Criteriul National

Blvd Tomis pentru oameni, nu pentru masini!

 Breaking News
Blvd Tomis pentru oameni, nu pentru masini!
septembrie 01
11:38 2016

22

 

Am semnalat primariei in mai multe randuri nereguli legate de santierul de pe bulevardul Tomis, nu doar ca este o amenajare simplista, una de igeniezare, dar nici macar acest lucru nu a respectat legea de aceea santierul a fost momentan oprit. Am toata intelegerea pentru timpul de organizare al noii conduceri, dar nu pentru bataia de joc la adresa istoriei acestui oras, atat cat o cunosc eu. In urma cu cel putin un an ii aminteam actualului primar importanta bulevardului Tomis (fost Carol) propunand chiar ca acest segment (in dreptul primariei) sa devina pietonal – sau macar sens unic cu largirea trotuarului. Din pacate pana in prezent primaria s-a intrecut in lucrari de carpaceala care in prezent arata curat (mare supriza pentru constanteni) dar materialele folosite sunt neconforme cu specifilcul unei zone incarcate de cladiri istorice asa ca primaria, mare supriza, nu avea autorizatie de constructie pentru propria lucrare. Cu chiu cu vai au oprit carpaceala bordurilor de ciment pastrand pe cele de granit in zona primarie, dar dalele nu stau pe o placa de beton armat si nici bordurile, ele fiind asezate pe un pat de beton fara armatura, asa ca este doar o chestiune de timp pana cand aceste trotuare vor deveni Valurile Dunarii.

Pe langa banala igienizare (ratata) se puteau organiza conscursuri de amenajare care sa puna in valoare si mai bine superbul front stradal Carol, care printr-o minune inca mai este in picioare, dar maltrat de salonul erotic Voggue si cocina de lux Byblos, supervizate de urbanistii si edilii nostri in vecinatatea carora nederanjati presteaza in costumele lor fine. Pacat ca vine un iz de saorma si salon erotic pe geamul primariei, dar pare sa nu deranjeze, doar sa afecteze.

Noua propunere am trimis-o astazi primariei (cu intarziere recunosc – unde sa ma impart mai repede)  – nr 122179/01/09/2016 si cheie de control 2567

redactare arh andrei chivu

reamenajarea-Tomis-fost-Carol_zona_A

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo