Criteriul National

Bucurați-vă de orele petrecute în drum spre serviciu CONTRA-EDITORIAL

Bucurați-vă de orele petrecute în drum spre serviciu CONTRA-EDITORIAL
octombrie 17
20:38 2016

images

Acest demers pare a fi unul de-a dreptul senzațional.Poate că ceea ce există o să vi se pară de necrezut!

În linii mari,totul capătă sens.O să încerc să vă explic deoarece,la prima vedere și auzire totul e decupat dintr-o poveste nemuritoare.Dar,cum deja intuiesc faptul că majoritatea dintre dumneavoastră nu mai credeți în asemenea feeri, cu detașare îmi permit să vă împartășesc un punct de vedere.

Astfel că,unii din Sistem cred că s-au defectat de s-a ajuns deja la un alt nivel. Sau oare de când Curtea Europeană de Justiţie a aprobat legea conform căreia orele petrecute de angajaţi în drumul spre locul de muncă vor fi luate în considerare drept perioadă de lucru?

Mai precis vom avea numai  când pe drumul dinspre și înspre locul de muncă, la începutul zilei şi respectiv dinspre locul de muncă va fi introdus în programul de lucru. Decizia îi vizează pe angajaţii care nu au un sediu fix de lucru.

Potrivit Curţii Europene de Justiţie, această decizie protejează „sănătatea şi siguranţa” angajaţilor, care pot cere să le fie plătite orele petrecute pe drum.

În ceea ce priveşte concediul medical, angajaţii care se îmbolnăvesc în timpul concediului anual de odihnă vor putea să ceară reprogramarea concediului de odihnă.

Această decizie a stârnit deja şi anumite controverse, considerându-se că angajaţii ar putea să îşi mărească dreptul la concediu declarând că sunt bolnavi, deşi nu este adevărat.

Bineînțeles că aceste lucruri sunt cât se poate de interesante.Dar,glumind oare cât de eficiente și productive Sistemului?

pict-4-e1343032026370

Sau cum anume s-ar aplica aceste lucruri într-o țară precum România,unde se știe cât de multă vreme se pierde pe drumuri,la propriu cât și la figurat?

Oricum, dacă acest proiect de lege va fi respectat, cu siguranță ar constitui un mic avantaj adus omenirii.

Sursa foto : http://google.com

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo