Criteriul National

Brexit: Ipoteza unui acord negativ, „foarte credibilă” și „probabilă azi”, estimează Parisul – International

Brexit: Ipoteza unui acord negativ, „foarte credibilă” și „probabilă azi”, estimează Parisul – International
octombrie 13
22:44 2020
Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a declarat marți că lipsa unui acord între UE și Regatul Unit cu privire la relațiile lor viitoare este o perspectivă „foarte credibilă” și „probabilă astăzi”, potrivit AFP.

„Așa cum se prezintă discuțiile acum, ipoteza unui no deal este foarte credibilă și probabilă în acest moment”, a declarat el în fața Comisiei pentru afaceri externe a Adunării Naționale.

„Știm însă abilitatea britanicilor de a face tactici”, a adăugat el totuși.

„Chiar dacă britanicii sunt tacticieni formidabili, astăzi nu este momentul pentru tactici. Am terminat de jucat, ajungem la final”, a continuat el.

„Acest lucru înseamnă că între 15 octombrie și mijlocul lunii noiembrie, totul trebuie decis”, a subliniat oficialul francez, referindu-se astfel pentru prima dată la termenul limită de 15 noiembrie. „Suntem pregătiți pentru toate eventualitățile”.

Ministrul francez de externe a infirmat că următorul summit european, de joi și vineri, constituie un termen limită pentru a ajunge la un acord, așa cum a sugerat premierul britanic Boris Johnson.

Negociatorul european pentru Brexit, Michel Barnier, a sugerat la rândul său marți că încheierea unui acord comercial cu Regatul Unit ar putea dura încă „săptămâni”.

Problemele economice care blochează Acordul

Negocierile se împiedică de regulile de concurență, de pescuit și de condițiile de guvernanță, a spus ministrul.

„Pescuitul nu ar trebui să fie variabila de ajustare a acordului”, a insistat în special el. „Accesul privilegiat pe piața unică pe care Regatul Unit îl dorește este inseparabil de garanțiile pentru pescarii noștri”, a insistat el.

Acest subiect este deosebit de sensibil pentru o mână de state membre ale UE, cum ar fi Franța, Olanda, Belgia, Irlanda și Danemarca.

În ceea ce privește condițiile de acces la apele și resursele piscicole britanice, Jean-Yves Le Drian a insistat asupra „necesității de a avea previzibilitate multianuală, standarde tehnice comune, pentru a evita denaturarea concurenței, pentru a ține cont de drepturi și cote istorice (..) „.

Europenii au sperat inițial să își păstreze accesul pescarilor în apele britanice, care sunt pline de pești, așa cum se întâmplă după perioada de tranziție post-Brexit, care se încheie pe 31 decembrie.

Dar Marea Britanie dorește să limiteze acest acces și propune ca drepturile de pescuit în apele sale să fie renegociate în fiecare an.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va întâlni miercuri cu Boris Johnson, întrucât cele două părți se acuză reciproc că au blocat negocierile comerciale post-Brexit.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul