Criteriul National

Brazilia: ONG-urile ecologiste, un „cancer” pe care nu reușesc să-l ucid, spune preşedintele Bolsonaro – International

Brazilia: ONG-urile ecologiste, un „cancer” pe care nu reușesc să-l ucid, spune preşedintele Bolsonaro – International
septembrie 05
01:12 2020
Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că nu reuşeşte să ucidă „cancerul” reprezentat de ONG-urile ecologiste, denunţând un complot internaţional care îl acuză că este responsabil de incendiile de pădure din Amazonia, relatează Agerpres.

„Ştiţi că ONG-urile nu au un cuvânt de spus pentru mine. Sunt ferm cu aceşti oameni, dar nu reuşesc să ucid acest cancer care este majoritatea ONG-urilor”, a declarat şeful statului joi seară, cu prilejul transmisiei sale săptămânale în direct pe Facebook.

Liderul de extremă dreaptă a criticat şi campaniile orchestrate de „ticăloşi” care îl acuză că „a dat foc Amazoniei”.

El face aluzie, printre altele, la o campanie lansată pe internet în engleză în această săptămână, intitulată Defundbolsonaro.org, lansată de mai multe ONG-uri care fac apel la condiţionarea oricărei investiţii în Brazilia de angajamente ferme pentru conservarea Amazoniei.

Campania are următorul slogan: „Bolsonaro dă foc Amazoniei. În continuare. De care parte sunteţi?”.

În luna iunie, fonduri de investiţii internaţionale reprezentând împreună 4.000 de miliarde de dolari au cerut deja schimbări în politica de mediu a guvernului.

Guvernul brazilian a desfăşurat armata în mai pentru a combate incendiile în Amazonia şi a interzis orice incendiere în scop agricol pentru o durată de patru luni în iulie.

Însă satelitul Institutului naţional de cercetări spaţiale (INPE) a identificat totuşi un număr foarte ridicat de incendii de pădure în regiune în luna august, respectiv 29.307 de focare, a doua cifră cea mai ridicată din ultimul deceniu, cu numai 5% mai mică decât în 2019, când recrudescenţa incendiilor a suscitat o mare criză internaţională.

Mai la sud, în Pantanal, cea mai mare zonă umedă a planetei şi sanctuar al biodiversităţii, numărul de incendii s-a triplat în raport cu august 2019.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul