Criteriul National

Blvd Tomis pentru oameni, nu pentru masini!

 Breaking News
Blvd Tomis pentru oameni, nu pentru masini!
septembrie 01
11:38 2016

22

 

Am semnalat primariei in mai multe randuri nereguli legate de santierul de pe bulevardul Tomis, nu doar ca este o amenajare simplista, una de igeniezare, dar nici macar acest lucru nu a respectat legea de aceea santierul a fost momentan oprit. Am toata intelegerea pentru timpul de organizare al noii conduceri, dar nu pentru bataia de joc la adresa istoriei acestui oras, atat cat o cunosc eu. In urma cu cel putin un an ii aminteam actualului primar importanta bulevardului Tomis (fost Carol) propunand chiar ca acest segment (in dreptul primariei) sa devina pietonal – sau macar sens unic cu largirea trotuarului. Din pacate pana in prezent primaria s-a intrecut in lucrari de carpaceala care in prezent arata curat (mare supriza pentru constanteni) dar materialele folosite sunt neconforme cu specifilcul unei zone incarcate de cladiri istorice asa ca primaria, mare supriza, nu avea autorizatie de constructie pentru propria lucrare. Cu chiu cu vai au oprit carpaceala bordurilor de ciment pastrand pe cele de granit in zona primarie, dar dalele nu stau pe o placa de beton armat si nici bordurile, ele fiind asezate pe un pat de beton fara armatura, asa ca este doar o chestiune de timp pana cand aceste trotuare vor deveni Valurile Dunarii.

Pe langa banala igienizare (ratata) se puteau organiza conscursuri de amenajare care sa puna in valoare si mai bine superbul front stradal Carol, care printr-o minune inca mai este in picioare, dar maltrat de salonul erotic Voggue si cocina de lux Byblos, supervizate de urbanistii si edilii nostri in vecinatatea carora nederanjati presteaza in costumele lor fine. Pacat ca vine un iz de saorma si salon erotic pe geamul primariei, dar pare sa nu deranjeze, doar sa afecteze.

Noua propunere am trimis-o astazi primariei (cu intarziere recunosc – unde sa ma impart mai repede)  – nr 122179/01/09/2016 si cheie de control 2567

redactare arh andrei chivu

reamenajarea-Tomis-fost-Carol_zona_A

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo