Criteriul National

Bomba cu ceas din curtea Patriarhiei Române

Bomba cu ceas din curtea Patriarhiei Române
mai 02
14:41 2016

poza large

Hristos a înviat!

Dragii mei cititori, pentru început am să vă aduc aminte printr-un citat din propria mea cugetare că “Hristos DUMNEZEUL ne-a demonstrat că este ÎMPĂRATUL Împăraților iar noi țărâna care plânge la baza crucii negăsind LUMINA ÎNVIERII veșnice din cauza păcatelor vremelnice. Amin.”

 

Ce e drept nu ne-am văzut de multă vreme pe acest ziar independent de opinie și atitudine -Criteriul Național și asta datorită păcatelor mele de a spune lucrurilor pe nume și a deranja… serviciile. Nu de alta, dar nu e întâmplător să ți se strice tastatura, ordinatorul (nu CALCULATORUL. Pentru că, așa cum știți calculator au ei, băieți ăștia de la monitorizare. Care urmăresc câte borcane spargi pe internet ca să-i “NU-I” deranjezi pe alții.) sau mă rog îți trimit din când în când câte UN CAL TROIAN.

cheval-de-troie-

Că tot veni vorba despre acest lucru petrecut acum câteva mii de ani,am văzut o poză postată de curând de un FICUS cu o MAIMUȚĂ în AFGANISTAN. Mulți analiști RUȘI (de data aceasta) se întrebau ce simbolistică are fotografia respectivă. Eu le-am răspuns prompt prin analistul lor ALEXANDR DUGHIN. Stimate profesor în poză apare un înger îmbrăcat în veșminte albe printre cei morți. Simplu ca bună ziua. La care am primit un răspuns (pe unul din CANALELE NAVIGABILE din DELTĂ necartografiat de cei de la DESCOPERA.RO)..” HARAȘO,HARAȘO.”

De la această ședință foto regizată după anal(ele) CASEI ALBE din fundul curții, că tot s-a gândit de curând CIOLOȘ la programul acela de PRIMA BAIE(de mulțime după marea prosteală cu ALEGERILE LIBERE ce vor urma) ,până la BOMBA CU CEAS nu e decât o aruncătură de BIȚ informatic.

Maimuta

Eu unul am trecut repede cu vederea că mulți dintre mireni au venit la Sfânta Biserică în noaptea de ÎNVIERE pentru că nu aveau un FOC în casă. (Iertare îmi cer, dar la finalul slujbei mai rămăsesem o mână de oameni în BISERICĂ) Că de așa era și în EPOCA PREISTORICĂ ne spuneau și încercau să ne îndoctrineze DARWINIȘTII cu propriile lor argumente-” Omul MAIMUȚĂ (of iarăși… MAIMUȚA) după ce a coborât din copac a descoperit FOCUL. ”

Am încheiat această perioadă cu Lumina SPERANȚEI,LUMINA ÎNVIERII! Dar, unii nu au cum să rabde și să înțeleagă faptul acesta, minunea dumnezeiască ȘI ORI IGNORĂ ori PĂRĂSESC INSTANT SFINTELE SLUJBE…

 

Dar, să revenim la FOC! De la apariția acestuia până la BOMBĂ au trecut câteva mii de ani. Și am să vă aduc cu mintea pe pământ din COPACUL ORTODOXIEI, amintindu-vă că la început a fost CUVÂNTUL! (Evanghelia după IOAN 1;1).

copacul-bisericilor-crestine

 

Dar CUVÎNTUL în zilele noastre cam deranjează uneori. Ultima dată, chiar pe JANDARMI. Cu de la sine putere au considerat că au acționat prompt și în litera legii amendând cu 2000 de lei în baza legii 60/1991 niște “intruși” din curtea PATRIARHIEI ROMÂNE.

Eu unul sunt trecut prin acest episod de când sunt cunoscut ca fiind PROTESTATARUL de la HARTĂ ne-afiliat(pardon FILAT) , deoarece cunosc bine legea și vreau să spun că am BATUT JANDARMERIA de TREI (3 )ori în INSTANȚELE DIN ROMÂNIA. Bin înțeles și ei ne bat pe noi.Pe la PUNGEȘTI, pe la UNIVERSITATE, în VAMĂ cât de curând.Că de trebuie neapărat să fie „apărate valorile EUROPENE și MULTI-CULTURALISMUL”. Poate că doar de asemenea manieră,deșănțarea lor va fi pe placul tuturor stăpânilor și păpușarilor!

Eh, aici i-am prins cu MAȚA în sac! Conform unei directive EUROPENE orice personalitate publică trebuie să suporte și cuvinte jignitoare (nu și atacuri cu obiecte în cazul nostru dacă persoanele erau posedate puteau arunca cu OUĂ STRICATE) dar nu e cazul. Au strigat DEMISIA imediat după de FERICITUL a zis să luăm LUMINĂ.

PF Daniel

Băi FRAȚILOR, eu nu am nimic cu DEMISIA fericirii sale(că DOMN nu pot să-i spun pentru că noi CREȘTINII cunoaștem un singur DOMN. DOMNUL IISUS HRISTOS) și nici nu-i susțin pe acei protestatari pe care sincer nu-i cunosc dar e un DAR MARE. De când s-a întâmplat incidentul și până în momentul de față de ce nu a venit BOR (MATEI 25;43) cu un comunicat, cu o intervenție promptă- LĂSAȚI-I CĂ NU STIU CE ZIC. Eu i-am iertat, dar voi JANDARMILOR ce faceți? La anul veți veni cu MASCAȚII la slujba de ÎNVIERE? Am înțeles ideea după COLECTIV cu TĂCEREA MIEILOR când nimeni nu voia să le facă pomenirea pentru că erau SATANIȘTI.

S-a mers mai departe. Ne-ați forțat să schimbăm sensul de deschidere a ușilor în BISERICI și MĂNĂSTIRI, uitând că de-a lungul timpului creștinii se refugiau în BISERICI când năvăleau ISLAMIȘTII (prin VAMĂ). Acum facem și slujbe afară după ce au cântat cei 33 de TAXIMETRIȘTI. Dar uităm un lucru esențial care ne-a învățat DOMNUL IISUS HRISTOS…Dacă cineva îți dă o palmă ,întoarce-i și obrazul celălalt.

Deci în final am și eu o întrebare și chiar puteți să experimentați! (chiar vă rog). CÂTE PALME POȚI SĂ-I DAI UNEI MAIMUȚE? Întrebarea mea e valabilă și pentru o GORILĂ de la JANDARMERIE, dar ca să nu fim imediat acuzați de DISCRIMINARE eu îi sfătuiesc să încerce cu o GORILĂ de la ZOO!

O zi bună de la DOMNUL și petrecere în continuare, că habar nu aveți ce va urma cât de CURÎND.

 

Sursa document : societatea_civila@ yahoo.com

Sursa foto : https://danratziu.files.wordpress.com/,ph-online.rowww.artboa.rocopiisinguriacasa.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material care a dorit ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo