Criteriul National

Bolsonaro se vede prezent la învestitura unui Trump reales – Alegeri SUA 2020

Bolsonaro se vede prezent la învestitura unui Trump reales – Alegeri SUA 2020
octombrie 20
21:41 2020

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat marți că speră să participe la învestirea lui Donald Trump în cazul realegerii, arătându-și încă o dată sprijinul său neclintit pentru omologul său american, relatează AFP.

Cele două țări tocmai au semnat acorduri comerciale, iar Washington a promis marți 1 miliard de dolari finanțare în telecomunicații și 5G, în speranța că Brazilia va interzice Huawei-ul chinez.

„Dacă vrea Dumnezeu, sper să pot fi prezent la învestitura viitorului președinte care va fi reales în curând. Nu e nevoie să ascund, vine din inimă”, a spus atunci liderul de extremă dreapta în cadrul unei ceremonii oficiale la Brasilia.

„Nu este o ingerință (în alegerile americane), dar mă exprim astfel din toată inima, din respect pentru poporul american și datorită considerației pe care Donald Trump o manifestă față de noi”, a spus el.

La ceremonie a participat Robert O’Brien, consilierul președintelui Trump pentru securitate națională, care a spus că cele două țări sunt „mai unite ca niciodată”.

Jair Bolsonaro a fost inițial destul de discret în legătură cu alegerile prezidențiale din SUA, dar situația s-a schimbat acum trei săptămâni, când candidatul democrat Joe Biden a amenințat Brazilia cu sancțiuni economice din cauza defrișărilor din Amazonia.

Președintele brazilian a numit aceste remarci ale lui Joe Biden în timpul primei dezbateri cu Donald Trump drept „dezastruoase”, amenințând „relațiile cordiale” dintre cele două țări.

Luni seara, Brazilia și Statele Unite au anunțat semnarea a trei acorduri comerciale „ambițioase”, în special pentru a facilita comerțul, bunele practici de reglementare și lupta împotriva corupției.

Marți, Robert O’Brien a anunțat, de asemenea, „finanțare de 1 miliard de dolari” pentru importul de bunuri și servicii americane, în special în sectorul telecomunicațiilor și 5G.

Brazilia urmează să lanseze cereri de oferte pentru 5G în 2021, cu grupul chinez Huawei și europenii Ericsson și Nokia în cursă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul