Criteriul National

BOR ŞI COVID-19 (PAMFLET)

BOR ŞI COVID-19 (PAMFLET)
aprilie 16
14:36 2020

received_920056725117020
A fost suficientă o clipă de neatenţie pentru ca BOR să semene mărul discordiei între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, iar de aşa-zisa noastră democraţie să se aleagă praful. Nu pentru că ne-am fi făcut iluzii, nicidecum, dar acum chiar e groasă şi nu ştiu pe unde va scoate cămaşa actualul guvern încropit la repezeală şi cu un prim-ministru pe măsură.
„Cine se aseamănă se adună”, sună un proverb românesc, şi cred că în aceste zile de acută criză îşi dau arama pe faţă numiţii noştri liberali. I-am creditat, într-adevăr, dar nu ştiu dacă în aceste momente grele pentru naţiune, ca şi pentru întreaga omenire, vor putea ţine piept crizei sanitare, economice, financiare care se adânceşte cu fiecare zi.
E adevărat, se confruntă cu o problemă nemaiîntâlnită în istoria recentă, dar nu ştiu dacă prim-ministrul trebuia să facă jocul BOR, în condiţiile în care însuşi preşedintele anunţase cu o zi înainte prelungirea cu încă o lună a STĂRII DE URGENŢĂ.
Au apărut noi focare de infecţie cu COVID-19, iar noi ne pregătim să mergem la „besearică”, pentru că, nu-i aşa, se apropie Paştele. Şi e musai să ne spovedim, să ne împărtăşim, să luăm lumină…
Nu ştiu… Mă întreb şi vă întreb: În ce secol trăim oare?
Ba în unele oraşe se organizează de către aceeaşi BOR procesiuni cu moaşte şi înşişi medicii ies spre a le pupa şi a invoca îndurarea. Poate sunt eu dus cu pluta, dar ăştia chiar mă întrec.
Aşadar, a fost de ajuns ca BOR să vâre băţul prin gard pentru a sădi mărul discordiei între palate, cum menţionam. Se pare că încă o dată se adevereşte zicala arhicunoscută că suntem mai catolici decât Papa. Adică, Papa a putut ţine slujba în lipsa enoriaşilor, dar ai noştri preoţi nu.
Ce se va mai întâmpla, vom trăi şi vom vedea. Important este să rămânem optimişti.

Sursa foto: https:// google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul