Criteriul National

Boborul e patriot 2020- pamflet

februarie 12
17:50 2020

 

Orice aţi spune, dragi cetăţeni, „boborul” e patriot. Dar şi inteligent, să fim înţeleşi. Priveşte bâlciul din parlament, ascultă dezbaterile pe surse din mass-media cu supoziţii care de care mai aiurite pentru a creşte audienţa (doar aduce bani, mulţi bani!), mai trânteşte câte-un banc la moment, dar nu pleacă urechea la câte vrute şi nevrute bat senatorii şi deputaţii ce se perindă de mai bine de un sfert de secol de aşa-zisă democraţie la guvernare. Nu…

Să fim serioşi! Sunt alte probleme mult mai stringente cu care îşi bate capul românaşul nostru, cum ar fi, de exemplu,  faptul, esenţial de altfel, că nu are un loc de muncă asigurat şi că trăieşte de azi pe mâine. Şi e grav, chiar foarte grav, pentru că disperaţi de această criză absolvenţii de liceu (intră sau nu la facultate!) îşi depun dosarul de şomaj imediat după absolvire, fie şi pentru câteva luni. Dacă se poate, de ce nu?! Să încasezi nişte bani moca, e o treabă până la urmă! Dacă legea permite? Mă gândesc oarecum cu amărăciune că atâţia parlamentari nu sunt în stare să vină cu proiecte de legi clare, valabile pe termen lung. Păi dacă sunt penali, şi repetenţi pe deasupra (unii, desigur!), cum să avem pretenţii, dom’ne?! (Cârcotaşi mai sunt câte  unii! Ăsta e omul! De pe margine e uşor al dracului să dai „indicăţii preţioase”! Intră în horă, dacă-ţi dă mâna şi te ţine cureaua, şi pe urmă vorbeşte!)

Parcă văd că indicele economic ridicat cu care se tot laudă noul ministru al muncii şi nu numai, nu e decât un balon de săpun băgat la înaintare doar pentru a justifica majorarea pensiilor, a salariilor cu orice preţ cu scopul vădit de a câştiga capital politic. Mare minune să nu ne trezim în câţiva ani,  da’ ce zic eu, în câteva luni, că statul ăsta aşa de darnic intră în incapacitate de plată.

Şi până la urmă, de unde să cerem viziune de ansamblu, de unde stabilitate, Doamne iartă-mă, dacă miniştrii se schimbă cum ai schimba ciorapii?  Şi cum fiecare  vine, se înţelege,  cu alte idei, unele chiar revoluţionare, dar în totală necunoştinţă de cauză (sic!) – doar e reţetă patentată „modificarea schimbării” de la Caragiale-ncoace! -, cum dracu’ să ai stabilitate, progres?

Dacă de fiecare dată când se zgâlţâie acoperiş, se dărâmă şi frumuseţe de temelie, cum dracu’ să nu se prăbuşească ditamai casă?

Ce mai vreţi alta decât gogoaşa din anul de graţie 2017 cu manualele de sport? Se dorea stârpirea mafiei manualelor alternative, s-a şi acţionat în consecinţă, dar pe dată s-a şi deschis  o portiţă. Sunt în joc interese mult prea mari, iar potentaţii zilei au dovedit cu prisosinţă de-a lungul timpului că sunt maeştri  în asemenea învârteli. Şi-apoi banul trebuie să circule, nu?!

Iată o oră de sport modernă, în viziunea stăpânilor zilei, desigur.

Elevii, culcaţi pe saltele. Profesorul de sport, în poziţie lotus:

  • Deschideţi cartea la pagina 13! Azi învăţăm cum să executăm

corect o flotare! Care chicoteşte acolo, mă? Ionescu? Afară,  javră! (Ah, ce bine! Mi se şi udase ţigara, tot răsucind-o în buzunar!  îşi zise Ionescu,  şi o şi aprinse în drum spre ieşire).

No comments!

Dar să fim înţeleşi!   „Boborul” e vigilent. Taxează impostura,

oportunismul, prostia. E drept, o dată la patru ani…

Dar oare aşa să fie?

 

Acest material a fost oferit de catre doamna Elena Neacsu, in exclusivitate pentru platforma media independenta Criteriul National.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul