiderea evenimentului va fi facuta de fanfara Fortelor Navale Navale si o parada a masinilor de epoca.

Aflat la prima editie, „Black Sea Air Show” se va desfasura in intervalul orar 12:30 – 17:30, iar intrarea la spectacolul aviatic este libera, accesul publicului fiind permis incepand cu ora 10:30.

Evenimentul este organizat de Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” si Aeroclubul Romaniei, sub egida Ministerului Transporturilor, fiind sustinut de diversi parteneri.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei