Criteriul National

Brexit: Boris Johnson spune că va continua sau nu negocierile în funcție de summit-ul de joi – International

Brexit: Boris Johnson spune că va continua sau nu negocierile în funcție de summit-ul de joi – International
octombrie 15
03:14 2020
Premierul britanic Boris Johnson a anunțat miercuri seară că va decide dacă va continua sau nu negocierile comerciale dificile post-Brexit cu UE în funcție de „rezultatele” summit-ului european programat joi și vineri la Bruxelles, potrivit AFP.

Anunțul urmează unei întâlniri cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și cu cea a Consiliului European, Charles Michel, care nu păreau să dea un nou impuls discuțiilor care au trenat de luni de zile subliniind că nu dorește un acord „cu orice preț”.

„Primul ministru a remarcat oportunitatea unui acord, dar și-a exprimat dezamăgirea că nu s-au făcut mai multe progrese în ultimele două săptămâni”, au declarat serviciile sale într-un comunicat.

El „a spus că așteaptă nerăbdător rezultatele summitului european” de joi, înainte de „a prezenta următorii pași pentru Regatul Unit, în lumina declarației sale din 7 septembrie”, a adăugat el.

Johnson și-a arătat în acea zi disponibilitatea de a încheia un acord „al Consiliului European din 15 octombrie”, care a devenit de atunci termenul limită pentru britanici.

„Nu are sens să ne gândim la termene care s-ar depăși”, a insistat el. „Dacă nu putem ajunge la un acord până atunci, nu văd un acord de liber schimb între noi”.

„UE lucrează la un acord, dar nu cu orice preț”, a spus Ursula von der Leyen într-un tweet. „Mai sunt multe de făcut”, a adăugat ea, pe când Charles Michel a cerut „progres”.

Brexitul urmează să fie discutat joi după-amiază de liderii UE, care deocamdată se așteaptă să constate „cu îngrijorare” că „progresele realizate” în discuții „încă nu sunt suficiente”, potrivit unui proiect concluzii provizorii obținut de AFP.

De asemenea, ar trebui să-l invite pe negociatorul Uniunii, Michel Barnier, „să intensifice negocierile”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul